urăsc poşta română

By | 2013-06-26

Nu folosesc serviciile Poştei Române decât dacă n-am încotro, adică dacă orice altă posibilitate e zero, adică am rămas la serviciile PTTR-ului şi cu asta-basta! Aversiunea asta provine din vremurile copilăriei, de când am luat prima dată contact cu serviciile lor la oficiul postal de cartier aglomerat şi i-am urât şi le-am dorit orice, numai de bine nu.

Între timp am crescut şi am realizat că nu oamenii angajaţi acolo sunt de vină, ci managementul deosebit de prost.

Se întoarce femeia a 3-a oară la ghişeu cu timbrele pentru Anglia în mână şi întreabă dacă de data asta e corect. Tot rândul adunat ar da în ea cu pietre, dacă n-ar şti că pilda biblică se termină atât de ruşinos pentru cei care aruncă pietre . Dumicatul de femeie care e funcţionar la acest ghişeu îi explică destul de calm, de parcă femeia ar fi fost sinucigaş, că le-a completat bine, dar că….

Trec minutele şi sudoarea de pe chipuri se aude căzând zgomotos pe umeri, pe tricouri, în decolteuri. Următorul băiat are răbdare să i se aşeze coletul, dă banii şi ţipă la funcţionara-dumicat:

– Nu, doamnă, nu scoateţi chitanţă d-aia! Nu e nevoie, nuuuu!

Prea târziu! Tot rândul de oameni privim deznădăjduiţi cum imprimanta cu ace hârâie să tipărească acea nenorocită de chitanţă, de parcă ar fi ultima hârtie pe care vrea s-o scuipe cu limbă de moarte.

Poştăriţa nu pierde timpul, completează câteva zeci de bordeurouri de mână cum se complete în vremea lui Cuza, care să însoţească pachetul. Apoi îl pune pe tip să semneze într-o mare de semnături şi trece apoi  la o tânără mămică. Asta a greşit destinatarul pe recomandată. Poştăriţa îi explică, „Nu aşa, doamnă, uite aşa”, ia următorul buletin, merge în magazie şi scotoceşte după colet , îl aduce şi proaspăta mămică îi arată iar recomandata greşită. Funcţionara îi explică iar ce a greţit. Fetiţa mămicii plânge. De oboseală, de vreo 3 ani pe care-i are, de căldura care a toropit-o.

Funcţionara completează câteva zeci de borderouri din vremea monarhiei, ca să elibereze coletul pentru o tipă cu pantaloni scurţi-gen-chiloţi. Aia semnează şi pleacă.

Minutele trec greu.

Mămica arată recomandata care iar e greşită, fetiţa plânge, funcţionara-dumicat o ia să o scrie dumneaei. Tot restul omenirii care aşteaptă priveşte spre singurul aparat de aer condiţionat din oficiul poştal care e mort pentru patrie. Din el curg pânze ale unei familii înstărite de păianjeni. Timpul se opreşte ca-n filmele toride cu mexicani care se privesc aprig sub singurul ventilator leneş din încăpere în timp ce o muscă bâzâie de parcă ar avea roto-percutor în târtiţă.

– Doamnă, ne mişcăm puţin? Vă rog frumos, am înnebunit aici!

Funcţionara-dumicat pleacă supărată după următorul colet. Dacă aş fi în locul ei i-aş da dracu’ pe toţi şi nici nu m-aş mai întoarce din magazia de colete, dar tipa are frică de Dumnezeu şi revine ca un martir la ghişeul ei.

La celelalte 4 ghişee aceeaşi situaţie, poate chiar mai rău dacă iei în calcul alocaţii, anunţuri şi puzderia de beneficiari aşezaţi ciorchine la rând.

Ies din oficiu amintindu-mi pentru a câta oară? că nu funcţionarii sunt de vină, ci managementul prost.

Sper să nu mai am niciodată de-a face Poşta Română.

 

0 thoughts on “urăsc poşta română

  1. kekee

    Poşta , ca şi CFR-ul şi alte căcaturi din astea de stat au fost şi mai sunt încă vaci de muls pentru porcii pe care-i alege poporul.
    În momentul în care o instituţie din asta îşi reînnoieşte parcul auto cu maşini de la Volkswagen fără licitaţie fără nimic e evident că îşi toacă tot bugetul de investiţii pe acel an.
    Nu contează, şpaga să meargă , şeful să trăieşte.
    Nici salariaţii nu sunt nişte modele de hărnicie, trăind pe ideea: astăzi 9, mâine 10, plm că luna trece.
    ps.
    Băi fată băi, ai făcut-o !
    Ţi-a apărut opera la MoMA .
    Vezi că o hoardă de la ProTV, Antena, RTV; TVR, OTV, şamd TV te pândeşte la ieşire.

    Reply
    1. mixy Post author

      La ce învârte PTTR-ul, ar putea să-şi reînnoiască parcul auto fără măgării de gen.
      :)) ţi-am zis că mă fură, ţi-am zis ?!
      Care din cele două opere e la MoMA ?

      Reply
      1. kekee

        Ia intră pe bloaga criticei literale de aseară.
        Te-a şi spus la toată lumea.
        ps.
        Am uitat să-ţi spun că e pârâcioasă

        Reply
          1. laura M

            vezi, mixy dupa ce ca e critic acum SLVC e si PR(piar) 😀 .vezi ca astia ia cam scump. 😉

  2. kekee

    UNDE-I DESENU ?
    Trebuia să desenezi măcar un trombon şi un plic ( sau o tobă, o muzicuţă şi un plic ) – sigla de la PTTR.
    ps,
    Ba nuuuuu, trebuia să desenezi …. un acordeon şi un plic ( era logo-ul modern al poştei române ).

    Reply
      1. kekee

        Da.
        Acordeon = pian de piept = instrument naţonal în rromanela.

        Reply
          1. silavaracald

            Merjeee!
            Da’ “Ro”-ul ăla fă-l ca pe un melc, că-i mai adecvat. :))
            Pfai, om te facem! Hartist de talie mondială!
            Tu lucră numa’ mai departe, că de rest ne ocupăm noi! 😉

          2. mixy Post author

            Las’ aşa mai strâmb, se poartă strâmbăturile 😀
            Păi pân’ la urmă mi-am luat critici sau impresari?

          3. laura M

            bai ,mixy da vad ca nu te lasi deloc.cate calitati mai ai?

  3. dushurece

    pentru posta romana s-au inventat pensionarii familiei. Slava domnului tanticile de pe aria de acoperire a domiciliului meu sunt nitel mai inteligente decat un galbenus de ou si mna, macar mai mere cu un misto sau doua cand sunt nevoita sa ajung acolo cu japca :))

    Reply
    1. mixy Post author

      Nu… toţi pensionarii au crescut în acelaşi timp cu poşta.

      Reply
  4. kekee

    @ slvc
    Adică eşti ca şi şamponul ăla care nu spală bine ( că e cu balsam ) 2 în 1 ?

    Reply
    1. mixy Post author

      N-are nici o treabă cu balsamul, nu spală bine pentru că e 2, nu doar 1 !
      dar criticul meu cumulează funcţii pentru că poate…

      Reply
  5. kekee

    =D> =D> =D>
    Eşti megameseriaşă !
    Mă apuc să spun la toţi : A star is born !!!
    TU trebuia să desenezi logoul pentru campania de ţară a lui Udrea !

    Reply
  6. RMDudu

    Mai sunt si neatenti pe lume: nevasta-mea mai comanda uneori cate ceva on-line si alege ca modalitate de expediere Posta Romana… Numai faptul ca trebuie sa mearga doua statii de autobuz spre zona foarte bronzata a cartierului ca sa ridice coletul (de multe ori doar un plic mai grosut) este pedeapsa suficienta pentru neatentia on-line 😀
    “Placerea intrarii intrun sediu “PTTR” plin de arome de mezeluri ieftine, vechi si puternic usturoiate, combinate cu izurile specifice utilizarii saptamanale a dusului, plus temperatura si atmosfera de jungla tropicala… este nepretuita.” (variatiune pe tema unei reclame la o celebra linie de credit)
    Una peste alta, eu prefer sa-mi amintesc de “PTTR” numai prin prisma unui banc usor porcos (pe care nu-l voi reproduce aici) care amuza adolescenti imberbi la sfarsitul secolului trecut.

    Reply
    1. mixy Post author

      Cred că ştiu bancul 😀
      Apropo de plic mai grosuţ: am primit o dată o recomandată, am stat 2 ore la poştă să pot ridica plicul.
      În plic, o notificare de la bancă : “vă informăm că opţiunea dvs a fost aprobată…”
      I-am făcut cu ou şi cu oţet pentru treaba asta. Cum îţi permiţi tu, banca, să-mi trimiţi plic la poştă? M-ai întrebat dacă vreau la poştă?

      Reply
      1. RMDudu

        La ce se stipuleaza in contractele alea de credit… nu cred ca-si mai pun problema daca (mai) vrei la posta 😉 Deja te-au… facut sa semnezi :))

        P.S. Eu nu ridic nici o recomandata. Nu vreau 😀

        Reply
  7. shori

    Sunt singura care nu are experiente neplacute cu Posta Romana??? Cel putin in ultimii…ani? Si culmea e ca ajung de cel putin 3-4 ori pe saptamana acolo, in special pentru expeditie de colete. Fetele sunt super ok (cel putin unele, mai au si uscaturi) si cel putin cu mine s-au purtat foarte frumos. Sa zic si la ce oficiu? 😀
    Eu am probleme cu factorul, ca tot timpul incurca scarile si imi ajunge corespondenta la 2-3 scari mai incolo…

    Reply
    1. mixy Post author

      N-am spus că n-ar fi angajaţii ok.
      Adică tu te duci acolo şi-n 5 minute ai rezolvat problema?

      Reply
  8. Rolling Ideas

    Cred că sunt un caz fericit căci n-am avut niciodată probleme cu poşta. Trimit des chestiile handmeade şi în ţară, şi în străinătate şi întotdeauna funcţionarele au fost operative şi coletele au ajuns la destinaţie.
    Şi de la servici trimitem/primim săptămânal facturi şi contracte prin poştă şi totul e ok.

    Reply
    1. mixy Post author

      Eu cred că cineva stă în Twilight zone. Deci cine? Noi sau voi?

      Reply
  9. Hapi

    O mai urasc si eu din cand in cand dar cu masura ca nu prea am de ales cand trimit – mai ales cate ceva din Germania. Nu exista concurenta la preturi din pacate chiar daca serviciile sunt proaste 🙂

    Reply
  10. laura M

    eu nu o urasc pentru ca nu am cum,dar mama o detesta.ultima data mi-a trimis mie tarate de ovaz care faceau cam 20 de lei si aia de la posta i-a pus valoare de 2mil.s-a certat mama cu ea dar degeaba.si a platit cam 50 de lei. 🙁 si cand te gandesti ca totul numai pentru niste tarate,aaaa si sa slabeasca fata ei 🙂

    Reply
      1. RMDudu

        “Sulietă” ~ substantiv comun, gen feminin, compus din “sulă” şi “siluetă” ?! Am ghicit? Şi dacă am ghicit, ce naiba are de-a face sula cu silueta 😀

        Reply
  11. Vienela

    Functionarele de la ghiseul de care apartin sunt super ok si se misca atat de repede pe cat le permite rahatul de calculator pe care il au si regulamentul tembel, care le cere sa completeze mii de hartiute inutile.

    Reply
  12. Curier

    Posta Romana a castigat licitatia organizata de catre Ministerul de Justitie privind incheiarea contractului de prestari servicii de prezentare, prelucrare si expediere a actelor de procedura pentru instantele judecatoresti.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.