ceaiul de cozi de cireșe

By | 2013-03-04

Noi nu bem sucuri, decât foarte rar, iar atunci când bem, cantitatea nu trebuie să depășească o juma’ de litru. Mă mai păcălește fi-mea, pardon, Mixy Junior (așa e bine, fatăă ??) pe la cinematograf să luăm câte-un litru de suc că cică „ia uite ce bine arată paharele astea!” și pe urmă restul filmului îl petrecem ridicând rândurile cinematografului în drum spre toaletă. Mai pe seară o dăm în enterocolită și-o ținem așa câteva zile ca să pomenim că am băut suc !

În afară de băuturi alcoolice, bem apă și ceai. ( Dacă vă închipuiți că noi chiar bem băuturi alcoolice și ne mai putem ține de blogging spre exemplu, țeapă ! Nu putem. ) Numai pe  fi-mea, of ! pardon Mixy Junior nu o prea conving să bea ceai.

Chiar i s-a recomandat de-a lungul vieții de vreo o sută și ceva de ori în diverse ocazii, să bea ceai de cozi de cireșe din cauza rinichilor nisipoși.

Și ieri a pus că „Bine, fă-mi !” și eu am pus 1 ½ litri de apă la fiert, am făcut ceaiul, s-a răcit ceaiul, s-a lăsat seara, m-a apucat depresia că se învechește ceaiul  și am început să beau din el.  Nici pomeneală să fi gustat și junioarea din el ! Duceam cana la gură urmărind-o cum desfășoară diverse activități și-mi aduceam aminte cum mă prostea ea la 2 luni să-i fac ceai de colici d-ăla scump și nici nu punea gura pe el, cu toate că urla ca din gură de șarpe de durerea colicilor, iar eu îndurerată de zvârcoleala ei  îi beam ceaiul pe post de apă.

Deci eu n-am avut probleme cu colicii când avea ea 2 luni.

Până mai spre noapte, am dat gata și ceaiul de cozi de cireșe, cu toate că-n viața mea n-am avut probleme cu rinichii. Apoi am adormit. De fapt nu, întâi am fost la baie, m-am întors în pat… Nu, stai, că m-am mai dus o dată. Și pe urmă am adormit. Și m-am trezit să mă mai duc o dată. Știu precis că am adormit de mai multe ori.

1 ½ litri de ceai de cozi de cireșe + o noapte + azi e luni = căscat pe tastatură, răspunsuri cu întârziere, cearcăne de parcă m-am bătut în ring cu Lucian Bute.

 

Mi-e dragă Mixy Junior. Sper din suflet să nu i se mai recomande și alte ceaiuri, abia m-am obișnuit cu ăsta.

 

 

0 thoughts on “ceaiul de cozi de cireșe

  1. Alexandra

    :)))) Da pai nu trebuie seara pentru ca e diuretic. Incearca cu cel de merisor cu zmeura…e mai bun la gust si are aceleasi proprietati. Poate ala ii place. Si daca nu, vezi sa nu-l mai bei seara 🙂

    Reply
  2. Cuvânta

    :)))
    Dincolo de aspectele amuzante, prolemele renale la vârsta asta nu e de bine. TREBUIE să bea, altfel poate ajunge la operaţii, pietre renale, plus că dacă ambii rinichi sunt afectaţi poate ajunge la induficienţă renală, dializă doar dacă are noroc, plus că persoanele cu ambii rinichi bolnavi nu pot face copii, că nu suportă organismul.
    Eu în locul ei aş bea 2 litri pe zi, pt că eu chiar am un rinichi bolnav şi nu mă joc cu viaţa mea.

    Reply
    1. mixy Post author

      Îi povestesc de atâția ani!… îi dau exemple… beau ceaiurile…

      Reply
      1. vienela

        Eu sunt cel mai la indemana exemplu pe care i-l poti da. Nu am baut ceaiuri, m-am neglijat si asa m-am trezit la 30 de ani cu un rinichi lipsa, dupa o operatie care m-a facut neputincioasa pentru aproape doua luni si de la care mi-au ramas intiparite in minte durerile cumplite pe care le-am avut. Plus cicatricea de 20 de cm. Acum mai am un singur rinichi si ala tocmai da semne ca nu se simte bine. M-a trantit in pat pentru o saptamana, cu febra de pana la 40 grade.

        Reply
        1. mixy Post author

          Îîîîî !… Fetelor, îmi pare rău că aveți astfel de probleme. Pe de altă parte, îmi pare bine că le împărtășiți cu noi, poate astfel scap de calvarul de a bea ceaiuri care nu-mi trebuiesc 🙂

          Reply
          1. vienela

            Se aseaza in ordinea in care au venit.
            Multumesc mult! Sanatoase sa fiti, ca in rest, ne descurcam noi! 😉

        2. Roxana

          Îmi pare sincer rău pentru tine – este un exemplu şi pentru mine, pentru că nici eu nu beau suficiente lichide.

          Reply
  3. Mihaela A.

    Eu am baut zilnic 2 litri de ceai din asta, cam 2 luni. Il beam fara zahar, era vara si era asa de bun la gust, racoritor. Am avut o infectie urinara care nu mai trecea cu toate antibioticele. Ceaiul m-a rezolvat sigur (durabil) si imi facea si placere sa il beau! Insa imi elimina toata apa prin rinichi asfel incat fecalele erau niste pietre colturoase si ingrozitor de mari. Deci mare mare atentie: constipatie ingrozitor de dureroasa (rrrrrau de tot). Asa ca, in caz ca se hotareste si bea, ai grija sa ii dai niste diuretice….

    Reply
  4. Mihaela A.

    Vaaaaaai de mine ce am scris!Nu-i da diuretice ca ceaiul e diuretic! Vaaaai de mine, biata fata! Nororc ca nu sunt doctor si nu vine la mine la cabinet 🙂 Da-i ceva impotriva constipatiei. Mai bine sa nu citeasca comentariul meu ca nu mai bea in veci ceai de codite de cirese. De-ar citi numai postul Vienelei (de care imi pare sincer rau ca are asa probleme de sanatate. Mult curaj sa treceti peste ele atat cat se poate de bine).

    Reply
    1. mixy Post author

      :)) Calmează-te, până o hotărăsc e posibil să-ți iei licența în medicină :)) Sau să spui laxativ în loc de diuretic 🙂
      Cât despre Vienela, nici nu visam să aibă astfel de probleme…

      Reply
  5. Michelle

    Vezi ce-i recomanda medicul si lui Mixu si dupa aia amesteca ceaiurile si bea-le impreuna si scapi odata…cel putin nu bagi cantitate mare de apa in tine ca in curand or sa te ia aia de la pompieri pe post de cisterna pentru incendii sau te racoleaza primaria orasului si te pune ca ingeras-fanata arteziana prin vreunul din parcuri.

    Reply
    1. mixy Post author

      =)) Aș fi preferat fântână, dar nu-mi place nud și nu știu cum să fac nu mă ud

      Reply
  6. adelinailiescu

    Junioara e fata desteapta, bravo ei! nici eu nu primesc ceai decat daca mi-l baga cineva intravenos. Ce naiba e aia sa bei fierturi de frunze, de cozi, de samburi…?Bine, eu nu beau nici apa, sa nu ruginesc, cred ca am avut stramosi beduini, o cana pe saptamana mi-e de ajuns.Uite asa se salveaza planeta, nu ca astia care beau litrii intregi!:))

    Reply
    1. mixy Post author

      La mine la muncă s-a dublat cantitatea de bidoane de apă cumpăna când am apărut eu în zonă. După o vreme s-au hotărât să pună filtre pe izvorul țevii, că dădeau faliment cu apa cumpărată. Mă bate gândul să fac un contract cu ăștia cu filtre de apă, eu mă mut din job în job, ei își vând produsele datorită mie 😀
      Beduino !

      Reply
  7. silavaracald

    Daa, mi-amintesc ca si eu faceam acelasi lucru. Mere rase, branzica de vaci, iaurturile, pureurile de legume, carnea tocata… tot ce n-aveau chef sa manance picimanii ajungea in stomacul meu. Drept ii ca, de ocupata ce eram, altceva cred ca nici nu mai mancam decat ce ramanea de la ei.

    Reply
    1. mixy Post author

      :d Tot aşa de drept e că îţi păstrezi silueta. Eu, de când am farfuria mea am şi nişte kilograme…. 😀

      Reply
  8. Roxana

    Mie tocmai mi-a aruncat bărbatul meu ceaiul pe care mi-l făcuse pentru că eram bolnavă, cu bronşită. În afară de faptul că pentru mine ceaiul înseamnă boală curată (pentru că-l beau de nevoie şi neapărat atunci sunt f. bolnavă), sunt perfect conştientă că ar trebui să beau mai multe lichide. Cred că m-a speriat Vienela cu povestea şi o să încep să beau ceai şi apă în cantităţi adecvate. Mixy jr. ar trebui să bea de pe acum – nu să te lase pe tine să bei în locul ei. Deşi mamele pot face multe pentru copiii lor, eu nu cred că se pot transfera beneficiile băutului de lichide – unei alte persoane – în speţă, copiii.

    Reply
    1. mixy Post author

      Nu-i pot transfera nici beneficiile băutului, nici ale… celeilalte părţi.
      Ce-aveţi fraţilor de nu beţi lichide? Chiar nu pricep…

      Reply
  9. Andreea Toma

    :))) Fix ceai din asta mi-am luat eu azi, sa mai imbogatesc amestecul de buruieni in lupta cu kilogramele. Si m-am dus in parc cu ceaiul in bidon. Intr-o ora de doua ori a trebuit sa ajung la baie. Care baie, in parc era o toaleta din aia ecologica, adica infecta. Prima oara m-am dus acolo, a doua oara n-am mai rezistat, am luat copilul si direct acasa, noroc ca eram aproape.

    Reply
    1. mixy Post author

      Ţi-arunc o mână de cozi? 😀
      Dacă mai stai două luni, le iei de la sursă… 😉

      Reply
  10. Marinian

    Mare atentie cu calculii renali si mare atentie la tratamentul cu ceaiuri. Iata reteta: ceai de codite de cirese 2 cani pe zi dimineata cu 1 ora inainte de masa. Ceai de muguri de pin 2 cani pe zi. Ceai de matase de porumb 2 cani pe zi. Ceai de coada calului 2 cani pe zi. Tratamentul se face 10 zile dupa care pauza 20 de zile. In timpul tratamentului se va consuma 2litrii de lichide minimum pe zi. Dupa 20 de zile se reia tratamentul tot 10 zile cu 20 de zile pauza pana la disparitia calcului renal. De asemenea regimul alimentar trebuie sa excluda in permanenta rosiile care contin oxalati si fac piatra mare si graoznica. Fara cafea fara cacao fara nuci sau alune. Dar rosiile sunt cele mai periculoase daca ai sau ai avut calculi renali. Deci sa nu mai mancati rosii…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *