pieton de iarnă

By | 2012-01-30

Atâta caz se face de deszăpezirea drumurilor, şi-aşa mă bucur că ne-au prins ninsorile astea în plin an electoral!…Cine ştie ce minuni mai văd până la propaganda cu găleţi !

Până una-alta mă încălzeşte anonimatul pietonului de iarnă… merg liniştit cu mijloacele de transport în comun, care-şi fac treaba rezonabil, mai puţin la faza cu căldura… Cred că e o chestie de sănătate , aşa cum trebuie să bem băuturi calde vara să nu simţim căldura, aşa trebuie să stăm în frig pe timp de ger … sau dracu’ ştie! Că presupun că e spre binele nostru, nu?!

Pe refugiile din staţii mă bucur de gheaţă neprelucrată, dar şi de faptul că e aglomeraţie de anonimi ca mine, drept care n-am şanse să mă duc de-a dura…

Cel mai mişto e la traversare, că-s mormane de zăpadă printre care să treci (pentru că plugurile şi-au făcut datoria), iar în faţa trecerii muşuroaie de zăpadă murdară, fleşcăită de pasul pietonilor. După cum spuneam, îmi plac trecătorile astea, e imposibil să-ţi salvezi şoşonii de zeamă !

Mai pe urmă, pe trotuare, e mai bine, că mai sunt magazine care-şi dau zăpada deoparte din dreptul lor. Totul este foarte bine calculat, îşi împart bine tarlaua cam ca la cadastru, să nu care cumva să dea ceva şi din zăpada vecinului, că nu se face muncă voluntară!

„404 not found” e aia când se termină magazinele şi o iei pe dâmburi de gheaţă pură, că uneori mă gândesc la ăia care merg pe sârmă că-s vai de mama lor! Aş vrea să pună 5-10 kile de rufe pe ei şi să meargă cu şoşoni zemoşi pe gheaţă d-asta, fără să se ţină de băţul ăla orizontal, şi-atunci să facă demonstraţii de echilibristică! Îhâm!

Mergeţi pe jos, că e sănătos!

0 thoughts on “pieton de iarnă

Leave a Reply

Your email address will not be published.