Nu-mi place aragazul. Nu-mi place să stau lângă aragaz, decât când vin degerată din gerul iernii, altfel nu. Mai ales pe cădurile astea! Oricum mănânc mai mult salate si ouă. Vrând nevrând însă, cafeaua tot trebuie s-o fac și săptămâna trecută eram atât de adormită, încât mi-am lipit ibricul de cafea pe piele și m-am fript, evident.
Și pentru că nu-mi trec rănile repede, n-a trecut zi să nu mă întrebe lumea ce am gătit și să răspund simplu, ca o bucătăreasă veritabilă: “cafea!”
😀
Eu sunt o adunatura de semne din cauze si motive ,,casnice” sau nu…asa ca lumea care ma cunoaste s-a resemnat in ceea ce ma priveste si ma intreaba doar intr-o doara de stricta curiozitate…,,cum ai mai reusit asa ceva?”…
Da-i cu Dermazin …pe mine m-a ajutat enorm dupa ce mi-am oparit/ars/raschetat pielea de pe inelar cu piure de cartofi.De unde mama se dadea de ceasul mortii ca ”Iar?ce-ai mai facut de data asta?” Am incalzit prea mult piure-ul la microunde si atat de bine l-am incalzit incat ,dupa ce l-am scos si am vrut sa-l amestec o bula formata s-a spart a sarit pe degetul inelar….senzatia? de dezintegrare a pielii…am avut impresia ca nu e piure ci acid. Mama -,,Cum o sa se vada verigheta pe deget cu ,,belitura” aia ? Si i-am spus ca la cate ,,belituri” am chiar nu se mai pune una, si ca o sa se vada uite ASA si ca-mi pare rau ca nu-i ASA pe degetul mijlociu …Concluzia…,,Nesimtito!…asa fraiera sa fi sa te arzi cu piure clocotit? lasa ca trece pana te mariti” 😛 :)))Si mi-a trecut suficient incat cat micul semn sa-mi aduca aminte de experiente ,,casnice cu final neastepat” 😀
Ah, stai sa vezi. Mi.am belit recent cca un sfert de unghie de pe el. Durere, maica! Lacrimi! Habar n.aveam ca mi.e atat de util degetul mijlociu! Credeam ca.l folosesc doar ca sa fac semnul ala…
eu vara gatesc salate. Si pt ca lenea e mare, fierb duminica 4 oua ca sa am la salata de luni, de marti, de joi, de vineri. La fel fierb si lintea si mai tin in frigider – sa am pt 2-3 portii de salate 🙂
That’s my girl! Cu deosebirea ca eu nu pot manca 1 ou pe zi ci, 2,3 sau 4 . Dar mai fac si pauze :d
pai cica o data pe sapt. 3 oua crude/fiert nu e bai – zise doctorul de aici. Dar o data, da?
Eu cand am saptamana de salate, fierb luni 4 oua, 2 le pun la salata curenta, 2 la salata de joi (alaturi de multe alte legume). Si luni daca tot am m-a fiert in cur si am deschis aragazul, fierb alaturi si naut/linte/fasole -ce este (deja pus la unflat de o zi inainte) asa ca am si naut la salatele de marti si miercuri.
Si la salate am mereu ingrediente ce le vaz ieftine: morcov/varza/gulie rase iarna, vara frunze si castraveti si rosii si ce este. Si ma lupt sa nu pun mai mult de 5 ingrediente ca am prostul obicei de a pune tot ce gasesc.
acu imi dau seama. Am marit nr de oua din salate ca imi mananca colocatarii salatele…
Io cred ca nu ma mai apropii de aragaz (bine, stiu: mint)… Am manufacturat neste ardei umpluti si-am zis ca fac o afacere daca-i var in cuptor si mai vin peste-o ora sa-i scot. Ce-i drept, asa am si facut, sunt foarte gustosi, decat ca la mine in bucatarie era ca-n iad. De fapt, cre’ ca si-n iad era mai racoare.
Am renuntat la cafeaua la ibric (desi e mai gustoasa si mai aromata), si beau d-asta la filtru din motive de dat in foc, oparit si incurcat zahar cu sare.
Prefer sa las ardeii decat cafeaua 🙂
Eu am fost in concediu la mama. Este drept că ea a gătit bunătăţi, dar este şi mai drept că şi eu am ajutat-o la pus de iarnă. Dar nu am putut să mă laud cu arsuri, în schimb mi-am rupt o unghie pe care a trebuit s-o rebrenduiesc. Atunci mi-am dat seama că manichiurista mea este genială. Credeam că toate lucrează cam la fel. După ce mi-a lucrat tipa, mi s-a decojit oja semipermanentă, aşa că acum arăt de parcă aş fi scrijelit o ladă de pe dinăuntru (asta ca să nu zic sicriu şi să fie morbid). Aşa că mai bine găteam cafea 🙂
branza cu rosie ce are? (si cu praz mai mancai branza, dar doar in weekend sa nu tampesc colegii de birou de miros)