activităţi practice pentru copii

By | 2012-09-16

Avea bonă la început. Bona ieşea cu băiatul de două ori pe zi afară, în parc, dimineaţa şi seara.
Mai târziu, il lua bunica de la grădiniţă şi-l mai scotea o tură afară seara.
O dată cu şcoala au început şi activităţile extraşcolare, care ocupau o bună parte din zi în fiecare zi: engleză, chitară, înot, judo.

Acum e băiat mare, iar activităţile extraşcolare s-au canalizat către meditaţii pentru materiile principale şi cele la care are probleme.
Grijă mare pentru copilul ăsta, n-a fost lăsat de capul lui. Vacanţe- vacanţe, învăţat-învăţat…dar fără internet.

E un băiat reuşit, mama lui i-a pregătit un viitor mare.
Un singur lucru îşi mai doreşte băiatul în prag de începere a anului şcolar: să aibă şi el un cont pe fb, să vadă cum e.

0 thoughts on “activităţi practice pentru copii

 1. tzipi

  Pacat ca n-are acces la internet ! Internetul e cea mai bogata sursa de informatie si cel mai eficienta modalitate de auto-educatie.

  Reply
 2. Adi

  Ar trebui sa primeasca si acces la internet, dar controlat 🙂

  Reply
  1. mixy Post author

   mmm, mai greu.
   Să știi că în afară de faptul că poți controla niște ore de uz internet, în rest e mai greu să stai geană pe copil.

   Reply
 3. Rolling Ideas

  Cred ca baiatul asta fara unda verde la internet. e o raritate in zilele noastre, specie pe cale de disparitie.

  Reply
 4. Roxana

  Eu zic că este, oricât ar părea de ciudat din partea mea, un handicap în ziua de azi. În plus, ca orice lucru interzis, pare mult mai atrăgător decât ar fi în mod normal. Părerea mea este că dacă ar fi avut internet, controlat, ar fi fost mai câştigat. Aşa, când o să fie departe de ai lui s-ar putea să devină dependent, tocmai ca să recupereze… Poate n-am dreptate, dar internetul oferă multă infomaţie şi poţi să-ţi dezvolţi aria de cunoştinţe, nu este doar malefic şi distructiv. Probabil că băiatul ăsta se încadrează cum a spus şi Rolling Idea într-o specie pe cale de dispariţie. Poate că este bine aşa. Vom vedea peste ani. Ne scrii tu :))

  Reply
 5. vienela

  Nu cred ca au facut o alegere buna. Internetul este un rau necesar pentru a fi in pas cu ceilalti, pentru a nu se simti exclus dintre cei de varsta lui. Ma intreb daca acest copil are prieteni…

  Reply
 6. RMDudu

  Al meu are acces la internet (aproape) nerestrictionat… E una din motivatiile pentru a invata sa scrie si sa citeasca mai mult, mai repede, mai bine si in cel putin doua limbi…
  Ajuta si jocurile, chiar daca unele sunt chiar… sadice.
  Pana si argoul e mai luat la pila cand il invata de la “Robotzi” si de la Parazitii…
  In ce priveste educatia sexuala… I-am explicat cu aproximatie cum apar copiii (asta ca sa termine cu prostiile cu barza, ca sunt jenante), apoi i-am aratat ca inainte de a experimenta asa ceva are de studiat cel putin materialele catre care face referire Human sexual activity, asa ca sa invete mai repede engleza… 😀
  Din cand in cand il pun sa construiasca ceva sau sa deseneze, fara PC, inainte de a-i da din nou acces la lumea digitala.
  Deja stie cum sa caute anumite lucruri care-l intereseaza. Nu-mi fac griji ca nu va sti sa exploateze resursa asta.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.