doi din aceeaşi zodie

By | 2013-02-12

Nu sunt în fiecare zi genială, nu sunt în fiecare zi simpatică, haioasă, săritoare, bună de pus la suflet. NU am în fiecare zi o vorbă bună pentru fiecare, de parcă ar fi tot primăvară în cafelele lor când mă zăresc pe mine. Nu, dimpotrivă ! Am zile când  adun cu furie pe frunte cei mai tuciurii nori din văzduh şi-apoi ce tunete şi fulgere se iscă pe unde mă-mpiedic de se cutremură însuşi Hadesul de spaimă !!

 

Şi de-ar fi vina mea ! …

Conform unui vechi proverb care spune când două ouă se tot ciocnesc, unul tot trebuie să se spargă, cam aşa se întâmplă şi când sunt doi inşi din aceeaşi zodie pe lângă tine. Spre mai bună înţelegere, să exemplificăm cazul meu : şi bărbatul şi mama, în aceeaşi zodie.

 

Dacă în mod normal într-o familie… să zicem sănătoasă, oamenii se nasc în zodii diferite tocmai pentru a evita boom-ul horoscopic, într-un mod anormal se întâmplă ca în cazul de faţă în care ăştia doi să aibă în acelaşi timp astrele zbenguite şi drăgălaşe sau îmbufnate şi cu fundu-n sus.

 

Când sunt astrele drăguţe, te unge la suflet să vezi atâtea săgeţi optimiste şi pozitive pe lângă tine, adică poa’ să te înţepe atâta vreme cât se întâmplă la modul graţios, înţelegi ?

Dar în momentele când e Marte răsturnat şi ofticos pe restul planetelor, îi apucă şi le vine la amândoi odată tragedia, de nici nu ştiu unde şi cum să mă-mpart , parol ! Am noroc că zodia lor e plimbăreaţă din fire şi îşi epuizează nervii pe drumuri, altfel albeam de mult !

 

Cu toate astea, uneori nu mă pot abţine, mă podideşte oful şi întristarea, că poate că şi zodia mea e în stare de înec şi mă jeluiesc acolo în legea mea:

– Câteodată aş vrea să dispară toate zodiile…

Dar spiritul critic al fetei mele sare ca la auzul unei profeţii sinistre:

– Mamiiii !… Cum să dispară zodiile ?! Se duce naibii 50 % din producţia de medalioane, talismane şi tatuaje de pe lumea asta !!

 

 

0 thoughts on “doi din aceeaşi zodie

  1. mixy Post author

   Bucură-te până nu ajungi la vorba cu două ouă … 😀

   Reply
 1. Roxx

  Sagetatori, ah? 🙂 Stai sa vezi cum e cand sunt in familie doua zodii una dupa alta..care se bat cap in cap, atunci cand e..furtuna pe harta astrologica:))

  Reply
  1. mixy Post author

   Ei, na ! Calamitățile astrologice bat cap în cap toate zodiile, deci nu cred că se pune …

   Reply
 2. vienela

  Nu stiu daca pe noi ne influenteaza zodiile in vreun fel. Dar avem si noi zilele noastre cu furtuna, apoi pe cele cu soare puternic. Daca te pricepi, spune-mi tu cine este de vina. Eu sunt fecioara, sotul balanta, iar copilul sagetator. :))

  Reply
  1. mixy Post author

   Vezi cazul @rudo, cu mențiunea că nu știu de câte feluri sunt fecioarele :)) Eu am dat numai de fecioare liniștite, poate cu puțin mai mult spirit critic decât alții. Câteodată-i bine, alteori nu… 😀

   Reply
 3. rudo

  fecioara(eu) si balanta (el) = la noi e liniste si pace… dar e si mama balanta….mama mea….care a decis sa fie SOACRA! :)) cat si pentru cealalta…soacra :)) mno..eu sunt fecioara din aia care face POC! restul se acomodeaza in jurul meu :”>
  tata e peste….he’s my best friend 😀

  Reply
  1. mixy Post author

   Balanțele astea par din cale-afară de “echilibrate” 😀

   Reply
  1. mixy Post author

   De câte ori aud de zodia asta, mă gândesc numai la desenele animate cu Ferdinand… Ce vrei ? Dacă vă enervați greu ?

   Reply
 4. Rolling Ideas

  Ouăle se ciocnesc şi dacă nu sunt din aceeaşi zodie, crede-mă 😀
  Asta e soarta ouălor, ce să le faci? Da’ trece.

  Reply
 5. Agafitei A.

  Draga Mixy, de data asta ai pus degetul adanc pe rana. Eu sunt sagetatoare iar mama si barbata-miu sunt amandoi berbeci. Conform tuturor zodiacelor, sagetatorii si berbecii ar trebui sa traiasca intr-o armonie perfecta. Aiurea-n tramvai, habar n-au despre ce vorbesc! Slava Domnului ca nu locuiesc cu ei amandoi. Bine ca nu ne reunim prea des (dar si cand ne reunim, o facem pentru minimum o luna) ca nu stiu cum as rezista influentei/actiunilor dublate. De iubit, ma iubesc fiecare in felul lui si, mai ales, separat 🙂 Asa ca, pe partea asta, nu ma plang catusi de putin. Dar cand se aliaza importiva mea (ca nu sunt ordonata de exemplu, ori sunt cascata, ori nu vad padurea de copac, ori cumpar produse expirate, ori sunt imprevizibila, ori nu dau rapoarte amanuntite unde plec, cat stau, ce fac, cu cine ma-ntalnesc si … continuati cu alte defecte ), sa te tii atunci…Si mai sunt si o fire care nu poate in ruptul capului sa aplice vorba: “zii ca altii, dar fa ca tine”. Nu pot si pace! Ba chiar dau impresia ca nici macar nu incerc. Nimeni nu ma intelege ca, de fapt, incerc din rasputeri! Numai taica-miu (leu) si fi-miu (rac) ma inteleg si ma sustin, astfel incat sa scap cu viata!

  Reply
  1. mixy Post author

   Ahaaaa ! Deci înțelegi perfect cum e ! Îmi pare bine, deja începusem să mă simt singură 🙂
   Ai dreptate cu alianțele astea, măi, nu fac față, mă zbat să explic, să demonstrez, să-i ignor, să-i trimit înspre origini !… Degeaba însă… Până nu trece luna în alt pătrar sau ce-or avea ei drept influențe, nu-mi iese !

   Reply
 6. adelinailiescu

  Noi suntem toti semne de apa: eu-pesti, sotul-rac, copilul -scorpion. E o balaceala generala.Noroc cu mine care inot in ambele directii si despart apele.:)

  Reply
 7. Michelle

  Doua fecioare(eu si copilul) contra rac(sotul)……rezultat: armonie ca la italieni. Nu iese paruiala dar sunt la impunsaturi nene ca poti sa faci atelier de croitorie.

  Reply
  1. mixy Post author

   italienii-s pasionali, dragă… și păruiala cred că-i tot pasională 😀

   Reply
   1. Michelle

    sa fie la ei acolo….noi dezvoltam critica constructiva distribuita prin fraze de sictir in doze mici

    Reply
 8. Hapi

  La mine e si mai greu: si barbatul si fostul iubit si mama si contabila.
  Sa vezi ce iese cand se intoarce Marte cu fundu catre noi……..

  Reply
   1. Hapi

    da, da, toti suntem in Ro cand se rastoarna: si eu si iubi si fostul si mama si contabila

    Reply
    1. Roxana

     Până şi contabila :)) Urgie generală… Ai tu un ceva afinităţi pentru zodia asta, dar aici, precum zice Freud e de vină mama ta 🙂 pentru că te-ai obişnuit cu ea, cu felul ei de-a fi şi accepţi mai uşor defectele cunoscute 🙂

     Reply
 9. Roxana

  Nu-i necesar să fie doi din aceiaşi zodie – este necesar să fie tată şi fiică – ca ai mei, care spun cam acelaşi lucru cu aproape aceleaşi cuvinte, de zici că sunt înţeleşi.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.