sunt în vacanţă (I)- mă odihnesc

By | 2012-08-05

Ar trebui să încep cu ce se întâmplă de-o săptămână încoace, că de când le-am zis că-mi iau concediu parcă le-aş fi zis că mor şi în viaţa lor n-o să mai găsească unul pe acelaşi post, aşa m-au frecat la icre cu fel de fel de tâmpenii, dar… pentru că sunt fată de gaşcă nu vă irosesc timpul cu aşa ceva.

Va să zică, ziua 1

În ziua asta s-a brodit să vină băieţii să dărâme balcoanele, că v-am zis că ne reabilităm, da ?
Eu ştiam că mama i-a “cinstit” pe băieţi să ne lase nouă cornierul de la balcoanele noastre, că avem ce face cu el la ţară. Adică a dat şpagă să i se lase fierul ei.

Ţeapă. Băieţii care au venit acum erau din ăia “necinstiţi”, pentru că erau foarte hotărâţi că ei iau fierul.

Şi ţine-te garagaţă cu ei că “bă, lasă fierul, că e al meu !”, “Ba nu, doamnă, trebuie să-l daţi, că toată lumea-l dă”.

Văzusem că de la alţii tăiaseră cornierul frumos, regulamentar, bucăţi-bucăţele şi-l luau şi-l duceau bine, dar dacă au văzut că noi vrem fierul nostru ni l-au tăiat bucăţi-bucăţele cam de mărimea balconului.

Apropo, ştiţi cum se aud geamurile unui balcon făcute praf ? Vă zic eu: dumnezeieşte ! Îmi venea să iau tesla aia şi să particip la masacru, cu siguranţă ăia care fac terapie antistres cu demolarea lucrurilor s-au gândit excelent, abia acum am înţeles de ce.

Pe seară, transpiraţi, obosiţi după cafele şi bere pe soare ardent, au zis că ei nu ne pot căra sacii de moluz. că au făcut tensiune. Şi s-au tot dus.

Astfel că am încheiat ziua 1 cărând moluz 4 etaje şi o juma de lungime de bloc până la locul cu adunarea gunoiului, iar apoi m-am recalificat măturând scările de cioburi şi praf, pentru că mai sunt şi copii mici pe scară.

Nu ştiu dacă aveam tensiune, dar pulsul cu siguranţă avea presiune mai ceva ca apa de la chiuvetă, iar transpiraţia de pe frunte o ştergeam direct cu fusta, că tricoul era suprasaturat.

Hai să trăiesc ! Concediu plăcut mie !

0 thoughts on “sunt în vacanţă (I)- mă odihnesc

  1. Hapi

    Naspa. Vezi daca i-ai platit inainte?
    Data viitoare da-le un avans si explica-le clar ce au de facut ca altfel o sa faci treaba pe jumatate singura

    “Baieti, tensiunea voastra e inclusa in pret.12 lei e captoprilul si va ajunge la toti 😀 ”

    Pai daca merge berea, tresa mearga si molozul, nu?

    Fii barbata!

    Reply
    1. mixy Post author

      =)) mersi de sfat, dar îi arvunise mama, abia apoi am luat cuvântul…
      E bună faza cu berea şi molozul mână-n mână… 😉

      Reply
  2. vienela

    Sa te crucesti, domnule, nu alta. Cum dracu sa faca ei legea in casa mea? Ii zburam de la balcon, afurisitii! Mi-a crescut si mie pulsul doar gandindu-ma. :))

    Reply
    1. mixy Post author

      să-ţi mai spun că cerea 10 lei să-mi ducă un sac de moluz 5 metri mai încolo, când eu deja îl cărasem 4 etaje şi vreo 50 de metri ?
      Îţi dai seama ce i-am urat de bine ?

      Reply
      1. RMDudu

        Mai stiu si eu d-astia… Ultimu’ si-a furat-o elegant: i-am dat un computer vechi (un P4 de prin 2002 cu monitor CRT tot de cam pe-atunci) dar functional si l-am facut sa care 5-6 roabe de moloz si pietroaie. Cand mi-a cerut bani “de-o bere, sefu’, ca-i cald”, i-am mai dat niste fieratanii si un gratar vechi si ruginit, spunandu-i ca-si ia banii de la fier-vechi. Culmea, mi-a multumit 🙂

        Reply
        1. mixy Post author

          :)) şi totuşi… eu am auzit de 80 de bani kg de fier, dar ei sunt foarte mulţumiţi dacă le dai să-l vândă… Ciubucarii ăştia de la reabilitare cel puţin, cred că s-au scos total !!

          Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.