petrecere surpriză

By | 2013-01-24

Săptămâna asta mi-au dispărut muze, mi-a dispărut chef, poftă de a face ceva…. Am trăit pe pilot automat – nu că ar fi o noutate- , dar de data asta gândurile au stat undeva pe lângă, și nu în creierul meu. De parcă și asta ar fi o noutate !…
N-am prea scris săptămâna asta, iar acum o fac nu pentru că ar fi plâns careva după mine, ci pentru că simt nevoia. Hai să zicem că e filă de jurnal asta, pentru că nu m-am hotărât cum să-i spun titlului.
Aşa…

Recent a fost ziua mea. Ştiu să trăiesc, la mulţi ani mie, alea-alea… mi-a trecut, nu vă agitați.
De vreo săptămână vedeam forfotă și agitație în casă, iar fata mea numai șoapte pe la toate colțurile din casă, pentru că noi n-avem în casă numai colțurile casei, avem și colțuri de cutii, dulapuri, uși, sertare… Unde nu gândeai cu gândul o ghiceai pe fi-mea cu câte un membru al familiei în penumbra ungherelor din care străluceau colții discuției.

Normal că viitoarea soacră din mine s-a simțit frustrată, are secrete cu toți ai casei și eu nu știu ?!
Am găsit-o făcând liste cu Mixu, m-au dat afară de parcă ar fi vorbit treburi de fete și eu nu trebuia să știu.
Au făcut cumpărături, chestii-trestii și… pileală.
Atunci mi s-a aprins beculețul. Să vezi că ăștia cheamă neamurile de ziua mea ! Că le cheamă n-ar fi nimic, dar după cantitățile pe care le-am găsit în cămară, mă întrebam déjà câte neamuri or să vină și calculam câte verișoare am de gradul I, II, III sau IV.

După felul în care se fereau îmi imaginam cum o să vin eu ca o cârpă stoarsă de la muncă și-o să fiu întâmpinată cu “Surprizăăăăăăăă !” și voi surâde trist, ca ăla care abia așteaptă să se arunce-n pat, dar în schimb trebuie să ia parte la party. La dracu ! Propriul party.

Deja începusem să pregătesc terenul luându-mi fiica deoparte și pledând contra oricărei petreceri surpriză, că mie nu mi-ar plăcea, că ce prost m-aș simți, că eu sunt mai bătrână cu un an și nu pot să stau drepți să-mi fac ziua.
Ea se uita senin la mine și mă asigura:
– Nici o grijă, mami, știm cu toții că nu ești genul care să participe la petrecerile ei.

OK. Deci mi-am luat de-o grijă.
Și duminică dimineață o văd pe maică-mea gătind. Fraților, păi dacă de obicei gătește pentru gașca lui Shreck, acum parcă gătea pentru nunta lui Shreck. Vă spun sincer, mă rugam de ea să se ducă să se culce, să plece la piață, la plimbare…sau la biserică, poftim ! N-are și ea nicio nevoie spirituală ?!

De unde, nene ! Era un abur și niște mirosuri în bucătărie, ceva de speriat ! Nu vă spun cum am fumat pe lângă ea, aveam niște palpitații “Domne, de ce se pregătește ?!”
Apoi au început să se rărească ăștia din casă, în general partea masculină, care și-au făcut de drum. Am respirat cumva ușurată, am zis că poate-s doar închipuirile mele și de fapt mama are astrele pofticioase în horoscopul de azi.
Și…
După-amiază…
“surprizăăăăăăă!!!!”

Surpriza mare nu a fost petrecerea, cât membrii ei! Fete pe care nu le-am văzut de ceva vreme și nu-mi închipuiam că le voi aduna vreodată într-un loc, a reușit fata mea să le adune.
Ei, chestia asta m-a făcut praf.
Și faptul că fata mea îmi organizează MIE, petrecere surpriză.
(și berea, bine, hai, că recunosc ! )

Deci i-a ieșit fetei mele tot ce și-a propus.
Și-am rămas câteva zile gândindu-mă dacă sunt o mamă fenomenală, dacă am un copil excepțional… sau amândouă ?

Lăsând deoparte faptul că gândurile încă îmi gravitează undeva pe lângă materia cenușie, mă mai bântuie o întrebare:

dacă la nici 14 ani ai ei îmi organizează petrecere surpriză la aniversare, când va avea 30 oare o să-mi declare ziua sărbătoare națională ?

0 thoughts on “petrecere surpriză

 1. Ioana K-Man

  Ce dulce este, nici nu imi pot inchipui cat esti de fericita…Sper sa am si eu vreodata norocul tau, Mixy!

  Reply
 2. Iulia

  Sa-ti traiasca fata si sa te bucuri de petreceri surpriza (organizate de ea) pana la adanci batraneti. Ai un copil minunat!
  La multi ani!

  Reply
  1. mixy Post author

   mulțumesc, Iulia, dar cred că mă omoară emoțiile surprizelor ! :))

   Reply
 3. Mihaela A.

  La Mulți Ani cu sănătate şi iubire!

  Ba să ştiţi că v-am simţit lipsa! Am citit pe aici, pe undeva, o critică la adresa cititorilor care nu comentează. Aşa că mi le-am însuşit şi am ieşit la iveală. Deci da, pentru mine articolele de pe http://www.mixy.ro sunt precum cafeaua de dimineaţă pentru cei care au acest obicei. Lipsa articolului …. are efectul pe care îl are lipsa cafelei de dimineaţă la băutorii înrăiţi. Eu nu beau deloc cafea dar la depresie dau iama in ciocolată. Aşa că, nu apare articolul … pericol să ard o ciocolată!

  Multă sănătate!

  PS: Hmmmm, cam ciudată alăturarea în timp a poeziei de ieri cu tevatura organizării zilei de naştere….

  Reply
  1. mixy Post author

   și mie mi s-a părut ca pumnul în ochi, dar depinde de starea de spirit în fața foii. Vrei să spui că pe tine te ține ciocolata aia fericită multă vreme ?
   Cât despre critica adresată necomentatorilor, îmi pare bine că ai ieșit din umbră.
   Voi critica mai des, poate ies și alții la tribună 😀

   Reply
   1. Mihaela A.

    Ei … dacă m-ar ţine fericită multă vreme ar fi o chestie super tare! Însă e o amăgeală … un drog, până la urmă (precum cafeaua). Asta e… unii când sunt stresaţi/supăraţi nu pot înghiţi nimic. Alţii, poftesc lucruri extreme de săţioase. Morala: să încercăm să nu mai punem la suflet toate cele! Teoria cu practica sunt, uneori, precum apa şi uleiul. Dar perseverez şi reuşesc, până la urmă, să le amestec cumva!

    Un antidot super-eficient şi de lungă durată, sunt sigură, sunt bucuriile precum cele făcute de fata ta! La aşa bucurii, cu siguranţă, trecem mai uşor peste supărări!

    Să trăiască şi fata şi mămica!

    Reply
 4. coco

  iti dai seama ce te asteapta…pot sa-ti zic eu…e de bine :)…si fiica-mea e fenomenala !
  si…hai..la multi ani …buni !

  Reply
 5. Alex

  Eu cred o chestie : ce oferi in viata aia primesti. Fata ofera inapoi ce primeste si ea .
  PS: La multi ani si alea alea 😛

  Reply
  1. sorina

   Bine zice Alex. Nu-ti subestima rolul in toata povestea asta. Daca n-ai fi crescut-o asa cum ai facut-o, fata ta n-ar fi fost in stare de asa ceva. Daca a fost in stare sa-ti adune la un loc prietene pe care tu n-ai reusit de ani buni sa le aduci in aceeasi incapere, inseamna ca mare parte din succes ti se datoreaza tie (nu ca as minimiza aportul fetei), in primul rand pentru ca ai crescut-o atat de frumos si in al doilea rand pentru ca daca n-ai fi insemnat ceva mai mult decat o simpla cunostinta, fetele alea n-ar fi raspuns PREZENT la chemare 🙂

   Reply
 6. Hapi

  Frumos din partea ei, iti dai seama ca nu i-a fost usor 🙂
  Macar te-ai simtit bine la propria petrecere?

  Reply
 7. Rolling Ideas

  La mulţi ani fericiţi, Mixy! >:D<
  Nu de alta, dar să aibă fiica ta ce organiza 🙂
  Apoi poate-şi deschide o firmă de organizare evenimente cu experienţa strânsă la organizarea zilelor tale 🙂

  Reply
  1. mixy Post author

   :)) mersi, păi nu-i departe, văd că are veleități în sensul ăsta…

   Reply
 8. mihaeladr1

  Si sa nu zici tu ca esti varsatoare ca si mine??? Sau nu ai intrat in varsator? Oricum La multi ani cu sanatate!

  Reply
 9. vienela

  La multi ani, doamna!!!
  M-ai pus pe ganduri cu articolul asta. Oare doar fetele se pricep la organizat de petreceri surpriza? Ca baiatul meu, in afara de un lesinat La multi ani si in cate un an un cadou, nu s-a gandit niciodata sa mai faca ceva. A… stai ca mint… anul trecut a facut curatenie luna in casa, ca sa fiu eu odihnita de ziua mea… :))

  Reply
  1. mixy Post author

   tot e un început. Păi hai să-i punem în legătură, cu siguranţă îl oboseşte fi-mea cu sfaturi şi idei de surprize :))

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.