tutun şi relaţii

By | 2013-03-26

Ce-mi plac mie relaţiile lungi de cuplu în urma cărora oamenii se înţeleg parcă mai bine decât la începuturi pentru că o dată cu vârsta intervine înţelepciunea faptului că eşti destul de sictirit ca să te mai iei în clanţă pe diverse teme !

După ce că îmi plac relaţiile lungi, îmi plac şi orele petrecute în doi, pornite inopinat de la un simplu:

– Vin să te iau de la muncă ? Mergi cu mine ?

– Daaa ! tresare sufletul fericit de propunere şi jumătatea ta se bucură la fel de mult şi spune:

– O, ce bine-mi pare ! Am treabă în cutare loc şi e drumul atât de lung până acolo !…

Într-o relaţie în care eşti femeie, destul de des eşti copilot într-o maşină. Eu prefer scaunul celor din lumea drepţilor nu pentru că nu mi-ar plăcea să şofez, dar la câte vociferări, indicaţii şi mai ales incantaţii aud de la el, e mai bine să conducă el! Îi place şi lui combinaţia asta, cu toate că-i cam stă de-a curmezişul când vrea să bea o bere la destinaţie, dar i-o iau înainte pentru că sunt un copilot nesimţit până la capăt şi în adevăratul sens al cuvântului .

 

Deci, cum vă spun, m-a luat ieri de la muncă să mergem în cutare loc. Maşina curată, scrumiera curată, el nu fuma deloc. M-am gândit Hait ! Să vezi că ăsta s-a hotărât şi s-a lăsat de fumat. Acu’ ar trebui să colaborez şi eu…

Când s-a lăsat mama de fumat acum …10 ani ?! am făcut toţi front comun şi am fumat pe tirate, să nu ne simtă.  La fel am făcut când s-a lăsat tata acum…5 ani?! – fireşte, până când am decis uşor-uşor că perioada de probă le-a trecut, iar noi, restul, am redevenit fumători cu acte.

 

Şi stând acum în dreapta lui Mixu şi împreună cu spiritul meu de solidaritate, îmi cânta nenică cucu-n plămân după o ţigară, maaamă-mamă ! Îmi venea să plâng! Şi tot mă rugam de Mixu să oprească pe undeva să merg şi eu la toaletă, fără să spun că vreau să şi fumez. Aş ! Ţi-ai găsit ! Drum întins şi păcăleli, hai că oprim colo, aoleu am uitat să fac dreapta la benzinărie…

Cu tot ce nu fumasem nici la muncă şi cu drumul din maşină trecuseră vreo 4 ore. Eram în sevraj ! Cucul meu se făcuse şoim ţipător în bietul plămân , iar omul meu îşi vedea liniştit de drum.

 

Şi după ce-au trecut vreo 4 ore, a tras la o benzinărie, s-a dat repede jos din maşină, a zbughit-o înainte şi chiar m-a umflat râsul Ia uite ce rapid e ăsta, nici nu ne-a ajuns codul portocaliu ca astă iarnă şi uite -l cum aleargă iar cu graţie de antilopă şi pe când mă amuzam mai bine, deodată încremenesc. Se întoarce val-vârtej cu un pachet de ţigări în mână, scoate una, o aprinde şi-mi spune fericit:

– N-aveam ţigări, dar îmi place de tine: ce ambiţie ai să mă las de fumat !…

Mi-am scos furioasă pachetul din geantă în timp ce el râdea de-mi spărgea timpanele.

Îmi plac de mor relaţiile lungi.

😀

 

0 thoughts on “tutun şi relaţii

 1. vienela

  :)) Ce ma bucur cand aud ca si altii o patesc! Stii cat sufar cand il vad ca stramba din nas vazandu-ma cu tigarea in gura? Stii cati nervi imi face cand ma cearta ca fumez prea mult? Uneori imi vine sa ii ofer si lui o tigare, numai sa taca. :))
  Ai avut noroc ca nu s-a lasat, iti spun eu… 😛

  Reply
  1. mixy Post author

   Aoleu ! Nu fumează ? Și n-ai spirit de solidaritate ? 😀

   Reply
   1. vienela

    Nu mai fumeaza de la 1 ianuarie. Si tot de atunci este un chin pentru mine sa fumez… :))

    Reply
 2. Cuvânta

  Muhaha, la mine e invers. M-am lăsat de fumat și îl terorizez pe musiu :)))
  Și mie îmi plac relațiile lungi, dar să fiu eu șoimiță!

  Reply
 3. silavaracald

  Pai, micile farse de genul asta ce ne mai fac viata suportabila. Ce bine e cand cei doi au simtul umorului totusi, altfel s-ar lua de gat pur si simplu. 😀

  Reply
  1. mixy Post author

   Parcă ai pus punctul pe i. Parcă-mi pare rău că nu l-am luat de gâlci ! :))

   Reply
    1. mixy Post author

     Acum că mă gândesc, de gâlci se poate lua omul din diverse poziții, va să zică variante ar fi 😀

     Reply
 4. Hapi

  Si mie mi se intampla asta, pe vremuri….
  Al meu consort nu ma lasa sa fumez in pretioasa masina si era mai bine asa …la drumuri lungi noi oprim oricum la fiecare ora/jumate sa ne “dezmortim” 🙂

  Reply
  1. mixy Post author

   Așa se mai dezmorțește și el (că-i amorțește piciorul pe accelerație), iar eu mă dezmorțesc fumând…

   Reply
 5. Javra

  Hemingway spunea: “Cel mai uşor lucru e să te laşi de fumat. Eu m-am lăsat de 100 de ori până acum!” Şi şi-a aprins luleaua.

  Reply
  1. mixy Post author

   Păi dacă număr pauzele dintre țigăăăări … nu vrei să știi de câte ori m-am lăsat până acum 😀

   Reply
 6. Scorpio

  Eu m-am lasat de fumat de o luna si iubu meu ma intreaba mereu,, esti sigura ca nu trebuie sa ma las si eu? ”…are o frica… :)))

  Reply
 7. adelinailiescu

  Eu m-am lasat brusc acum vreo…24 de ani. Sotu’ se lasa periodic,cam anual, acu e lasat de la 1martie.Hai, ca se poate!!:))

  Reply
 8. Roxana

  :)) Dacă la voi în familie se lasă cineva din 5 în 5 ani de fumat poate e rândul vostru. Tu prima, dacă este să menţinem şi simetria, iar Mixu mai are vreo 5 ani. Ce zici rezistă din spirit de solidaritate? :)) Pe de altă parte – eu sunt nefumătoare de… toată viaţa mea. Soţul meu era fumător inveterat. De lăsat s-a lăsat brusc, acum vreo 19 ani, iar de atunci este un antifumător convins. Zice că dacă el s-a lăsat oricine poate …

  Reply
  1. mixy Post author

   Am un sentiment că dacă m-aș lăsa, aș fi tot un antifumător convins :))

   Reply
 9. Andreea Toma

  :))))) Ai rezistat eroic. Eu eram de mult coborata din masina la primul semafor. Noi suntem amandoi fumatori, dar nu fumam in masina- copil mic etc. Dar am problema asta cu tigarile cand mergem la soacra-mea si cica ea nu stie ca si eu fumez. Am eu prea mult bun simt in privinta asta, da’ numai eu stiu ce mult iubesc vizitele astea taman din acest motiv. Ei, si cum face, nu stiu, da’ daca nu-i spun eu sa opreasca la padure inainte de a ajunge, sa-mi “oxigenez” plamanii cu o tigara dupa cele trei sferturi de ora pe drum si perspectiva faina a minim o ora- doua de abtinere, el se face ca uita. Si eu nu zic nimic decat dupa ce am iesit din padure, ca sa-i pot scoate ochii ca a facut-o dinadins. :)))

  Reply
  1. mixy Post author

   Am și eu aceeași problemă la socrul meu, care trăiește într-o lume de vis în care femeile nu fumează și n/aș vrea să-i spun tocmai eu că Moș Crăciun nu există :)) Când îl văd pe-ăsta că se lungește la vorbă, îi dau niște picioare pe sub masă de-l învinețesc. În plus, ies în curte să fumez: vara pot spune că vreau să văd natura, dar iarna nu mai e valabil interesul pentru natură :))

   Reply
   1. Andreea Toma

    Si eu am varianta wc-ului, dar cum trebuie sa execut operatiunea chiar in acel wc si nu e din ala nou, cum i-ati facut lu’ mamaie, ma vad nevoita sa ma abtin. Ori sa ma joc de-a soarecele si pisica in jurul casei, cu urechile ciulite sa aud voci, pasi etc., in timp ce fii-mea pune paie pe foc- unde e mami? :)))

    Reply
   2. Roxana

    :)) Tu crezi, în mod serios, că un nefumător nu simte pe cineva care fumează? Eu ajunsesem la performanţa (e adevărat că eram gravidă) să îi spun bărbatului meu să nu fumeze în casă, când doar se gândea să aprindă o ţigară.

    Reply
    1. mixy Post author

     Mamă, ce bine-mi pare că nu ești nevastă-mea !!!… :)))

     Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.