shopping nehotărât

By | 2013-06-14

Se văita silavarăcald de soră-sa că e de profesie… nehotărâtă şi-am simţit nevoia să-i demonstrez că sor-sa are corespondent în multă lume, deja mi se pare că de fapt oamenii hotărâţi sunt nişte anomalii. Aptitudinile acestei profesii se cunosc din fragedă pruncie şi se capătă experienţă înaintând în vârstă. Pentru că de exemplu s-o las pe fi-mea să decidă ceva la shopping e… cum să spun? Mai bine să exemplificăm:

Pe lângă piaţă sunt standuri cu te miri ce drăcării de plastic şi ieftine, genul în care găseşti „ace, brice şi carice”, tarabe cu ţigări legale deasupra şi ilegale pe sub tejghea, iar vizavi de toate astea stau „producătorii” care-şi vând mărfurile din grădina lor proprie şi personală: verdeţuri, legături de ceapă, usturoi, flori, ciorapi sau colanţi unisex.

Trecând pe-acolo, a văzut fi-mea nişte penare ieftine, care i-au plăcut. Ţinea morţiş să-şi cumpere unul, mai ales că cele 4-5 de acasă pare-se că erau deja burduşite, deci ca şi scoase din uz.

– Bun, zic. Alege-ţi!

Ei, cuvântul ăsta magic „alege” i s-a părut ei că seamănă cu un salt în gol sau ceva de genul ăsta, pentru că mi-a aruncat o privire pierdută de parcă-n veci n-o să reuşească isprava de a hotărî ce penar vrea.

Le desfăcea fermoarele (erau penare duble), verifica interiorul, cusătura, gumele de şters, creioanele, notesurile de pe margine, iar le lua de la cap. De la unul îi plăcea compasul, altul arăta bine ca design exterior, altul avea nu ştiu ce carioci şmechere. Trecuseră vreo 20 de minute şi se înnora a ploaie şi furtună. Lumea-şi strângea grăbită mărfurile şi navetele pe care stăteau, verdeţurile le  împungăleau repede în sacoşă…

Membri familiei care vindea penare mi-au făcut semn s-o las totuşi să aleagă dacă tot a stat atât, şi în timp ce ei strângeau restul catrafuselor fi-mea închidea şi deschidea penare.

Hotărâtă s-o las să aleagă ca să nu mai întrebe pe nimeni altă dată şi să nu-şi regrete nicicând hotărârile pentru că odată şi-odată o să trebuiască să se şi mărite, stau pe trotuar alături de o babă care se ţine bine de-o legătură de usturoi crud.

– Cât îl dai mamaie?

-1 leu!

– Scum, scump!

În următoarele 10 minute mă uit la deznădejdea crescândă a fetei mele nehotărâte , la furtuna care începe cu stropi mari de ploaie şi la baba care se ţine bine de legătura de usturoi, inclusiv de preţul ei.

Familia vânzătoare o întreabă pe care-l vrea. Le spune supărată că ea vrea penar cu faţa asta, cu compasul ăsta, cu creioanele astea. Se-apucă ăia şi defrişează febril penarele, doar-doar or scăpa de ea.  Încântată că în sfârşit a hotărât, reuşind să facă din 3 penare unul care să-i placă, mă ia de braţ să plecăm. Ne vede baba că plecăm iar ea rămâne s-o ia vântul cu usturoi cu tot.

– Hai, că vreau şi eu să plec…Două legături la 1 leu!

Ia uite, domnule, ce de lume am vindecat de nehotărâre azi!

La aşa afacere, am luat şi usturoi.

Deci, draga mea SLVC, multă lume e nehotărâtă, dar eu sper că am lecuit-o pe fi-mea şi au rămas cu unul mai puţin . Partea proastă e că e posibil să fi lecuit-o prea rău, pentru că aseară, în 10 minute şi-a ales liceul la care să se înscrie la anu’!! Dacă-şi alege şi bărbatul la fel…

 

0 thoughts on “shopping nehotărât

  1. Vienela

    Mie mi se intampla des sa stiu ce vreau, dar in general ceea ce vreau este peste puterea mea financiara. :))

    Reply
  2. Alexandra

    Eu cand nu am bani, stiu exact ce vreau! Da’ cand vin cu banutii, nu-mi mai place nimic, parca nu mai e la fel nici “chestia” care-mi placea cand nu aveam bani.
    Deci cred ca ma incadrez la Nehotarate

    Reply
    1. mixy Post author

      mi se întâmplă şi mie să am o grămadă de idei când nu am bani şi să dispară când am… dar e chestie de priorităţi, nu de hotărâre

      Reply
  3. coco

    pe mine ma trazneste asa cate ceva…rar , nu des…si trebuie sa am acel lucru 🙂

    Reply
  4. Javra

    E normal să alegem cu grijă, fiindcă ne pasă de banii noştri.
    Fiica ta ştia bine ce vrea: un anumit penar cu părţi din interiorul altora.
    Şi a obţinut ce a vrut. De unde nehotărâre? Ţi-a mai demonstrat o dată
    cât de hotărâtă e, la alegerea liceului. Şi o să fie şi mai hotărâtă când
    va alege cu cine se mărită…

    Reply
  5. Roxx

    Nehotarata si nerabdatoare..perfecta combinatie am:)).

    Reply
  6. silavaracald

    Măi, bărbatul exact aşa se alege. Faci o listă cu pretendenţi, închizi ochii, zici un Doamne ajută şi aşezi pixul la întâmplare pe ea. Care iese, ăla e, că, vorba lui Socrate, oricum ai alege, după zece ani tot o să regreţi.
    ;))

    Reply
    1. mixy Post author

      Fata mea, în caz că citeşti cele de mai sus, să ştii că SLVC n-a menţionat faptul că trebuie să fie maică-ta de acord cu întâmplarea :))))

      Reply
      1. silavaracald

        @Fata lui mixy
        Are dreptate mama ta (dar numai în cazul când se mărită ea cu “întâmplatul”. :D)
        ——————————————————————————————————————————————–
        SPECIFICARE: din cele povestite despre junioară, am dedus că are simţul umorului, aşa că sunt convinsă că mi-a luat remarca ca (scuze de cacofonie) pe o glumă.

        Reply
  7. adelinailiescu

    Eu imi alesesem cu grija liceul, desigur ca era unul de mate-fizica dar asa m-a suparat mama ca ma toca la cap sa pun mana sa invat, ca nu iau examenul ala nenorocit de doi pe loc ca mi-am rupt fisa de inscriere si m-ad dus la altul, in ultima clia, dupa singurul criteriu unde-s cei mai multi pe loc. Asa am facut sanitarul si azi imi vine sa-mi dau palme, puteam sa fiu si eu o contabila serioasa sau o invatatoare relaxata… barbatul l-am ales spontan, mi-a luat cam…5 secunde sa zic Da (desi nici nu-mi trecuse prin cap asa ceva cu 5 minute inainte) dar acolo a fost cu noroc. Asa ca prea multa analiza strica, totul e sa ai intuitie buna. Si realizez acu ca nu mi-am cumparat niciodata penar.:)

    Reply
  8. Roxana

    Şi pentru mine este greu să aleg când am de unde, înţeleg foarte bine dilema copilei tale. Ai mei s-au obişnuit cu asta şi … ori se amuză, ori se enervează. Dar când a fost să-mi aleg soţul totul a fost foarte clar şi în foarte scurt timp dupa ce ne-a cunoscut ne-am şi casatorit. Cred că depinde – eu zic că alegem doar atunci când sunt lucruri indiferente sau de aceiaşi valoare. Când este ceva important şi care simţim că ni se potriveşte – alegerea este simplă. Poate de asta fata ta a ales atât de repede liceul.

    Reply
  9. Rolling Ideas

    La unele chestii (gen liceu ori bărbat) se merge direct pe intuiţie şi de aia funcţionează mai repede 🙂

    Reply
    1. mixy Post author

      De liceu scapi în 4 ani, dar de bărbat…
      ah, stai că acum se scapă şi la notar 😀

      Reply
      1. RMDudu

        Se poate scăpa de bărbat şi la notar doar dacă n-au apărut urmaşi… Oricum e complicat 😛

        Reply
  10. laura M

    cred ca toti oamenii au momente in viata in care sunt nehotarati.eu de exemplu: m-am apucat de dieta.(stiu,in sfarsit) si tot ce am pe acasa de mancare pentru restul familiei as fi vrut sa mananc toata ziua,interesant e ca ieri nu imi placea nimic.si stau si ma gandesc daca sa tin dieta sau sa mai astept.deci sunt si eu nehotarata. 😀

    Reply
    1. mixy Post author

      Măi, ia aminte la mine: eu când mă apuc de ceva, mă ţin.

      Reply
  11. Hapi

    Cand e vorba de shopping sunt nehotarata sau impulsiva…
    Pe de alta parte, in piata in Ro mi-e foarte greu sa ma targuiesc cand vine vorba de 2-3 verdeturi :)))

    Reply
  12. Lau

    Nu cred ca cunosc prea multe femei care sa nu fie nehotarate cand vine vorba de shopping, in special la haine, bijuterii si accesorii.

    Reply
  13. Lowentese

    Training is important if you would like create the proper financial moves to ensure a good future.Your punishments will not be also tough. If you are arranging on enjoying the seaside, it may be a superb thought to attempt and guide a remain in a beachfront or oceanfront luxurious [url=http://www.canadateamhockeyshop.com/canada-mike-richards-jersey/]Mike Richards Olympics Jersey[/url] villa.When selecting real-estate, you should be sensible in thinking about your reselling choices. You ought to be respectful towards the potential customers and permit them to give full attention to your property.As was mentioned Air Jordan before, cosmetic plastic surgery offers great benefits. As an illustration, a cash advance firm may provide you with a certain quantity because your earnings is useful, but maybe you have other commitments that keep you from paying the personal loan back again.Flying with your [url=http://www.canadateamhockeyshop.com/canada-roberto-luongo-jersey/]Roberto Luongo Canada Jersey[/url] furry friend [url=http://www.canadateamhockeyshop.com/canada-jamie-benn-jersey/]Jamie Benn Canada Jersey[/url] might be stress filled for that proprietor along with the dog.

    Reply
  14. Lowentese

    Take care of stress within a far better way and you might be conserving the hair. hair foll褨cles. They will clear away all of the spy ware towards your computer system and tempo it again up.After you become involved in social media marketing web sites and set up a single for your very own organization or enterprise, make sure that you visit Michael Vick Jersey these internet websites usually whilst keeping your information current. This specific generations and toxins when you systems toxins in you see, the study cholesterol. The subsequent article supplies suggestions that can help any person get effectively completed cosmetic plastic surgery.Creating internet affiliate marketing meet your needs [url=http://www.canadateamhockeyshop.com/canada-carey-price-jersey/]Carey Price Olympics Jersey[/url] truly is only a situation of researching the [url=http://www.canadateamhockeyshop.com/canada-roberto-luongo-jersey/]2014 Olympics Roberto Luongo Jersey[/url] procedure and getting that information into activity. Furthermore, testimonials at well known computer [url=http://www.canadateamhockeyshop.com/canada-jay-bouwmeester-jersey/]2014 Olympics Jay Bouwmeester Jersey[/url] software obtain internet sites these types of as softpedia, cnet, brothersoft or softonic can assistance yourself inside of identifying upon the straight a person for your necessities.

    Reply
  15. Lowentese

    Snoring is not only an issue in regard to your overall health, it can influence the healthiness of family and friends. Or anywhere.A site is going to do awesome stuff for your residence organization. The film (the first PG-13 ranked film, incidentally) was grade-A ’80s kitsch, a film that taken the creativeness of children increasing up amongst Chilly War concerns. You can easily measure your body and order the product online. [url=http://www.canadateamhockeyshop.com/canada-vincent-lecavalier-jersey/]2014 Olympics Vincent Lecavalier Jersey[/url] It is an affordable acne treatments that JJ Watt Jersey can be found in grocery stores and drug stores. Also, if you like to use a depart-in conditioner, maintain the [url=http://www.canadateamhockeyshop.com/canada-claude-giroux-jersey/]2014 Olympics Claude Giroux Jersey[/url] product from the head. Continue reading to buy a few recommendations for developing a good online marketing system or improving your present one particular. Making use of one visa or mastercard [url=http://www.canadateamhockeyshop.com/canada-scott-niedermayer-jersey/]Scott Niedermayer Canada Jersey[/url] to get rid of yet another is a sign of problems at the same time. This is often used to ensure that visitors are able to join your entire most recent posts without the need for an Really simply syndication reader.Learn from your medical doctor, who will be administering the anesthesia. A boot camp out is made up of quite quick speed and difficult workout routine, which includes pushups, leaping jacks, stretches, running and many others. But, there’s so much contradicting information and facts out there on which to eat and what never to JJ Watt Jersey eat.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.