ce să fac să public o carte

By | 2013-08-27

Mă omoară câteva persoane( aici nu includem prietenii virtuali) să public o carte. Mie mi se pare aiurea să tipăreşti o carte atâta vreme cât tot ce a fost de spus pe lumea asta, a fost deja spus, dar ăştia câteva persoane spun că nu, trebuie să public (cred că vor ei musai să mă vadă pe hârtie).

Şi-atunci, pentru că n-am vreme de stat pe bară şi scris poveşti, mă gândesc să fac o culegere din scrierile de pe blog şi să le tipăresc.

Acum, rămâne să mă ajutaţi cu ce ştiţi:

1. care din subiectele de pe blog ar avea succes?

2. cât costă publicarea unei cărţi în regie proprie?

3. nu-i aşa că n-are sens ?

Culmea e că m-am pricopsit deja cu un agent literar care e numai inimă, în rest habar n-are cu ce se mănâncă publicarea, distribuţia şi vânzarea unei cărţi, de mă apucă râsu’-plânsu’ de speranţă-deznădejde, dar am agent, ce dracu’ să mai zic?!…

:)))))

 

42 thoughts on “ce să fac să public o carte

  1. Roxx

    Aventurile de la mamaia, parastasurile, lupta cu animalutele dragalase :))

    Reply
    1. mixy Post author

      Of, dragele de animăluţe!… Cum de nu m-am gândit la ele? :))

      Reply
  2. danicorban

    Buna,
    Poti sa incepi prin publicarea unor articole intr-un ziar. Iti formezi mana si te faci cunoscuta si pe hartie, nu doar in online. Din scurta experienta personala, iti spun ca publicarea unei carti se poate face si altfel, nu doar in “regie proprie” 🙂
    Presupun ca banuiesti deja despre ce ziar este vorba. Daca esti interesata si ai ceva interesant de scris, da-mi un mail.

    Reply
    1. Sorlea Marioara

      Bună ziua! Îmi place să scriu,și vreau sa public! Am văzut răspunsul dvs aici și am dat mesaj! Aștept un feed back ,dacă se poate! Mulțumesc!

      Reply
  3. adelinailiescu

    Tu macar ai agent!… Pe mine nu ma indeamna nimeni la scris doar mintea mea naroada si orgoliul prostesc de a-mi vedea numele pe coperta unei carti. Ce-ar fi sa scriem fiecare cate o culegere de texte cu ritualuri funerare si despre viata la tara? Ca doar suntem experte in mutatoare de pui si in mamai cu prea multa energie.:))
    Scrie, fata, abia astept sa iau un autograf de la tine!

    Reply
    1. danicorban

      ” Ce-ar fi sa scriem fiecare cate o culegere de texte cu ritualuri funerare si despre viata la tara? ”
      Imi pare asa de rau… In foarte scurt timp, (luna septembrie) va aparea pe piata o carte EXACT despre asta. Ti-a venit ideea cam tarziu :))

      Reply
      1. Hapi

        Nu cred ca viata la tara poate fi un subiect epuizat. Nicidecum intr-o carte.
        Iar Mixy are un stil aparte

        Ideea cu scrisul intr-un ziar e buna

        1. care din subiectele de pe blog ar avea succes?
        din punctul meu de vedere Mamaia rocks. Cu tot ce inseamna priveghi , parastas si umor negru.Nu c-as asocia-o pe Mamaie cu asa ceva

        2. cât costă publicarea unei cărţi în regie proprie?
        Depinde de cate exemplare scoti. Scoti mai putine la inceput ca sa testezi piata. Reeditarea nu costa mult
        Mai depinde si de calitatea pe care o doresti e foarte importanta hartia , felul in care alegi imprimarea, coperta numarul de pagini. Numai cand ai un manuscris (ma rog, un….text redactat – ti se poate da un pret estimativ)

        3. nu-i aşa că n-are sens ?
        Tu stii. Dar te-as sfatui ca pe langa textele pe care le ai deja sa mai scrii. Macar jumatate din carte sa fie ceva nou.Iar daca o faci, fa-o pentru ca-ti doresti si atunci TU ii dai sens.

        Reply
          1. Roxana

            Duiliu Zamfirescu a scris Viata la tară, Tănase Scatiu, Indreptări şi Ana – un ciclu. Ecranizat în filmul Tănase Scatiu (1976).

          2. mixy Post author

            Roxana, cred că era vorba despre un autor nou care va apărea pe piaţă cu viaţa la ţară. Cred…

  4. laura M

    cartea pe care vrei sa o scrii trebuie sa te reprezinte pe tine,asa ca eu consider ca tu singura trebuie sa alegi ce vrei sa scrii.cat despre restul …avem mult de discutat.oricum ar fi sa stii ca poti sa te bazezi pe mine.daca pot te ajut cu placere. 🙂 gandurile tale sper sa fie intr-un ceas bun.

    Reply
    1. mixy Post author

      Trebuie să-mi povesteşti ce avem de discutat, că m-ai făcut curioasă.

      Reply
  5. Andreea Toma

    Ca sa ma exprim asa, la moda- Mamaie rulz! Mi-amintesc si acum noaptea in care am inceput sa iti citesc blogul. Dupa primele postari citite, in care protagonista principala era ea, m-am apucat sa citesc tot ce scrisesei pana atunci despre mamaie si radeam ca o nebuna, nu ma puteam opri. Era doua noaptea, mi s-a trezit si omu’ de rasu’ meu si nu stiam ce sa-i explic, intra la baanuieli, ca numai la inceputurile noastre pierdeam noptile pe net hahaind unul la altul prin webcam. Asa ca…

    Reply
    1. mixy Post author

      :)) Mă bucur. Aş fi vrut să nu mi se învârtă tot universul existenţei în jurul lui mamaie…

      Reply
  6. Vienela

    Nu stiu cine te indeamna pe tine, dar la mine in casa e nebunie de la un timp. Ai mei, tot citind pe blog indemnurile altora, ma intreaba acum cand am de gand sa scriu o carte. Ce nebunie ar fi daca toti bloggerii s-ar apuca de scris carti! :)))
    Stiu ca avem cativa bloggeri care au carti publicate, unii pe hartie tiparita, altii doar online… I-ai putea intreba pe ei, daca nu rezolvi cu “marele Corban”- incantata de cunostinta. Tocmai am intrat in Castel, sa vad ce comori ascunde.
    Insist in ideea de a te grabi cu cartea despre mamaie, sa apuce si dumneaei sa isi vada numele pe o alta hartie in afara cuponului de pensie. 😉

    Reply
  7. Cetin

    nu am zis nimic dar incep cu o concluzie:
    DECI : nu stiu ce sa faci, cum sa faci, cu ce si in ce regie faci… dar vreau sa ma pui in agenda la tine ca si cumparator a 3 exemplare. Unul il vreau cu dedicatie “first edition”. Presimt ca in vreo 10 -15 ani fac o gramada de bani cu celelalte 2 exemplare!
    Daca vrei.. fac plata in avans pentru ele! Sa ajutam la fonduri! zic!
    NB: sigur mai sunt cativa din “cititorii fideli ai blogului” (sic!) care ar face acelasi lucru! 😉

    Reply
      1. mixy Post author

        Deci pot să fac un tiraj de 100 de exemplare, pentru cititori fideli 😛

        Reply
  8. Sonia

    Pentru publicarea unei carti mai intai ar trebui sa gasesti o editura. Ea iti va obtine un ISBN pentru carte, lucru important.
    Urmeaza partea de Tipografie. Costurile sunt în functie de o multime de variabile: format, numar de pagini, hartie, coperta (material si finisare), daca lucrarea este sau nu pregatita pentru tipar, dar cel mai important element este tirajul. Un tiraj mic aduce dupa el costuri destul de mari.
    În general autorii care sunt la inceput de drum suporta singuri cheltuielile sau cauta sponsori. Editurile nu se inghesuie sa asigure promovare si distributie.
    Partea cu distributia este cea mai grea. Şi din pacate nici vanzarea de carte nu merge prea bine. De obicei autorul organizează o lansare. In cadrul evenimentului poate vinde un numar important de exemplare.
    Nu ma intind cu prea multe explicatii. Daca o sa ai nevoie de ele nu ezita sa ma contactezi.

    Reply
  9. Blegoo

    “Viața la Țară” – de Mixy – 128 pg, broșată – Editura Prichindel, 2014.

    Reply
  10. Javra

    Sonia ţi-a spus cam tot ce trebuie să ştii.
    Tu va trebui să suporţi toate costurile,
    de la tehnoredactare şi corectură, la tipografie şi difuzare.
    Vei cheltui o grămadă de bani, dar dacă vrei neapărat,
    noi te ajutăm. Şi sunt convins că mai există bloggeri
    care au cunoştinţele necesare şi vor să te ajute.
    Şi Cetin are dreptate, s-ar putea ca după câţiva ani
    cărţile tale cu autograf să valorează foarte mult.
    Bineînţeles, dacă după publicare te ucidem… 🙂

    Reply
    1. shori

      Asteptam intai sa fie gata si al doilea manuscris, care poate fi publicat postum, cat mai curand dupa tragedie, ca sa fie incasarile mai mari…nu de alta, dar trebuie sa-i asiguram si lui Mixy Jr viitorul 😀

      Reply
        1. Narcisa

          Daca nu ai pana acum, ma ofer tehnoredactor, corector etc. Oferta include si grafica copertilor 1 si 4. 🙂

          Reply
          1. mixy Post author

            wow! vrei/nu vrei încerc să fac cartea! 🙂

  11. Abisurile

    Cel mai important e sa ai un lant de distributie. Si apoi sa ai cititori. De publicat acum e usor , un self publishing nu e scump.

    Reply
  12. Rolling Ideas

    Eu iti cumpar minim 5 sa dau cadou la fiecare familie din neamul Rolling cate un exemplar! Si cu autograf, cand vor creste nepotii sa mosteneasca ceva valoros de la mine 😀

    La sfaturi tehnice si practice am vazut ca se pricep altii mai bine.

    Reply
        1. Roxana

          Subscriu 🙂 . Dintre cei pe care citesc şi care au scos deja o carte, antologie de texte de pe blog, este LaFeeBlanche, căreia i-am comandat şi eu cartea, cu autograf. Ai aici invitaţie, unde se vede coperta cartii. Pe ea, eventual, poţi s-o întrebi cat a costat-o, pentru că ştiu că a scos carte in regie proprie. Anterior scosese o altă carte sponsorizată de editură. Ea poate să-ţi spună, eventual, care este diferenţa şi cum merită, din punct de vedere pecuniar, să scoţi carte. http://lafeeblanche.wordpress.com/2013/05/08/invitatia/
          Avand in vedere că eu te-am încurajat mereu să scrii – pot să zic că favoritele mele, ca şi ale altora au fost poveştile cu mamaie, cu familia mixy la ţară, dar şi în diferite situaţii ( Crimele de la bloc spre exemplu) si cel mai mult mi-a plăcut cum ai reuşit să scrii despre parastase. Aici s-au împletit durerea, umorul şi tradiţiile – făcând ca lectura să te prindă. Oamenii citesc cu plăcere ceea ce recunosc ca adevărat, de aceea se spune că nu trebuie să scrii decât despre ceea ce cunoşti bine. Şi eu sunt de acord că ar trebui să existe şi texte noi, pe lângă cele deja scrise pe blog. Mi-a plăcut mult cartea de povestiri scrisă de Mike Ormsby, Grand Bazar Romania http://ro.wikipedia.org/wiki/Grand_Bazar_Rom%C3%A2nia_sau_C%C4%83l%C4%83tor_str%C4%83in_updated . Sonia ţi-a dat sfaturi competente şi cred că te poate ajuta. Eu pot să-ţi spun că la noi la bibliotecă se organizează lansările de carte pentru scriitorii locali. Se face afişul, invitaţiile. Mă gândesc că şi la Bucureşti se întâmplă aşa ceva.

          Reply
          1. mixy Post author

            S-or organiza, dar dacă nu se pupă cu timpul meu liber!… :))
            Glumeam.
            Ştiu ce îţi place, ţi-ai expus clar şi frumos de fiecare dată punctul de vedere şi eşti principalul motiv pentru care primează mamaie 🙂

  13. kekee

    Silavaracald STIE !
    ps.
    E recidivista in treaba asta .
    A comis-o de cateva ori deja.
    Izmeneste-te frumos la ea si iti spune tot.
    pps.
    Nu-i spune ca de la mine stii ca-mi tai tepii cu clestii.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *