de la 1 nu mai fumez ?

By | 2012-12-23

De la 1 ianuarie 2013 se scumpesc toate alea, bla-bla, știți placa – diferă numai anul. Interesant e că aleșii noștri au pus iar ! ochii pe tutun.

Deputatul social-democrat a arătat că fumatul pasiv provoacă decese premature, determină pierderi economice – Nu știu la ce se referă doamna Mitrea, ținând cont de rata șomajului mie mi se pare că intră bani la buget
Ea a susţinut că astfel de reglementări previn apariţia şi agravarea multor boli, apără sănătatea copiilor – copiii sunt bolnavi din multe alte cause, alocațiile-s titlu onorific, costurile pentru îngrijirea copiilor revenind în întregime tutorilor lor. Cu ce… ne ajută proiectul ăsta ?!

Mie mi se pare că fumatul în locuri publice, vălătucii de fum aruncați către alte persoane și stingerea chiștoacelor pe oriunde este o treabă de bun-simț, așa cum sunt poluată zilnic de:
– un trafic infernal (sunt intersecții în care nu pot respira ! )
– fel de fel cretini care înjură în gura mare (fără să le dea nimeni peste gură, pentru că există libertate de exprimare !)
– oameni care au înghițit trompete și au opțiuni cu minute nelimitate pe mobil, deci vorbesc zeci de minute alto-voce de parcă restul populației ar fi surdă
– mizeria neamendată pe stradă

Zic și eu… una e să restricționezi, alta e să obligi !

Dar dacă tot stăm cu ochii-n vicii… De ce îngurgitarea alcoolului în cantități industriale nu deranjează deputățimea !? sau cafeaua care se bea la toate colțurile ?

După cum vă mai spuneam, cipuri în cur și hai la muncă dragilor, pentru prosperitatea bugetului !

P.S. În curând fumătorii vor căuta locuri de fumat cum caută drogații.

17 thoughts on “de la 1 nu mai fumez ?

  1. mihaeladr1

    Sa stii ca de asta ne-am lasat de fumat si eu si my husband, din cauza scumpirii tigarilor.

    Reply
      1. Yamasha

        eu as zice datorita…mai ales cand vine vorba de tigari 😀

        Reply
  2. florica

    si noi tot din cauza fumatului(acum 3 ani)….in urma unui calcul ne ieseau banii de chirie… 😀

    Reply
    1. mixy Post author

      alţi români fericiţi ! mi s-a golit şi agenda telefonică de fumători ! 🙂

      Reply
  3. Rolling Ideas

    Ea: Fumezi?
    El: Da.
    Ea: Cate pachete pe zi?
    El: 3 pachete.
    Ea: Cat costa un pahet?
    El: 10 RON.
    Ea: De cat timp fumezi?
    El: 15 ani.
    Ea: Deci, daca un pachet costa 10 RON, tu fumezi 3 pe zi, inseamna ca cheltui 900 RON pe luna. Intr-un an se fac 10.800 RON, corect?
    El: Corect.
    Ea: Asadar, daca pe an cheltui 10.800, nemaipunand la socoteala inflatia, in ultimii 15 ani ai cheltuit 162.000 RON, corect?
    El: Corect.
    Ea: Stiai ca, daca nu ai fi fumat si ai fi strans banii astia intr-un cont de economii, adunand si dobanzile aferente celor 15 ani, ti-ai fi putut cumpara un Ferrari?
    El: …Fumezi?
    Ea: Nu.
    El: Atunci unde ti-e Ferrari-ul?!
    :))

    Eu as zice sa se faca spatii publice (restaurante, cafenele, baruri) pentru ambele categorii ca să fie toata lumea multumita.

    Reply
  4. Hapi

    Din februarie reincep sa fumez caci vin in Romania. Dar ghici ce 😀 O sa-mi aduc tigari dintr-o tara araba 😀

    Iti tin pumnii Mixy, foarte bun plan :))

    Reply
  5. Ioana K-man

    Hmm, cand de vina pt poluare sunt basinile vacilor si fumul oamenilor, nu se mai uita nimeni la gazele de esapament si poluarea marilor companii.

    Reply
    1. mixy Post author

      nu, nu se uită, depinde cine cotizează în gura mare 😉

      Reply
  6. Roxana

    Faza cu economia de bani pe care o poti face dacă nu fumezi i-am servit-o şi eu soţului meu pe vremuri. Am ajuns la concluzia că fuma preţ de o pereche de pantofi pe lună. Este adevărat că nu-şi cumpăra după aceea în fiecare lună alţi pantofi… iar după primele luni în care s-a simţit economia, ulterior am avut alte cheltuieli .. dar mă bucur din suflet că sunt deja aproape 18 ani de când nu mai fumează. Nu ştiu ce anume vor guvernanţii şi mi se pare aiurea să obligi prin lege sau să discriminezi pe acest motiv oamenii, dar pentru sănătatea tuturor ar fi de dorit ca toţi să ajungă singuri la această concluzie 🙂 Până atunci eu îţi ţin pumnii să poţi să te laşi de fumat, dacă chiar vrei asta 🙂

    Reply
    1. mixy Post author

      păi poţi să-mi ţii pumnii să-i foloseşti pentru că nu mă las. Am băgat în mine ca o locomotivă zilele astea… 🙁

      câte perechi de pantofi are soţul tău acum ? 😀

      Reply
  7. vienela

    Dupa atatea valuri de scumpiri, crezi ca ma mai sperie inca un leu in plus la pachetul de tigari? Mananc mai putin si tot cumpar. Problema este: unde le fumez cand ies din casa?

    Reply
  8. sany

    Acum intreb si eu ca omul prost: de ce nu se interzice comercializarea lor? Ok, dauneaza, sunt droguri etc., dar vorba ceea, ne imbuibam de e-uri si gaze de esapament, si-atunci? Na ca m-am suparat, ma duc sa-mi aprind o tigara… senatul dauneaza grav sanatatii!

    Reply
  9. mixy Post author

    i-ar trebui şi o etichetă în acest sens senatului :))

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.