o zi despre nimic

By | 2013-05-28

Cu o seară în urmă a venit târziu şi am avut timp să văd două filme romantice,lacrimogene şi din cale-afară de oftătoare astfel că, acum, la cafea, eram încă sub influenţa lor, în sensul că-l luam la rost că nu mi-a mai făcut de ceva vreme o declaraţie. M-a privit  ca şi cum ar fi încercat să ghicească în irişii mei ce-o să-i rezerve astrele pe ziua în curs, apoi a încercat timid:

– Luna trecută ţi-am adus ditai coşul de flori…

– Nu se pune, zic.

– De ce ?!?!

– Pentru că pe la sfârşitul zilei îţi părea rău că ai dat o grămadă de bani pe coşul de flori în loc să-ţi cumperi o pereche de adidaşi…

Zâmbind pe sub mustăţi, a început să enumere: că mi-a dedicat nu ştiu care poezie de dragoste, dar mie îmi ardea de caterincă şi i-am răspuns acid ca-n epigrame! Apoi că mi-a zis de nu ştiu câte ori „te iubesc” trimestrul trecut şi eu tot am mustăcit nemulţumită şi dacă stă el şi se gândeşte, nici nu-şi aduce aminte să-i fi zis şi eu la fel măcar o dată! Şi după ce că-s aşa o scorpie, mai sunt şi-o scorpie care din când în când vrea declaraţii!

– Acum ce vrei? Ce idei mai ai? Inele în paharul de şampanie?

– Nu….spui intenţionat aşa, ştii foarte bine că nu sufăr şampania!… N-am nimic, doar că am văzut aseară nişte filme d-alea…

I-a venit inima la loc cu zgomotul aterizării meteoritului pe pământ.  A punctat rapid:

– Dă-le naibii, că ne uităm diseară la Iron Man 3 şi-ţi trece de dragoste!

După ce-am băut cafeaua, am luat televizorul lui tata şi am coborât la maşină să-l ducem la mamaie, pentru că de câteva zile al ei e mut şi s-a plictisit singură acolo. Decizia am luat-o… am luat-o. Eu. Pentru că într-o familie de nehotărâţi trebuie să iei decizii fără să pleci urechea la cârcotelile lor, la „n-ar fi bine săptămâna viitoare?”, „da’ nu vrei tu să?”…

Şi-am ajuns la mamaie. Fiecare alergând după câte o treabă, să scăpăm de pupături: tata prin magazie după scule, Mixu fuga-n cameră cu noul suport pentru televizor, mama grămadă pe frigiderul care dezgheţase o mare bucată de gheaţă, fi-mea cocoşată după unul din câini că cică s-a înodat ăla-n lanţ, iar eu….

În disperare de cauză am luat-o vitejeşte către fundul grădinii, cu toate că nu mă tăia nimic fiziologic vorbind. Mamaie-n urma mea leşina preventiv de bucurie:

– Mânca-te-ar mamaia, bine că ai venit, tot în tine e baza!…

De parcă n-aş şti dorinţele bătrânei! Dar i-o retez, ca să n-avem discuţii:

– Mamaie, termină, că nu fac nimic. Am venit să-ţi aduc televizorul. Atât.

S-a oprit în mijlocul potecii.

– Şi nu intri nici măcar să legi via aia?

– Nu.

S-a întors uşurel şi nu mi-a mai zis de vie. Atunci am intrat să-mi iau mentă de pe lângă puţ, pentru că beau plantaţii întregi de ceai de mentă, în orice altă combinaţie nu pot să sufăr planta asta. Soare, nor, adiere de vânt, grade afară cât să te simţi fericit şi un aer adormitor dinspre pădure…

În timp ce tăiam la mentă o aud pe fi-mea:

– Iar plouă! M-a picat!

Şi dau zor a nebunie, să termin treaba, că dacă mă prinde răpăiala…

– N-a picat, fată! zice Mixu.

– Ba da, tati, m-a picat uite aici pe mână – spune fata şi când dă cu mâna pe udătură îşi întinde de-a lungul braţului un găinaţ de pasăre sătulă.

Ne bucurăm cu gura până la urechi de „norocul” ei. Ea se spală sufocată de scârbă, pe mine mă apucă mintenaş o ţopăială la vederea unor gândăcei albaştri pe frunzele de mentă, iar  Mixu se apropie să vadă de ce ţin morţiş să culc restul mentei dacă m-am săturat de cules?

Mă hotărăsc să intru în căpşuni şi mă înarmez cu cizme de cauciuc de-o mărime cu 4 numere mai mari decât piciorul meu. Calculez că s-a mai zvântat pământul după ultimele ploi şi intru ca motanul încălţat printre tufe. După ce adun o farfurie de căpşuni nu mai pot să mişc picioarele în tranşee. Sunt în glod pân’ la glezne. Cer ajutorul fie-mii, iar ea lasă potaia pe care o tundea în scări ca să suporte căldura şi  îmi întinde o sforicică anemică cu care încearcă să-mi bobineze fizicul din necazul noroiului. Nu reuşeşte şi îl cheamă-n ajutor pe tac-su’, care aproape că mă smulge din pământ cu o lesă de câine, cât pe ce să prăpădesc în zbor şi amărâtele de căpşuni din farfurie!

Mamaie mă urmăreşte cam supărată că n-am chef de nimic, nu prea-mi iese nicio treabă şi nici atmosfera nu ţine cu mine.Când vede că-mi arde de făcut poze cu fi-mea, îngălbeneşte subit de nervi şi pleacă să vadă cum funcţionează televizorul. Nu se întoarce prea repede, se pune la curent cu emisiunile interesante cu nurori şi alte jumătăţi domestice din curtea omului.

Îmi fac de lucru pozând prin spatele grădinii şi prin grâu. Încerc poze de piţipoancă şi-mi iese numai vice-versa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Apoi caut prin grădină după de-ale gurii, că nu-i nimic mai sănătos decât mâncarea bio de ogradă, dar dacă n-ar avea şi faună tot atât de bio, ar fi tare bine! Pentru că am văzut-o pe-asta crăcănată prin salată

lăcusta salată

şi dacă acasă, la bloc, am urmărit-o pe soră-sa cu ciocanul, sau pe cumnată-sa cu pliciul de muşte de-am zis că s-a sinucis omul de la reabilitare, pe-asta era s-o fac una cu pământul cu toată aria de salată din jur. A ţipat mama să stau cuminte că se duce dracu’ dieta dacă mai joc ţonţoroiul în salată şi m-am mai domolit o ţâră că după ce că mi-e foame şi mănânc verdeţuri, aia ar mai lipsi, să rămânem fără salată şi să trecem pe dietă anorexică.

După ce i-am făcut poză lighioanei, ea s-a speriat de blitz şi eu de săritura ei.M-am bucurat sincer că nu ştia să ţipe, altfel ne şuteau ăştia să facem duet pe la eurovisioane!…

 

0 thoughts on “o zi despre nimic

 1. Vera

  Si zici ca esti grasa, ai?! Ti s-a pupazat vazu’, la o adica!

  Iron Man 3 este BE-TOOOONNNN! Offff, Robert Downey Jr, unde erai cand m-am maritat?!! 🙁

  Reply
  1. mixy Post author

   Fata moşului, păi trebuie să vezi ce frânghie eram odinioară…

   Reply
   1. Michelle

    Lasa ca atunci..odinioara daca te pozai din fata sau din profil nu cred ca era o diferenta…esti femeie cu forme nu femeia snur fara t–e fara c-r….Esti super-mamica!

    Reply
    1. mixy Post author

     Care devine din ce în ce mai pufoasă într-un timp foarte scurt 😛

     Reply
 2. Roxana

  Barbatul meu spune că nu contează declaraţiile verbale, poeme de dragoste, cât ceea ce faci pentru omul iubit ca să-l ajuţi 🙂 De asta eu practică cum sunt, mă bucur de tot ajutorul pe care mi-l oferă şi ştiu totodată că mi se declară zilnic câte ceva (uneori mai bombănit printre dinţi, dar totuşi :)) ) Îmi plac şi mie filmele de dragoste, dar abia aştept să văd Iron Man 3. Să zicem că în felul ăsta ne bucurăm amândoi de vizionare.

  Reply
  1. mixy Post author

   Sper să-l văd măcar diseară, momentan primează meciul…

   Reply
  1. mixy Post author

   Am făcut peste 100. M-am gândit că măcar grâul pot să-l pun pe blog 😀

   Reply
 3. Javra

  Te rog să retuşezi poza, să văd şi eu o lăcustă crăcănată.
  Barem pune o săgeată roşie în dreptul ei, că salata-i mare.

  Reply
 4. silavaracald

  Măh, tu eşti grasă exact ca mine. Ia să nu te mai aud văicărindu-te, că suntem… PERFECTE! 😀

  Reply
 5. laura M

  auzi,dar cu zoom nu puteai si tu sa dai?ca am cam imbatranit. 😀 si nu mai vad asa de bine.sirop de menta nu ai baut niciodata? fac eu maine,o sa iti pastrez o sticluta.

  Reply
   1. laura M

    cu apa sau il combin cu alte siropuri. ex.de trandafiri.e tare bun daca spui ca iti place menta asa de mult.

    Reply
 6. Alexandra Dudu

  Sa stii ca te invidiez. Vreau si eu mancare bio din ograda. Sunt si curioasa sa te vad “grasa”. Nu credeam ca apuc ziua in care sa te aud/citesc spunand/scriind ca vrei sa slabesti. De fapt, si eu incerc sa dau jos 3 kilograme. Slabe sanse si de fapt nici cu vointa nu stau prea bine. Am ajuns la o greutate, normala, acum trebuie sa ma impac pe deplin cu ea. Ca de ingrasat de 1 an si jumatate nu m-am mai ingrasat. Dar nici de fumat nu vreau sa ma las.

  Reply
  1. RMDudu

   Aha! Aici recunosti ca ai o greutate normala! Numai pe mine ma toci la cap ca te-ai ingrasat!
   Na, ca ati ajuns amandoua la dimensiuni normale, sa nu-i mai fie omului frica sa respire spre voi ca va rupeti sau decolati. Mai bine mai tarziu decat prea tarziu 😛

   Reply
   1. mixy Post author

    E greu să te obişnuieşti în pielea “dimensiunilor normale”.

    Reply
 7. Vienela

  Mai, dar ce aveti astazi, de vorbiti toate despre capsuni? Vreti sa ma aveti pe constiinta?

  Reply
   1. mixy Post author

    Nu, dar poţi face urticarie. Ştii cum mă mănâncă pielea ?!?

    Reply
     1. Vienela

      Ketof!
      Mie sa imi spuneti despre ceva fructe care ingrasa. Altele decat alune si nuci. 🙂

     2. mixy Post author

      Lipsa ţigărilor – garantez că şi propriul scuipat îngraşă ;;)

 8. Hapi

  Ai avut totusi o zi de comuniune cu natura 🙂 Frumos iti sade in campul acela

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.