sunt in vacanţă (III)- facerea de bine

By | 2012-08-07

Concediul nu se ia numai ca să vezi zăpada din crestele munţilor sau spuma din valurile mării, ci şi ca să mai rezolvi treburi care nu se pot rezolva în timpul unei zile normale de lucru, pentru că izvoarele treburilor au un program mult mai scurt decât al tău…

Am văzut că n-avea geamurile închise, semn că nici ăsta nu avea aer condiţionat, dar nu mai aveam răbdare.

În acelaşi timp cu mine şi-au pierdut mai mulţi din staţie răbdarea, astfel că ne-am aruncat ca hămesiţii spre uşile autobuzului.

Mă nimeresc pe la finalul cozii şi când dau să urc observ că o tanti în vârstă huiduie tot RATB-ul şi din cauza debitului verbal îi sar dinţii pierzând proteza dentară sub autobuz, cam pe traiectoria roţilor.

Se-apleacă repede să-şi recupereze dantura, iar eu văzând fatalitatea rămân agăţată cu un picior în maşină şi unul afară, ca să stea ăla cu uşile deschise şi să nu plece, că-i făcea femeii dinţii praf.

Lumea vociferează că ce dracu fac, îmi arde de goange după ce că-i cald ?! şoferul mă înjură, se vede clar în oglinda lui mare şi retrovizoare de pe dreapta cât de bine mă blagostoveşte, dar victima reuşeşte totuşi să recupereze dinţii şi să urce …şi îmi mulţumeşte cu buzele aduse înspre interiorul gurii de parcă ar fi vorbit din fund(ul pâlniei) :

– Şi tu de ce dracu te uiţi aşa la mine ?! N-ai mai văzut proteză ?!??
Apoi îşi şterge bine dinţii pe poala rochiei şi îi bagă-n gură.

0 thoughts on “sunt in vacanţă (III)- facerea de bine

 1. Alex

  Ce poti sa mai zici? Efectiv nu mai am cuvinte. Nesimtirea si prostia sunt uriase.

  Reply
 2. RMDudu

  Ha ha ha!!! Nu te injurau, iti multumeau, da’ te-ai prins abia cand ti-a multumit tanti cu proteza 😀 Si, chiar asa, tu n-ai mai vazut proteza? Ti-ar fi trebuit un stomac de strut daca-i cadea proteza pe vreo umoare eliberata din adancul gatlejului de vreun conlocuitor tabagic… De-aia nu e bine sa te zgaiesti la semenii tai: pot face chestii foarte scarboase.
  😛

  Reply
  1. mixy Post author

   nu eram cu ochii pe ea, efectiv s-a întâmplat să văd…
   BTW, ai mai văzut tu flegme pe asfalt pe pârjolul ăsta românesc ?!

   Reply
   1. RMDudu

    Dimineata mai vad, ca inca e racoare si conlocuitorii de pe unde stau eu tocmai si-au terminat mahoarca si nechezolu’ cand ies eu din curte… unii sunt chiar la jumatatea primei beri…

    Reply
 3. Hapi

  Te-am sheruit pe facebook ca sa mai vada si altii ce altruista esti :))))
  Nu stiu cum reactionam. Dar vezi ….altfel se vede o situatie din mijlocul ei (in autobuz) , altfel de pe margine (scara si langa usile deschise) sau de la distanta (soferul in retrovizoare )
  Cool

  Reply
  1. Hapi

   Iti dai seama Andreia, ce penibil te simti cand se intampla asa ceva :))))
   Na, recunosc ca Mixy e curajoasa. Eu cred ca nu m-as fi mobilizat sa ajut la recuperarea protezei in aceste conditii

   Reply
   1. mixy Post author

    totul s-a întâmplat foarte repede, n-am avut timp nici să gândesc.
    În alte condiţii aş fi râs nevoie mare când i-au ţâşnit dinţii din gură, dar dacă femeia s-a aplecat după ei în secunda 2, îţi dai seama că m-am repliat întru salvarea mestecăilor… 😉

    Reply
 4. zamo

  poate ca doamna vazuse un gandac zemos si-n loc sa-l muste cu gura direct, l-a muscat cu proteza, economisind astfel pretioase calorii, intrucat nu a mai fost necesar sa mearga cu capul chiar pana la nivelul asfaltului.
  numa’ zic.

  Reply
  1. mixy Post author

   mă-ndoiesc … să meargă gândac cu balsfemii… zic şi eu ! 😀

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.