ce şcoală alegi

By | 2013-04-27

Lăcrămioara era o tipă puţin mai înaltă decât o lacrimă şi era noua prietenă a unui prieten de-al lui Mixu. Când  se urca Lăcrămioara pe scaunul de la volan, se  cocoţa pe 3 pături groase împăturite bine, astfel încât să arate şi maşina ei de parcă ar avea pe cineva la volan.

Se lamenta că a făcut şcoala de şoferi, dar ea nu a avut un  instructor auto adevărat, pentru că n-a fost învăţată să meargă decât înainte, adică mergea pe un DN până le trecea vremea de curs. Nu-mi venea să cred, dar cică şi la examen tot înainte a mers. Abia când s-a mutat în Bucureşti a învăţat să meargă şi înapoi, iar cu parcarea avea altă problemă, una mare, din cauza căreia dimineaţa când ajungea la muncă toţi colegii ei aveau grijă să întârzie, să-i lase ei loc de manevră toată parcarea, iar acasă, în faţa blocului, acelaşi lucru îl făceau vecinii, care chiar dacă ajungeau  mai devreme aveau grijă să plece pe la cumpărături pe undeva până parca Lăcrămioara.

O ascultam şi mă înecam de râs pe bancheta din spate, iar Mixu îmi înnoda cu drag ghionturi şi coate să termin cu icnetele de râs ,altfel îl apucă şi pe el şi o să fie grav.Prietenul Lăcrămioarei stătea pe scaunul din dreapta, se uita la ea şi nu-i venea să creadă. Zice:

– De, nene, nu toate şcolile sunt ca şcoala de şoferi Iaşi !

Că, de! Acolo, a făcut el şcoala.

N-apucă să termine vorba asta, că Lăcrămioara trage uşurel  pe dreapta spre exasperarea maşinilor din spate şi rămâne aşa… ca şi cum i-ar veni să plângă. Pretenul o întreabă îngrijorat:

– Ce-ai păţit ?

Lăcrămioara izbucneşte pur şi simplu în plâns:

– Urmează o intersecţie cu sens giratoriu şi eu în asta nu ştiu cum să conduc!

Am… EXPLODAT.

 

 

0 thoughts on “ce şcoală alegi

 1. alina

  nu cred ca este singurul caz, cred ca sunt multi cei care circula pe sosele patriei in aceeasi situatie

  Reply
 2. silavaracald

  Asta e de-adevăratelea sau doar aşa?…
  Pentru că eu nu m-aş urca într-o maşină cu un asemenea şofer.

  Reply
  1. mixy Post author

   E 100% de-adevăratelea, dacă ştiam crezi că mă mai suiam? Dar la 40/h cu cât conducea, nu m-am prins iniţial. Pe urmă s-a aşezat prietenul ei la volan şi-am stat cu inima la loc, dar ea era atât de îngrozită de sensul giratoriu încât nu m-am putut abţine să râd ca prostul.
   Eu râdeam, ea plângea… Show, nu alta !

   Reply
 3. Cuvânta

  Ioi, cu cine o fi dat Lăcră examen, că pe mine mă picau și când respiram mai tare!

  Reply
  1. mixy Post author

   Mie-mi spui ?! Am dat atâtea examene, dar nici unul nu s-a comparat cu poliţistul în dreapta !

   Reply
 4. laura

  =)) =)) =)) e de-a rasu `plansu`ii urasc pe soferii care nu stiu sa conduca si pun vietile altora nevinovati in pericol.sunt patita si as vrea sa fie legile cat mai aspre.

  Reply
   1. laura

    iti dai seama daca mai si mergea din bordura in bordura ce era! :))

    Reply
 5. adelinailiescu

  Am vrut sa-mi iau si eu carnet acu vreo 20 de ani dar m-au enervat astia care au prostul obicei sa puna borduri unde se termina carosabilul si ca frana si acceleratia sunt prea aproape una de alta.Plus ca retrovizoarea era prea sus, nu puteam sa ma rujez in ea… Asa ca am ramas responsabil de “liber dreapta!!:)

  Reply
 6. Vienela

  Cunosc si eu o doamna (am povestit despre ea la povestea parfumata) care conduce masina prin cartierele mai libere, iar cand ajunge in centrul orasului il lasa pe sotul ei la volan. :((

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.