de ce nu câştigă la 6 din 49

By | 2013-06-04

Mă crăcănasem pe vârfurile crengilor de cireş amar ca să culeg toate poamele, pentru că mamaie s-ar bucura să ştie că mi-am frânt gâtul lungindu-mă după ultimele 3 cireşe din pom decât să le las la discreţia graurilor, adică să le risipesc. Am încercat eu să-i explic că nu pot să le adun pe toate şi e bine să mai lăsăm de pomană în copaci, pentru că nu se ştie de unde şi cum mănâncă morţii. Aş! Nu-i chip s-o răzgândesc pe bătrână.

După cum vă povesteam, mă crăcănasem în cireş şi e posibil să fi rămas aşa dacă ne mai lungim cu vorba. Ăştialalţi trebăluiau la sol, unii pe bune, alţii pe prefăcute… Unul dintre cei fără spor la treabă era Mixu, care dacă tot nu-şi găsea locul, prefera s-o ţină pe mamaie de vorbă ca să nu ne mai frece la melodie care ce avem de făcut. Că veni vorba de cooperativa munca în zadar, acum vrea mamaie să facem un „pătul” sub „mutătorul de pui”, adică un soi de cuşcă peste cuşcă cred. Posibil ca partea de jos să fie wc pentru ce crează puii în partea de sus, dar nu mi-e foarte limpede cum stă treaba.

Şi din vorbă-n vorbă îi spune Mixu lui mamaie ce ar face el dacă ar câştiga la 6 din 49. Joacă destul de rar, dar are idei grupa mare! După ce expune câteva mai importante, ajunge la casa lui mamaie:

– Iar aici, mamaie, băgăm tractorul şi culcăm tot la pământ!

– Îu! Cum aşa? Şi casa?

Tata se bagă-n vorbă:

– La cât e de stabilă, casa se culcă singură, nu-ţi trebuie tractor. Uite, punem pariu că dacă rezem scara asta pe ea, fac gaură până-n partea ailaltă?

– Hai, măi maică, mă-nnebuneşti?

– Da, bre ,vorbesc serios!

Mixu nu e de acord cu tata:

– Minte,bre, face mişto de matale, cum să facă gaură cu scara?! Aducem un tractor mare şi culcăm tot. Dar tot !

Stă mamaie stă… se gândeşte bine…parcă nu prea-i convine că un câştig atât de mare se lasă cu aşa un prăpăd. Într-un târziu îndrăzneşte:

– Ai, măi maică, da’ măcar florile după alee rămân în picioare?

E atât de pătrunsă de sentimentul câştigului, încât nu mă pot abţine să nu ţip din vârful cireşului:

– Mamaie, ho, că n-a câştigat! Dacă vine cineva cu tractoru-n curte săptămâna viitoare, nu-l laşi să intre până nu mă-ntrebi pe mine, ai înţeles?

– Of, ce bine că n-a câştigat, maică!…

 

 

0 thoughts on “de ce nu câştigă la 6 din 49

  1. Alexandra

    Pai doamne apara si fereste la asa glume pe seama mamaiei, asta se duce sa aprinda lumanari sa nu castigati la Loto :)))))

    Reply
    1. mixy Post author

      De focul florilor din alee, e-n stare să dea vreun acatist în sensul ăsta!

      Reply
    1. mixy Post author

      Ne gândeam noi că suflantele de sub bile n-au nicio vină…

      Reply
        1. mixy Post author

          Ah, da, că şi-astea intră uneori la dietă drastică de îngrăşare sau viceversa ;;)

          Reply
  2. Javra

    Lucrurile sunt mai simple decât par.
    Puneţi voi pe alee o tăbliţă cu “Nu rupeţi florile”,
    ca să ştie tractoristul pe unde s-o ia.

    Reply
    1. adelinailiescu

      Asa am pus eu afis in gradina, unde nu e decat iarba cat vezi cu ochii:”Nu calcati iarba! Levitati!” :))Daca ii amendam pe toti care au incalcat indemnul faceam avere mai mare decat castigul de la loto…

      Reply
  3. laura M

    ” Mamaie, ho, că n-a câştigat! Dacă vine cineva cu tractoru-n curte săptămâna viitoare, nu-l laşi să intre până nu mă-ntrebi pe mine, ai înţeles?”

    esti bestiala!!!dementiala!!!te dai de partea lu`mamaie acum,dar cand o sa vrea mamaie sa faca patulul ala pe bune,te vad eu cum te dai pe langa Mixu si ii spui ca o sa conduci chiar tu tractorul,numai sa scapi. 😉

    Reply
    1. mixy Post author

      :)) Întâi să-şi încerce nprpcul, pe urmă să viseze tractoare. Şi-apoi m-oi da şi eu bine pe lângă el 😀

      Reply
  4. Silving

    Deci graurii mananca ciresele? Nu ca as sti cum arata.Cand stateam in Franta si aveam cires,m-am trezit ca peste noapte disparusera toate.M-au lasat cu pofta.

    Reply
  5. Roxana

    :)) Îmi imaginez scena – tu trebăluind cu sârg, Mixu visând cu ochii deschişi – doar ca să scape de îmbunătăţirile la mutătorul de pui, iar mamaie panicată pentru bietele flori şi săraca casă…

    Reply
      1. mixy Post author

        ar rămâne pustiu în curtea lui mamaie, deşert cât cuprinde…

        Reply
  6. Vienela

    Mi-ai amintit de o bucatarie in panta, gata sa se prabuseasca si de temerile mele de atunci. Poate voi povesti pe blog intr-o zi. :))

    Reply
  7. Laura

    Cam acelasi lucru am facut si eu acum 2 zile, m-am cocotat dupa cirese vreo 3 ore.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.