stocarea datelor pe hdd cât mai extern

By | 2012-11-25

În urmă cu vreo 10 ani aveam 2 mape de CD-uri care cu tot cu hdd-ul intern al calculatorului aveau cu multă indulgență 50GB, iar cu timpul, ajunsesem la un moment dat să prefer să urmăresc un film la televizor decât să caut prin stiva de CD-uri. Cum nu-mi place televizorul, am preferat să îmbunătăţesc spaţiul de stocare al calculatorului.

Fac inventarul acum și scot fișele de magazie ale depozitelor din posesie. Va să zică:
– 200GB pe hdd intern;
– 500GB pe hdd extern – pe ăsta sunt stocate biblioteca de cărți, cea de filme și albume de poze;
– 4 stickuri de memorie: 2GB, 2x4GB și 8GB împărțite 2 în geantă și 2 acasă;
– spații de stocare free pe Cloud și Dropbox a câte 7 și 2 GB – mai mult pentru documente și share;
– dvd-uri în casă și împrumutate, de… nu calculez, îmi intră sistemul nervos în colaps.

Mamă, am o pepinieră de giga !!! Practic am acumulat un profit de GB de peste 750% într-un deceniu !
La ce proprietar înstărit sunt acum, cu familie mare, în creştere, bună de pozat şi filmat, la cum îmi place mie să citesc şi să vizionez filme acasă, la cum adun fel de fel de proiecte la care particip, prevăd că peste alţi 10 voi avea datorită ofertelor o hală de depozitare, jumătate online.
(Dacă scăpăm de apocalipsă).
(Şi după ce trecem de momentul zero : )

În anul 2022 hala mea de depozitare va consta într-un hard extern la promoţie care va avea jumătate din mărimea celui de acum, dar va avea spaţiu de vreo 6.000 GB şi backup incremenţial on-line, iar peste alţi 10 ani hdd-ul va fi şi mult mai mic – fizic – dar cu backup pe propriul meu spaţiu din satelitul amplasat în univers. De stickuri nu cred că voi mai avea nevoie pentru că mă pot conecta oricând şi de orinde la fişierele mele.

Cu un search care îmi va obosi amprenta arătătorului voi găsi fişierul dorit în câteva secunde.Singurul inconvenient va fi că va trebui să încercuiesc locul în care voi aşeza HDD-ul, ca să fiu sigură că nu-l pierd prin componentele electronice cu care mă voi juca pe birou.

Scriu acest articol pentru posteritate, în cadrul SuperBlog2012.

0 thoughts on “stocarea datelor pe hdd cât mai extern

  1. vienela

    Umpluse baiatul meu casa de CD-uri intr-o perioada. Ma impiedicam de ele prin cele mai neasteptate locuri. Nu stiu unde inghesuie acum amintirile, ca nu mai cere CD-uri. :))

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.