cablu de alimentare

By | 2013-04-23

Dacă ar şti bărbaţii cum cumpără femeile componente de calculator, bancurile cu şoferiţe sau femei în faţa componentelor auto ar fi surclasate cu mult (bancurile, nu femeile; stai aşa că nu mai ştiu cum m-am exprimat!!).

( Doamne, de când m-am lăsat de fumat, nu mai leg două idei la un loc ! )

Mi-am cumpărat hdd-ul ăla nou săptămâna trecută, un hdd frumos şi încăpător, l-am montat, l-am instalat în loc curat, muream de plăcere, dragoste la prima vedere, ce să mai! Pe urmă am vrut să pun şi hdd-ul vechi, mai ales că aveam date de recuperat din el, numai că m-am prins că nu am mufă de care îmi trebuia.

Atunci m-am zgâit pe internet cu sărciuri naive de om nepriceput  să văd cam ce fel de cablu îmi trebuie şi-a doua zi m-am prezentat la magazin cu temele făcute:

– Am nevoie de un cablu de alimentare…

Vânzătoarea s-a dat doi paşi în spate şi l-a strigat pe colegu’:

– Ali !… Vino, te rog, să o ajuţi pe doamna!

M-am mirat că-l cheamă pe-ăla pentru un cablu, nu aveam de gând să cumpăr ceva peste greutatea pe care aş putea să o car- implicit nu avea la ce să mă ajute, da’-n fine, a venit Ali şi m-a întrebat politicos:

– Cu ce ajut la tine?

– Vreau un cablu de alimentare..

– De care?

– Păi vreau Sata-Molex 4 pini.

– Molex tata?

– Molex- tata, Sata- mama, răspund eu fericită în timp ce colega a zgâit nişte ochi cât ouăle din tigaie, nepricepând probabil de unde ştiu eu astfel de treburi tehnice nefemeieşti, decât doar dacă m-am întrupat dintr-un Avatar sau ceva de genu’…

Scoate Ali un cablu şi mă întreabă:

– Aşa, da?

– Aşa… Auzi? întreb străfulgerată de un gând:  N-ai un cablu de-ăsta în Y ?

– Cum e asta? Nu înţelege…

– Vreau să am doi de Sata- mamă şi un singur Molex, îi explic gesticulând în aer un semn de Y răscrăcit.

– Ce face tu cu el?

– Ce-aş putea să fac? Îl împart! (Se uita neîncrezător la mine) Da, poate vreau să-mi mai cumpăr un hard şi mai am nevoie de mufe ! De fapt am nevoie de multe mufe!! (Neîncrederea lui sporea, iar sprâncenele se încruntaseră devenind o singură linie pe fruntea lui, ceea ce mă enerva şi mai bine) Da, măi nene, vreau mai multe HDD-uri ! (deja privirea lui mă împungea, colega lui dădea semne de sufocare, iar eu simţeam furia frânând greu cuvintele pornografice care-mi galopau de-a lungul centrului vorbirii) M-am lăsat de fumat şi-mi cumpăr harduri, ce nu-ţi vine să crezi?!?

A oftat.

– Ali crede. Ali spune:  Nu Ţine Sursa.

A respirat în sfârşit şi colega !

 

20 thoughts on “cablu de alimentare

        1. Yamasha

          corect…si mie mi-e frica sa intru la bagat bani in calculator…ca…ma va usca de bani!

          Reply
  1. Vienela

    Oare inteleg ceva daca folosesc google translate? Sau ai o varianta mai buna si pentru necunoscatori? Am inteles doar ca Nu tine sursa. :))

    Reply
    1. mixy Post author

      Păi mă documentasem, ştiam cum îl cheamă pe cablu, dar nu ştiam de tensiunea de la capătul mufelor :))

      Reply
  2. Roxana

    🙂 N-am înţeles ce-ai vrut să cumperi, dar mă bucur că a înţeles Ali :)) Pe de altă parte – eu aştept cu stoicism să-şi facă careva din familie timp să-mi vindece calculatorul, deci – câştigi tu 🙂

    Reply
  3. dushurece

    no lasa, asa am patit eu cu nushce neam de racord care imi trebuia pentru masina de spalat :)) si iau un pustan de la praktiker la intrebari spunandu-i din prima ce imi trebe si cati toli si ca vreau de cupru nu de plastic…si se uita la mine ca la ozn :))

    Reply
    1. mixy Post author

      Aşa am făcut cu robinetul de la filtrul de apă, ah, ce dandanale şi pe-acolo !

      Reply
    2. shori

      Eu am patit-o cu ala de la firma care a montat apometre in bloc: l-am lasat sa vorbeasca si sa se chinuie vreo jumatate de ora, ca voia sa para ca a avut mult de munca si imi mai si explica ca la copii (ca deh, eram si femeie si singura acasa si imi dadea de inteles ca in mod normal nu face asa, dar i-au placut ochii mei frumosi si imi face o favoare :D), si dupa ce am considerat ca e destul l-am intrebat daca nu termina mai repede daca ar fi pus un teu intr-un anume loc, plus ca era si treaba mai eleganta. S-a uitat la mine ca la muzeu…i-am zis si eu inocenta ca lucrez la o firma de instalatii…in 5 min a iesit din casa si terminase si apometrele de montat 😀
      Insa nu stiu ce m-as fi facut daca teul ala (care e ca si cablul tau ramificat) ar fi avut si el o sursa…asta e treaba de inginer 😀

      Reply
      1. mixy Post author

        Faci cum am făcut eu, mi-am făcut temele pe jumătate 🙂

        Reply
  4. Michelle

    Asta imi aduce aminte de o faza trasnita de la o facultate. Studentii mereu aveau obiceiul sa-si bata joc de supraveghetor: il trimieteau la patiserie dupa coferole, oulete, plesnete…prajituri de nu existau iar ultima faza i-au facut-o cand i-au spus ca profu de mate iese cu vectori in geanta. Saracul om crezand ca e material didactic l-a intrebat pe prof daca are materiale vectori….a sta ceva profu pe hol sa-i explice supraveghetorului ce-s aia vectori.

    Reply
    1. shori

      si a reusit sa-l faca sa priceapa ??? era interesant de vazut faza 😀

      Reply
  5. RMDudu

    NU exista cablu SATA in Y… Specificatiile standardului SATA (Serial ATA) nu permit asa ceva (iar daca ai face un cablu SATA in Y cum fac unii electricieni “alimentari suplimentare” ai risca sa strici controller-ul in cel mai rau caz si/sau sa nu-ti recunoasca nici un HDD in cel mai bun caz).
    Bravo pentru documentarea prealabila cumparaturii, chiar daca n-a fost exhaustiva 😀
    Ufff… ce ziceai de bancuri?

    P.S. Daca vrei mai multe HDD-uri cauta un controller SATA pe PCI (o placuta pe care o infigi in niste conectori lungi si albi de pe placa de baza)…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.