că ouăle sunt scumpe

By | 2012-02-29

Recent am avut nevoie de geniul angajaţilor în departamentului informatic la ANAF, pentru că eu nu sunt decât un muritor de rând şi toată tehnologia asta ameţitoare în ritm anaf-ist mă lasă în urmă.

Şi intrând la ei în birou mi-am adus aminte că n-am mai trecut cam de mult pe la funcţionărimea de stat, iar o dată cu acest gând m-a izbit asemănarea.

Potrivit directivei 1999/74/EC, care la noi în ţară trebuia aplicată de la 01.01.2012, producătorii de ouă trebuie să pună la dispoziţia fiecărei găini ouătoare un spaţiu de 750 cm² în cuşti cu spaţiu extra pentru exerciţii fizice gen pilates şi exerciţii gen ouat, în sisteme alternative . Problema e nu s-a implementat această legislaţie din 1999 până în 2012, pentru că probabil s-ar fi dat peste cap procesul de ouat.

Ei, şi-acum priveam un coteţ birou de 1,5 – maxim 2m² , în care activau trei bugetari care cu greu depăşeau 50 kile de căciulă. E drept că dacă ar fi avut mai mult, n-ar mai fi încăput pe lângă monitoare şi vrafurile de hârtii sprijinite de pereţi.

Să fiu sinceră n-am găsit în legislaţie care este spaţiul minim care trebuie asigurat fiecărui angajat la locul de muncă sau dacă se iau în calcul şi scările + holurile clădirii, poate mă ajutaţi voi.
La cum stăteau însă lipiţi pe scaune, am rămas cu senzaţia că s-ar întârzia (iar!) implementarea unei astfel de legislaţii, pentru a nu se da peste cap (iar!) procesul de ouat.

Că ouăle sunt scumpe.

0 thoughts on “că ouăle sunt scumpe

 1. mihaela

  Draga Mixy,la 2 ore pe care le presteaza ei pe zi…eu nu le-as plange de mila 🙂 Acum am inteles de ce sunt toti functionarii nervosi,sictiriti,de ce absenteismul primeaza…sunt sufocati saracii,aer…nu au destul oxigen…nu au pic de privacy pentru amaratul de solitaire si postatul pe facebook…:-)

  Reply
  1. sorina

   Bravo, Mihaela, bine zis! Sunt total de acord cu tine. Si la cum o cunosc eu pe Mixy, ma si mir ca le plange de mila…cred ca i-au pus ceva in cafea.

   Reply
  2. mixy Post author

   staaaaai așa, să ne înțelegem!
   N-am zis unde se afla majoritatea funcționărimii: pe scări, la fumat! Tăiai cu cuțitul atmosfera de acolo.
   Doar că m-a frapat asemănarea dintre birou și cuștile găinilor ouătoare…

   Reply
  3. mixy Post author

   @ sorina, cafea?! De la amărâții ăia? helooou?!

   Reply
   1. sorina

    Era o expresie…ca daca ziceam ceva de tigari iar te uitai urat la mine 🙂

    Reply
  1. mixy Post author

   eu mai stau, că și-astea-s scumpe… 🙂

   Reply
 2. mihaela

  si eu icerc sa ma controlez…dar numa ce m-a tipat sefu’ si mi-o vinit ase un nervos :-)))))

  Reply
 3. RMDudu

  Geniile informatice de la ANAF pe care le-ai vazut sunt de fapt rebuturile genetice ale celor care folosesc fondurile colectate de institutia cu pricina. Dat fiind ca este ilegal (si prin urmare foarte costisitor) sa-i eutanasieze, mai bine ii inghesuie cate 2-3 in cotete de 4-5mp si ii pun sa realizeze “interfata” cu platitorii de taxe. De-aia avem aplicatiile alea geni(t)ale de raportare, care sunt de la bun inceput concepute dupa chipul si asemanarea autorilor. Adica:
  – interfata vizuala se vrea “atractiva” dar reuseste in cel mai bun caz sa fie kitsch (cand nu provoaca direct greata) — imaginati-va un soarece de birou cu hidrofobie;
  – documentatia oligofrena;
  – prezumtii stupide despre configuratia hardware/software a utilizatorului — avortonii sunt convinsi ca toti platitorii lor de taxe au windows> uindous (adica majoritatea au piratat, cativa au furat destul cat sa-si permita, iar foarte putini nu si-au permis sa nu cumpere licenta de uindous) si ca locul cel mai potrivit de a salva datele este “C:” sau “C:Program Files” — bine ca mai vine Ionel de la etaju’ 3 si mai face cate o reinstalare pe computeru’ cu programe de raportare, asa mai au si astia ocazia sa ia un covrig spaga 😛
  Ufff… c-am obosit de atata scris 😛

  Reply
  1. mixy Post author

   woaaa! ăsta da reply!
   faza cu C:Program Files e bestială, dacă ai ști de câte ori i-am dat dracu pe principiul ăsta… 😀

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.