marca celor remarcabili

By | 2012-10-04

Scormonea abosorbit site-uri auto de vreo 3 săptămâni, abia reuşeam să-l scot din ele să-mi răspundă la câte o întrebare. Ştiu că nu e un om uşor de mulţumit, mai ales că îi place foarte mult confortul, ordinea, utilitatea. De altfel, se plimbă mult prin ţară, angrenat în discuţii de afaceri, astfel că pentru el autovehiculul e ca a doua casă.

Impune respect numai prin prezenţă, nu trebuie să-i ştii vârsta şi experienţa.
În toiul unei şedinţe în care se spusese cam tot ce era de spus şi se aşternuse liniştea, ne-a întrebat fără nicio legătură cu subiectele zilei:

– Voi după ce criterii v-aţi cumpăra o maşină ?
Băieţii şi-au revenit primii din surpriză şi au sărit să vorbească despre motoare, sisteme, detalii tehnice, fiabilitate, conectivitate. Mai apoi au sărit şi fetele să vorbească de design şi utilitate. Băieţii s-au supărat pe fete, „cum să alegi o maşină în funcţie de design?”, fetele au spus că e acelaşi criteriu după care aleg bărbaţii femeile.
Părea că asistăm la o şedinţă fără sfârşit.

Cineva a întrebat rupând labirintul discuţiei:
– De ce, la ce v-aţi gândit ?
– La toate criteriile pe care le-aţi enumerat şi voi, iar acum am convingerea că am găsit o maşină care mi se potriveşte mănuşă.

Au mai durat alte două săptămâni şi, într-o dimineaţă, a parcat elegant în faţa societăţii noua achiziţie:
Toyota Avensis.

Era atât de relaxat şi vesel , încât ne-a molipsit şi pe noi.
– S-o stăpâniţi sănătoasă, şefu ! Frumoasă maşină !…Ştiţi ?… Ar trebui să schimbăm parcul auto, maşinile astea sunt cam vechi şi ne gândeam…


Articolul face parte din concursul SuperBlog 2012 şi îmi asum riscul de a fi ieşit puţin din enunţul probei, dar de când am văzut titlul am ştiut că nu pot scrie altceva, pentru că şefului meu i se potriveşte perfect Avensis.

0 thoughts on “marca celor remarcabili

  1. mixy Post author

   =)) măi, la ce sisteme are în bord, cred că se culturalizează şi cu posturi bulgăreşti !

   Reply
 1. Hapi

  Cu asa o masina, isi schimba total viziunea, nu mai asculta radio Cultural, trece pe de-alea grele, Parazitii, femei updatate :))))

  Reply
 2. Roxana

  Bafta la concurs. Ai dreptate un om care impune respect ar trebui să poată avea o asemenea masină. Dacă n-o are fizic – măcar o are la tine în poveste şi asta ar trebui să-l bucure – i-ai făcut un cadou. Cât despre Radio România Cultural – cred că o să-l prindă sigur… 🙂

  Reply
  1. mixy Post author

   nu ştiu ce ascultă acum în maşină, dar au trecut 2 luni de când are maşina şi se poartă cu ea de parcă ar fi de porţelan. Aşa o fi şi cu nevastă-sa ? 😀

   Reply
   1. Roxana

    Ştii ce se spune despre barbatul galant care îi deschide uşa nevestei – Că ori maşina e nouă, ori nevasta :))

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.