de deochi tehnologic

By | 2013-01-30

Deci am nervi. Sunt într-o săptămână căpiantă, multe treburi, multe taskuri, multe chestii de care să-mi aduc aminte. Ca să vă dau exemplu cât sunt de praf, printre taskurile de pe birou am notat şi “sun-o pe fi-ta. Are istorie azi”. Şi, colac peste pupăză, tehnogia din decor îşi face de cap. Ca acum, când e a doua oară când scriu acest articol (pentru că prima variantă a pierit o dată cu amorțirea PC-ului)  şi mi-a venit să-ncep cu: “Nu mai zic nimic !!!”, da’ las’ că nu trebuie să fie nici în tentă crizată, nici haioasă, cine mă place, mă place şi aşa.(punct)

Vă spuneam ieri cum au început s-o ia razna toate, de-am ajuns la concluzia că toate-s deochiate. Aveţi voi altă idee ??

Deochiul tehnologic nu merge ca la oameni.

Mamaie îi descânta mamei într-un pahar cu apă stingând beţe de chibrit în el, apoi scuipa stropind salivă “Ptu, ptu, ptu” şi întindea mamei paharul: “Hai, bea!” – de orăcăia mama minute-n şir de silă până se hotăra să guste. Eram precisă că-i va trece deochiul și va da în icter.

Tata m-a învăţat un deochi din folclor:

“Cin’ te-a deochiat pe tine
Să mă pupe-n cur pe mine,
Tu pe el şi el pe tine
Şi voi amândoi pe mine.
Nu-i aşa că ţi-e mai bine ?!”

dar n-am reuşit să vindec pe nimeni cu ăsta, ba am atras și reacții negative.

O ţigancă bătrână care vindea seminţe pe strada pe care stăteam, mă învăţa să pun un deget pe limbă, să dau pe praful de pe călcâi şi-apoi pe fruntea fetei şi să spun: “Când s-o deochia călcâiul meu, atunci să se deoache şi copilul meu”, da’ nu ştiu cum naiba se făcea de îmi aduceam aminte numai când eram în papuci și plină de ţărâna Bucureştiului pe călcâie şi n-aveam chef să fac pe Picasso pe fruntea fetei.

Şi-apoi am învăţat de la o femeie “fugi deochetură…”
Dar nu vă spun, pentru că nu se spune. Se fură.

Va să zică astea-s deochiate şi nu se repară ca pe vremuri, schimbai 2 lămpi în televizor şi mai mergea 5 ani. E adevărat că pornea cu pumni şi următorii alţi 5 ani mufai beţe de chibrit pe lângă butoanele lui, dar mergea !
Ei, fă-le p-astea acum să meargă !

Aseară am mai încercat, dar nu mi-a ieşit decât una din legile lui Murphy “când un lucru iese prost, orice încercare de a-l îndrepta nu face decât să-l strice și mai mult”. Şi-atunci am început un deochi precis, invocând metodic şi cu mult necaz toate zeităţile terminalelor, driverelor, bobinelor, freoanelor şi după ce le-am chemat pe toate am început să băga-“#¤##() în “&/#aș!”=)( că v-a apucat pe toate fu#¤)#-vă-n %”(&(¤” !

Acum nu mai am nici nervi, dar nici cuvinte.

0 thoughts on “de deochi tehnologic

 1. Mihaela A.

  Mie imi place de tine asa cum esti 🙂
  Chiar ca ai un mare ghinion cu tehnologia. Din fericire, eu nu am de ce ma plange. Din nefericire, nu te pot ajuta! Dar te inteleg si stiu ce frustrari si nervi iti poate da astfel de chestii.
  Misto de tot deochiurile (cel al tatalui tau e, de departe, favoritul meu)! Si cel mai mult imi place cum faci haz de necaz!

  Reply
  1. Mihaela A.

   … iti pot da astfel de chestii…. (pardon!)

   Reply
  2. mixy Post author

   =)) încearcă tu să descânți pe cineva cu ăsta, să vedem dacă-ți mai place !

   Reply
  1. mixy Post author

   la IT nu se bagă, n-are răbdare. Pe de altă parte pare că-i face o plăcere sadică să mă vadă electrocutată de nervi !

   Reply
 2. Roxana

  Indiferent ce deochi puternic pui pe ele nu cred că merge – eu ţi-am zis că, de fapt, ele vor să fie tratate ca lumea – adică promite-le şi tu că le laşi în pauză şi după pauză o să laşi chestiile grele 🙂 şi te vei uita la filme online, vei citi bancuri – ca să se binedispună şi ele, dar şi tu. În rest – eu am păţit una şi mai aiurea – a fost ziua cuiva drag şi le-am spus dimineaţa colegilor că trebe să sun la telefon. Probabil din cauza asta am avut certitudinea că am şi sunat. Stupid – pentru că am aflat a doua zi, cu stupoare că … sunt o uitucă. Mai bine aş fi folosit un post-it să-l lipesc drept în faţă şi eventual să subliniez cu marker de vreo 2-3 ori şi să pun şi !!!!!

  Reply
  1. mixy Post author

   :)) mi se mai întâmplă și mie să spun că vreau să fac ceva, apoi să rămân cu impresia că e bună făcută !

   Reply
 3. Hapi

  daca-ti zic ce incantatie anti- deochi din folclor invatasem eu, ma banezi cu totul :))

  Strabunnica zicea ca atunci cand se uita UNA intens la mine sa zic in gand “P++A de sarpe intre ochii tai” si categoric nu se leaga
  Acum , imi vine sa zic cateodata in Romania cu voce tare c-am invatat sa ma exprim liber , mai ales cand am treaba la primarie, dar mi-e ca ma aresteaza astia…..

  Reply
  1. mixy Post author

   :)) bun anti-deochi !
   Ai dreptate, partea proastă la exprimarea liberă e că trebuie să aduci în discuţie “exprimarea” destul de voalat 😀

   Reply
 4. vienela

  Te-ai gandit vreo clipa ca esti pacatoasa, ca ai facut chestii nasoale in post sau ca ai sapat groapa altuia? :))
  Mergi repede la biserica, da un acatist, roaga-te, eventual te poti chiar spovedi, apoi incearca sa le aprinzi. Poate functioneaza. Daca nu, inseamna ca ai nevoie de altele… :))

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.