eşantioanele de vopsea de păr nu sunt ROGVAIV

By | 2012-08-25

Nu ştiu ce reprezentanţi de vânzări vă dau vouă Avoane, dar Sorina e de treabă (comentatorul meu de top, că fata asta-i de treabă la modul general) , în sensul că ştie clar ce-mi trebuie, că parcă v-am explicat cum stă treaba cu machiajul la mine.

Cert e că acum am văzut niscai vopseluri de păr să le comand pentru mama, pe post de cadou surpriză, dar nu ştiam ce culoare să aleg.
M-am uitat luuuung în capul mamei nu pentru că ar fi fost prea departe, ci pentru că era cam de dimineaţă şi mi se părea că n-am băut destulă cafea ca să disting lămurit culoarea din capul ei. Şi dacă nu m-a lămurit culoarea aia morcovie, am întrebat-o pe mama în aşa fel încât să nu se prindă că vreau să-i comand vopsea:

– Auzi, mamă, da’ aşa te-am vopsit eu ?
– Adică ?
– Adică morcov, aşa ? Că parcă vopseaua aia era mov…

Mama zâmbeşte:
– Ei, pe dracu ! Cum să mă vopseşti morcov sau mov, ai înnebunit ?! S-a dus la spălat, dă-o-ncolo de vopsea !
– Da’ ce culoare era iniţial ?
– Păi era aşa… vişină putredă!

A naibii vişină, de unde-o fi scos mama culoarea asta ?!
Mă uit în catalog, canci „vişină putredă”. Mai târziu îi dau mesaj Sorinei:
„Tu, vreau şi nişte vopsea de păr, dar nu mi-e clar de care”
„Ne vedem să-ţi arăt nişte eşantioane?”

Şi dacă-mi arată Sorina eşantioane, de unde ştiu eu care-i vişină şi mai ales putredă?!?!

Îi răspund:
„Ar trebui să iau şi eu un eşantion din părul mamei…”
Îmi trimite un „:D” .

Da, normal… ce să zică ? „Tunde-o”?
De fapt e o idee s-o tund pe mama, dar n-are părul lung şi-ar trebui să egalez eşantionul şi pe cealaltă parte… Cine ştie ce tunsoare Lady Gaga-mi iese ?!?

Mă las de ideea de tuns şi iau catalogul Sorinei în braţe ca să decid culoarea, n-am chef să mă întâlnesc cu ea pe căldurile astea.
Dacă iau „roşcat intens” bate la ochi, îi sar curcanii în cap. Dacă iau blond, face tata mişto de ea, dacă iau negru fac eu mişto de ea, arămiu… mahon?!Doamne, ce culori !! Am scăpat de vişină, dau de mahon ?! Sorinaaaaa !!!! Nu mai există „ROGVAIV”, mamă?!?!?

0 thoughts on “eşantioanele de vopsea de păr nu sunt ROGVAIV

 1. Hapi

  🙂 las ca si mami s-a vopsit cu “visina putreda” cand a venit la mine acum cateva luni si era sa n-o recunosc la aeroport.A iesit un morcoveatza combinat cu rosu inteeeens! Mi-ar fi placut mie rosul ala cand aveam 20 de ani!
  Dar e clar ca nu a lasat-o destul sau a ratat ea combinatiile

  Reply
  1. mixy Post author

   :)) tu la aeroport, dar închipuie-ţi că eu văd că o vopsesc o culoare şi după ce o spăl e cu totul altceva decât ce scrie pe etichetă. Dacă n-aş şti că mama care iese din baie e tot aia care a intrat, aş suna poliţia că am infractori în casă :))
   Sunt curioasă ce-o să iasă acum cu vopseaua asta.

   Reply
   1. Roxana

    Apropo de asta cu recunoscutul după vopsit 🙂 De un 8 martie m-am suviţat pentru prima dată blondă şi mi-am făcut coafură de cocoană :)) şi m-am îmbrăcat “lux” şi aşa m-am dus la biblioteca, unde se ţinea cheful. La poartă portarul mi-a zis că e închis, iar după ce am vorbit şi m-a recunoscut într-un final, m-a lăsat să urc. Acolo colegii m-au întrebat din nou pe cine caut. Numai după ce m-a apucat râsul şi-au dat seama.

    Reply
 2. sorina

  Daaaaa…aici sunt 🙂 deci de-aia nu te vezi tu cu mine, ca n-ai chef???? Mie parca-mi zisesei ca ai treaba :-p

  Reply
  1. mixy Post author

   bagi în seamă toate prostiile ? 😀
   Da, ok, aveam şi treabă, nu ţi-am zis că aşteptam “conopeiul” ?

   Reply
 3. sorina

  Mai, si cu vopseaua asta e inginerie mare, daca nu urmezi niste reguli n-o sa-ti iasa in veci culoarea care e pe cutie. Daca tu esti mahon (ca tot ii place lui Mixy nuanta asta) si vrei sa te faci blond spalacit (si viceversa e valabila), n-o sa-ti iasa din prima oricat te-ai chinui. Vopseaua ti-o alegi cu maxim doua nuante mai deschisa sau mai inchisa decat culoarea pe care o ai. Daca vrei sa-ti deschizi/inchizi foarte mult nuanta, o iei treptat, din 2 in 2 nuante…si mai sunt multe de zis, dar daca tu n-ai timp sa te vezi cu mine… :-p

  Reply
  1. mixy Post author

   şi de la “morcov” la “castaniu-roşcat-închis” sunt 2 nuanţe ?!:-S
   Zi da ! Zi da ! Zi da !

   Reply
   1. sorina

    Depinde de morcov :-p vestea buna e ca nu le-am comandat inca…si ma gandesc daca sa-ti zic sau nu ca trebuie sa ne intalnim ca sa alegem culoarea potrivita…:))

    Reply
 4. Rolling Ideas

  Cu vopselele astea ai mereu surprize before-after. Noroc ca eu tin aproape de culoarea mea naturala si nu-mi sperii cunoscutii.
  Dar e fantastic sa vad la coafor cateodata cum amesteca coafeza 2-3 tuburi de nuante diferite si la final iese iese fix cum a vrut.

  Reply
  1. mixy Post author

   asta-i deja artă. Eu nu mai ştiu nici ce am învăţat la şcoală : “dacă amesteci roşu cu albastru iese…” ciu-ciu, habar n-am !

   Reply
 5. Anārkalī

  Nu o sa inteleg niciodata obsesia femeilor in varsta cu culorile din gama rosu de visina putreda. Qm si eu in familie o droaie de femei in varsta a treia si alte nuante nu mai vad in fata ochilor. Detest culoarea aia cu o pasiune de nedescris. 😆

  Reply
  1. mixy Post author

   vaaai ! Vişina-i din gama roşu ?!
   Am reintrat în ceaţă…

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.