cezariana

By | 2011-11-18

Văd că e trendy.
Nu ştiu de ce se mai întreabă femeile…:
– Cum naşti? Normal sau cezariană?
…Întrebarea firească fiind:
– Când eşti programată?

Bineînţeles că s-a ajuns aici pentru că mai toţi copiii au cordoanele ombilicale înfăşurate de cel puţin două ori în jurul gâtului şi jde alte complicaţii. De ce să rişti?

Plus latura emotivă: cum să-ţi mai convină să naşti natural, când la televizor în filme zbiară alea ca vitele înjunghiate, cu ochii beliţi de spaimă pe tot ecranul, iar în viaţa reală mama şi alte cunoscute de vârsta ei îşi aduc aminte cu nostalgie cum au făcut şpagatul la naştere, cum l-au dat dracu pe bărbat şi au urlat ca din gură de şarpe după mama?

Alt plus e latura practică: de ce să rişti să te apuce naşterea când e ginecologul în concediu, când foarte bine te programează cu 3 săptămâni înainte că da, copilul va fi perfect dezvoltat, va avea 2 ochi, 2 mâini, 2 picioare…

Şi pentru că astăzi mă-ncearcă o viziune futuristă, prevăd că peste 10 ani cezariana va fi o operaţie de mărimea celei de apendicită, se va întâmpla când fătul va avea 3 luni, restul de până la 9 crescând monitorizat în borcane, şi când se împlineşte sorocul doar îl iei de pe raft şi gata copilul !

Leave a Reply

Your email address will not be published.