primăriilor: „toaletarea” copacilor nu înseamnă „mutilare” !

By | 2012-08-22

Dacă nu vă pasă de poluarea sau încălzirea globală, ok, dă-o dracu, nu-i nici o chestie că rămânem fără aer, mare zbârnă! băgăm de-ăla condiţionat, e sănătos, e la butonul telecomenzii, e perfect ! Şi dacă cineva face scandal, dă-l dracu, puteţi foarte bine să plantaţi panseluţe şi trandafiri sezonieri în locul pomilor, să luaţi ochii fraierilor, nu ?!? Se rezolvă…

Dar când se decide „toaletarea”unui copac”, nu înţeleg şi n-o să înţeleg NICIODATĂ de ce „toaletare” arată ca o „mutilare”. De ce trebuie să aştept alţi ani întregi ca pomul ăla să mai facă niscai coroană. ( dacă mai face !!!)

Băieţii primăriilor, ăia care „verificaţi în teren” toaletarea copacilor, nu pot decât dă vă urez de bine, dragii mei, şi vouă şi celor care-şi pun semnătura pe rapoartele voastre fără să aibă habar cum arată copacul ăla, pentru că am aşteptat peste 30 de ani să ajungă ramurile salciei („salix” în zice în raportul vostru, urmare a adresei croită de un administrator beţiv) la etajul 4 şi acum, când – în sfârşit căutam salcia cu drag pe geam – nu mai e ! E atât de toaletată încât a mai rămas un băţ, pardon, un trunchi !

Şi uite cum o ditamai salcia în floarea vârstei ei, o minune de copac umbros şi care culmea nenorocirii e că al dracu’ copac nu era uscat pe nicăieri şi nici nu punea în pericol viaţa nimănui, arată acum ca un tânăr mort în urma unui accident, numai că accidentul ăsta e avizat de primărie, deci e mort cu acte-n regulă !

Din punctul meu de vedere mutilarea unui astfel de copac e echivalentul unei siluiri. Viol, mai pe înţelesul vostru. E ca şi cum v-aţi satisface numai după ce v-aţi siluit femeia, lăsând-o cheală-n cap şi cu toate formele măcelărite (ţâţe, cur…că poate nu înţelegeţi la ce fel de forme mă refer). Şi să nu-mi spuneţi acum că nu vă place cum sună fraza mea, PENTRU CĂ AŞA ARATĂ!!!

Celor care aprobaţi şi tăiaţi copacii vii, nu pot să vă doresc decât ca întreaga voastră viaţă să vă chinuiţi să căutaţi umbră şi să n-o găsiţi decât pe aceea a stâlpilor de beton de pe stradă, ăia cu fel de fel de sârme atârnate-n vârf şi eventual semafoare pe ei ! Şi dacă nu vă ajunge umbra stâlpului, mutaţi-vă stânga dreapta până vă bronzaţi în dungi, ca să vă pot recunoaşte pe stradă.
Atât, că m-am nervozat suficient, zoofili de plante ce sunteţi !

P.S. Staţi aşa, că m-a mai enervat una, vă explic imediat…

0 thoughts on “primăriilor: „toaletarea” copacilor nu înseamnă „mutilare” !

 1. Hapi

  Daca nu o sa uit,poate-o sa fac intr-o zi niste poze cu toaletarea copacilor aici la noi. Numai fundite nu le pun 🙂

  Reply
  1. mixy Post author

   chiar te rog ! să le dăm lecţii ăstora de-aici !

   Reply
 2. RMDudu

  Cei care aproba “toaletarile” nici macar nu se deplaseaza “pe teren” sa vada copacii propusi spre toaletare. Si chiar daca s-ar deplasa, ar face-o degeaba, pentru ca sunt niste incompetenti nepasatori: pentru ei nu conteaza decat scaderea sau chiar anularea riscului ca la o viitoare furtuna sa cada vreo creanga din copacii cu pricina. Despre evaluarea starii de sanatate a copacului si despre determinarea crengilor cu risc ridicat de rupere au citit doar intr-o brosura de 4 pagini (inclusiv copertile) A6, iar aia avea poze… Ca “toaletarea” nu se face in perioada de vegetatie, astia habar n-au. In prag de iarna n-o sa stea nici un Dorel cu drujba sa taie crengile, asa ca toti daunatorii care stau la panda sa prinda un pic de seva vor navali pe ranile deschise si “sangerande” ale bietului copac… Daca mai da vreun lastar anul urmator, ala va fi deja afectat de daunatori si va creste gaunos si fragil, devenind in timp cu adevarat periculos si justificand o noua amputare toaletare.
  De aspectul estetic nici nu mai vorbim intr-un oras plin de manele si “moluste”.
  Molusca ~ persoana care frecventeaza “mol”-urile (engl. “mall”) si “usca” (cheltuieste) sume apreciabile in mod compulsiv. inspirat din http://zona9.ro/molusca/ 😀

  Reply
 3. julie

  tu crezi ca cei care “toaleteaza” nu trebe sa faca un ban cinstit????cand au refacut prima data kkt ala de autostrada Bucuresti-Pitesti toate satele din imprejurimi aveau alee asfaltata pana la cotetu’ gainilor….de ani de zile cand ii vad pe astia cu toaletarea imi ies din pepeni, adik dupa ce ca traiesc intr-un cartier de cacao unde mai ai un pic si pe orice pom pui afise d-alea de gradina botanica, cu specie pe cale de disparitie sau specie ocrotita vin cretinii astia si mai si discuta in gura mare cat iau pe kilu’ de lemne verzi…..ma (…) pe el de sistem!

  Reply
 4. julie

  ps: nu era fata vesela ci ma p.s pe el de sistem!

  Reply
  1. mixy Post author

   p.s -uri de-astea ne vin destul de des în ultima vreme

   Reply
 5. vienela

  Te-ai intrebat vreodata unde merg partile taiate din copaci? Cand vei afla cine le ia, iti vei da seama si de ce pomii sunt siluiti.

  Reply
  1. mixy Post author

   am văzut şi trepăduşii de apoi…

   Reply
 6. mutilarea copacilor in sect.4 si langa bloc: au ramas doar niste busteni

  Toaletarea copacilor se face primavara sau toamna tarziu cand acestia nu au frunza, nu mai mult de 20% caci altfel se vor usca sau umple de daunatori, si nu coroana de deasupra.

  Iata cum se face toaletarea copacilor profesionist:

  http://www.youtube.com/watch?v=tkVkLB4ap3I&feature=related

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.