ferestrele mansardei

By | 2013-03-28

V-am spus că ne-am apucat voinicește de reconsolidat casa lui mamaie și am rămas în pană cu banii. Înainte de a lăsa o construcție de izbeliște (până când reușești să mai strângi un ban grămadă și să continui ), ideal e să izolezi  casa la exterior și să-i pui geamuri . Interiorul îl faci  așa cum îți spuneam în paranteza anterioară.

La ora actuală, dat fiind faptul că nu are decât pereții exteriori și vreo doi stâlpi de susținere prin centru, mansarda  arată ca o sală de bal, fără muzică, dansatori sau lumină. În ideea că  va avea vreodată pereți despărțitori de camere, fata mea a trasat cu o cretă mare linia pereților și a reușit să scoată 3 camere imaginare de dimensiuni liliputane, iar camera ei a umplut-o cu un mare șotron. Apoi a venit cu ideea să punem ferestre de mansardă, așa cum a văzut la o pensiune în Eforie, pentru că ea vrea să vadă cerul și copacii din viitoarea ei cameră, nu să stea într-o cameră tristă.

Tot ea a găsit situl Ferestre de mansardă și chițăia bucuroasă nevoie mare. Ne-am contrazis o vreme pentru că ea voia ferestre Velux, spunea că au vechime în domeniu, sunt flexibile și au design aerodinamic. Eu susțineam că doar a auzit de ele mai des, sunt tot atât de bune și ferestrele Fakro, dar …nu cu mine seamănă la încăpățânare, parol!

Mi-aș fi dorit să mă pot juca cumva pe site, să găsesc modele de diferite forme și unghiuri cărora să le adaug lățimi și înălțimi și să văd cum ar arăta forma finală. A trebuit să mă mulțumesc să contactez o echipă de acolo care să mă consilieze pentru viitoarea achiziție. Oricum nu cred că aș fi reușit să dau un design futurist ferestrelor așa, de capul meu, dar îmi place să sper…

Așadar fiecare cameră liliputană va avea propria fereastră, deasemenea și holul mic din capătul scărilor. Cel mai probabil vor fi ferestre Velux , pentru că tati ține mult la părerea fiicei lui. Până la delimitarea camerelor, mansarda va fi scăldată în lumină naturală și dacă mă mai gândesc, s-ar putea să-mi placă mai mult așa și să nu mai despărțim nicicând camerele.

Mansarda va prinde viață. Atunci când fata mea nu va dansa ciripind veselă cu prietenii ei în sala de bal, voi dormi pe saltea și noaptea voi urmări frunzele cireșului înalt croind umbre în lumina lunii, iar dimineața mă vor răsfăța razele soarelui și cântecul dumnezeiesc al mierlei care își ține concertele în cireș. Iar când mamaie va ieși în curte să vocifereze în gura mare că “asta-i oră de dormit?!”, voi închide fereastra și vocea ei se va pierde dincolo, în décor, iar eu voi adormi liniștită pe cealaltă parte.

 

0 thoughts on “ferestrele mansardei

 1. Roxx

  Si eu visez la o mansarda…dar e doar un vis, indepartat..

  Reply
 2. Hapi

  Imi place cum arata cele din poza.
  Eu sunt in faza in care astept un certificat de urbanism. Deocamdata nu mi-l dau ca li se pare lor ca (scuze)”casa e cam colturoasa” Ba chiar ma gandesc sa fac ceva rotund, ca un iglu. Doar ca atunci n-o sa gasesc geamuri potrivite pt mansarda :))

  Reply
  1. mixy Post author

   Fac ăștia acum fel de fel de ferestre. Mă întreb cum ți-ar sta într-un iglu 😀

   Reply
 3. adelinailiescu

  Si cand o sa vina potop de ploaie pe nepregatite si-o sa te gaseasca cu Veluxu’ cracanat o sa ai si piscina si cascada pe scari!:))
  vorbeste invidia din mine, ca eu n-am mansurda…

  Reply
  1. mixy Post author

   Păi nu las geamul cu deschiderea crăcănată spre mine, ci spre exterior. Am învățat la Eforie, unde am prins o furtună de nota 10 😀

   Reply
 4. Michelle

  Mansarda cu palmieri in fata….eeee cum mi-ar sta? Asta-i vis expandat

  Reply
 5. cotos

  20 de ani am locuit la et 4. Acoperis deasupra capului, pregatit de mansardare. Dar nu s-a intamplat, acum stau la parter, deci sanse egal cu 0. Oricum ce e in poza asta arata foarte bine 🙂

  Reply
 6. vienela

  Stai sa ma vad eu cu plan de mansarda si promit sa o fac doar din geamuri, sa ma bata soarele in cap pana la insolatie. :))

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.