viața fără pc și fără internet. ei ?! cum e ?

By | 2012-11-17

Viața fără calculator se numește evul mediu. Sau Renașterea. Dacă Fred Flintstone se poate adapta la epoca mea stând în blugi în fața unui laptop pipăind tastatura până dă de Wilma, eu nu mă văd scobind în piatră ca el să dezvelesc figura consortului, oricum nu s-ar recunoaște în sculptură !

Și cel mai rău mă înspăimântă faptul că ar trebui să  reînvăț tabla înmulțirii !!!

 

Pentru că eu chiar folosesc calculatorul. Vă dați seama că ar trebui să ling toată cartea de pagini aurii până când găsesc telefonul de la mersul trenurilor, telefonul să nu fie updatat, să n-am încotro și să sun romtelecom-ul până la urmă și ăștia să mă taxeze cu toată contravaloarea abonamentului pe un minut de informație ?! Nu sună bine, nu ?

Pe lângă asta, aș face discopatie când aș apuca DEX-ul să buchisesc un cuvânt în el! Fraaaate, păi  n-am mai luat cărțulia aia în brațe de când o puneam pe cap ca să merg drept prin casă ! …

 

Cum să stau fără calculator ? Știți câte încap în el ? Stați un pic să văd: albume de fotografii, filme, muzică, fișiere de muncit acasă, jocuri, proiectele fetei pentru școală (ar face scolioză scriind cu mâna) … toate stocate  pe componentele unei plăci de bază la promoție de mărimea unui calculator de birou ! Necesar de memorie? Sisteme de operare ? Un click distanță pe magazin online și rezolvat problema. Păi altfel câte rafturi aș umple în casă ? Așa… am spațiu cât pentru un salon de dans.

 

Bineînțeles, calculatorului îi mai trebuie una alta, că dacă n-ar fi de exemplu oferte plăci video , m-aș uita la filme și jocuri ca la un mare puzzle pixeluit de-aș face gelos și pe Picasso, iar actrițele ar apărea în reviste nephotoshopuite !! Brrrr…

 

Un lucru bun ar fi să nu se mai joace copilul pe calculator, potrivit studiilor cică e nociv. Și atunci exemplificăm partea bună: va avea timp să joace țurca-n fața blocului, toate babele ar urla după liniște și ar sta cu emoția spargerii geamurilor pe care sunt proprietărese, vociferanții din parcare ar sta cu grija eventualelor zgârieturi care nu se pot repara pe casco, iar ONG-urile responsabile de protecția mediului ar țipa că fata mea folosește rămurele de copac să joace țurca !!

 

Mda… teribilă situație ! Mi se pare o viață atât de grea fără calculator, încât mi se scurtcircuitează creierul numai când mă gândesc… Iar fără internet e o treabă de-a dreptul apocaliptică ! Pentru că până la blog am scris pe hârtie, cu cerneală, ca tot omul și majoritatea scrierilor mele au ajuns să ațâțe focul în sobă la mamaie (Chiar, de-aia nu mai are ea cu ce să aprindă focul ! ), să nu vă spun ce distractivă e aprinderea grătarului de niște ani…

 

Aș cumpăra aspirator de la magazinul din colțul străzii fără să compar prețuri și să aleg cea mai bună formulă stând în fața calculatorului. L-aș cumpăra și m-aș văita în cel mai scurt timp că am luat țeapă, pe partea transversală a orașului aș fi găsit altul la promoție și cu funcții duble față de al meu.
Vizualizez search-uri de cazare sau închirieri/vânzări pe cale orală, mai ceva ca Miorița …
E adevărat că aș avea mai mult timp să ies pe-afară cu prietenii, dar luând în calcul faptul că trebuie să învăț tabla înmulțirii, să ling dexul, să circul pentru plăți, shopping, să plătesc geamurile sparte de fi-mea la țurcă și multe alte treburi- maaamă ce de kilometri într-un furnicar cum e Bucureștiul ! – mă îndoiesc sincer că aș mai avea timp să-i văd.

 

Mai degrabă aș vorbi cu ei la telefon când aș avea timp – din șase-n șase luni probabil – și nici n-aș ști ce să spun mai repede. Fără rețele sociale copilul prietenilor mei poate merge deja-n picioare când aflu și eu că au un copil. A, altfel ar sta lucrurile dacă mi-ar trimite o fotografie sau invitație la botez prin poștă… Cu această ocazie notăm că lumea curieratului s-ar schimba și poștașul ar circula mult mai repede, agățat pe cabluri  telegrafice, zburând prin fața blocurilor, știu eu ?!

 

Aș trimite un articol ca acesta pentru SuperBlog2012 sigilat frumos în plic și l-aș aștepta pe poștașul Tarzan să o depună la adresa concursului despre care am citit în Almanahul de acum câteva luni.
Ce viață !

0 thoughts on “viața fără pc și fără internet. ei ?! cum e ?

 1. Hapi

  :))) mi-am imaginat fiecare ipostaza.
  Deci suntem pro calculator doar ca scoatem jocurile din el

  Reply
 2. Roxana

  :)) Ai dreptate! Acum că avem internet nu ne mai putem imagina viaţa fără el. Eu mă întreb cum reuşeam să vorbesc cu ai mei, timp de vreo 2 ani după ce m-am mutat la Deva, că n-aveam telefon fix şi trebuia să merg până în centru la Poştă să vorbesc de acolo. Este adevărat că pe vremea aceea eram foarte suplă, poate şi din cauza asta, că ne plimbam în fiecare seară să vorbesc la telefon şi de asemenea foarte harnică (făceam curăţenie generală din 2 în 2 săptămâni) că tot n-aveam nici televizor 🙂 Pe vremea aceea citeam însă foarte mult, poate pentru asta pot acum să scriu despre ele 🙂 Dar m-am obişnuit cu internetul, a devenit ceva de care te agăţi la cel mai mic impediment şi îl foloseşti pentru ca să te informezi la fel de bine ca pentru a te amuza. Pe deasupra mai sunt şi cumpărăturile online. Eu nu m-am lămurit cei cu Vinerea Neagră (Black Friday) cum se fac cumpărăturile. Trebuie să-ţi faci cont de Pay-Pal? Tu ştii? Sunt şi magazine care participă sau sunt numai oferte online?

  Reply
  1. mixy Post author

   teoretic nu sunt numai oferte on-line, dar uite că o să mă interesez şi vă fac un rezumat mai pe seară (sper să găsesc şi timp )

   Reply
 3. Rolling Ideas

  Şi au am umblat cu dex-ul în cap prin casă 😀

  Aşa e, internetul şi tehnologia sau insinuat în orice aspect al vieţii de azi şi nu ne-am mai descurca fără ele. De exp, cum te-aş mai citi eu pe tine?

  Reply
  1. mixy Post author

   tu îți numeri greșelile ?! Wow ! ce fată cuminte ! 🙂

   Reply
 4. sany

  Deja mi-a murit laptopul si ma uit cu stupoare ca sotul n-are dex sau pagini aurii! Bine ca are tableta ca altfel… “Wilmaaaaaaa!!!!!!!”

  Reply
 5. arakelian

  eu am stat aproape 1 an fara telefon. Ce aveam de discutat mai mult de 2-3 minute, dadeam intalnire si vb fata in fata.
  Pot trai f.bine fara televizor.
  Far acalculator NU M-AS DESCURCA!!! nu as sti ce autobuz sa iau, la ce ora vine, cum sa ma uit la termometru pe geam sa vad cum ma imbrac, nu as sti cand sa iau umbrela, si nici unde sa ajung ( ca am uitat deja adresa, noroc ca e pe email).

  Reply
 6. vienela

  La televizor ma uit doua ore pe saptamana, la telefon aproape ca nu mai vorbesc, dar fara calculator as fi moarta. Ma si imaginez cheltuind banii la internet caffe, la cat de greu mi-ar fi sa scriu pe blog si sa citesc alte bloguri. :)) Nici nu as stii cu ce sa imi ocup timpul, ca serviciu nu am, turca nu joc… :))

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.