cu nevasta la dentist

By | 2013-07-05

În sala de aşteptare mai era un cuplu, un el şi o ea, abia băteau în 25 de ani ca vârstă, dar erau clar cuplu pentru că aveau acelaşi tip de verighetă pe inelare. El o ţinea îngrijorat de mânuţe, or ca să-şi adune propriul curaj, or ca să o îmbărbăteze pe ea, nu mi-era clar… S-au uitat la mine cu privirea aia care ştiu că înseamnă „Aţi mai fost aici ? A durut? Cât merge o carie?” şi ca să scap de orice întrebare mi-am scos unul din telefoane să fac şmotru printre mesaje.

În timp ce eu eram din cale-afară de preocupată cu dereticarea telefonului, ei se şuşoteau fix în urechile lor, să nu audă nimeni nimic.

Au fost poftiţi în cabinet. Dentista mea lucrează cu uşa deschisă spre sală.

Când a deschis tipa gura pe scaunul stomatologic, am auzit-o pe dentistă exclamând:

– Aoleu!… Scuză-mă…  Ai avut vreo boală, ceva, de-ai rămas aşa cheală-n gură?

Că nu, că să vedeţi, că de la lipsa banilor, a timpului, etc.

I-a prezentat soluţii de implant care … costă, şi la ce chelie se presupunea că are fata aia în gură, nu prea era loc de aşa ceva.

Şi-atunci i s-a propus placa dentară, aia de ştiţi voi că o folosesc persoanele de la 85 de ani în sus sau copiii când se joacă de-a vampirii şi le trebuie colţi lungi de plastic. Şi-n timp ce-i explica ce şi cum ar arăta pramatia aia de placă pe un program pe calculator, bărbatul tânăr a zis îngrozit:

– Au, să moară mama! Şi partea aia gri stă mereu pe ceru’ gurii ?

– Da… o scoate când se spală…

N-a mai stat la explicaţii, s-a întors livid în sala de aşteptare. Pe faţa lui se citea o luptă chinuită pro sănătate + adio sărut franţuzesc versus adio arme, eu mă-ntorc acasă!

Chestia pe care n-am înţeles-o la cuplul ăsta este de ce l-a cărat pe bărba-su’ după ea.

Am lucrat mult timp la dantură, în rate de vreo 3 ani, şi-mi aduc aminte că era ăsta curios când aveam dinţii piliţi ca ai cumătrului lu’ capra cu 3 iezi: „ Ia să văd, cum arată! Cum arată?”

Şi fugeam de el ca dracu’ de tămâie să nu mă vadă, timp în care îi spuneam sâsâind cu mâna la gură:

– Ai răbdare să mă treacă şi pe mine măcar menopauza dacă vrei să am curaj să-ţi arăt dinţi piliţi!

Culmea e că într-o perioadă de-asta aveam un examen la  etică. Îmi expusesem punctul de vedere pe hârtie şi tocmai pentru că profu era băiat deştept,dar prea bisericos pentru gustul meu, explicam eu în ditamai eseul că idolul meu de om moral este tata, care nu e bisericos, dar şi-ar vinde iadurile jumate din capacitatea de suflete să-l vadă măcar o dată pe tata un om imoral.

Şi a citit profu’ foaia de examen, a mustăcit că-i plăcea ce spuneam eu acolo, dar nu era chiar ortodox şi-a zis că mi-ar da 9, dacă vreau nota 10 hai să dezbatem subiectul în faţa sălii.

Eh,  cum dracu să dezbaţi subiectul în faţa atâtor oameni când ai dinţi plilţi şi vorbeşti ca serpisorul ??!?!

Am clătinat din cap fără să vorbesc că nu, nu vreau, a rămas omul uimit, dar dacă eu nu vorbeam neam, s-a prins că am o problemă mai serioasă şi  n-a mai insitat.

Băi, câtai pologhia am făcut!… Of…. Ce voiam să zic?! Aşa, da !

Cum să te duci cu consoarta de mână să-ţi pui dinţi în gură ?!?!?

 

29 thoughts on “cu nevasta la dentist

  1. mixy Post author

   Poate el are doar plombe de pus, şi-atunci mai merge… Dar să vezi o placă de-aia cu dnţi pe ea… te-ai mai duce ? 😀

   Reply
   1. Alexandra

    Bineinteles ca m-as duce! Eu chiar il iubesc si cu dinti si fara si daca ar fi sa imi fie “jena” sau ceva ar fi crunt: eu una sunt acoperita de niste rani de pitiriazis pe 30 la suta din corp. Cum ar fi sa ma ascund de el prin casa? Am fost ieri cu el si tre’ sa ma mai duc si luni si marti :))) Ce naiba sa facem, nu de aia ne-am luat, ca sa ne ajutam unul pe altul?

    Reply
    1. laura M

     eu sunt de acord cu Alexandra. si la bine si la …..dentist :))

     Reply
  1. mixy Post author

   Tata-i tată, mă! L-aş fi dus şi eu pe tata (nu ştie ce decizii să ia în privinţa materialelor), dar slavă cerului, m-a salvat mama ! 🙂

   Reply
  1. mixy Post author

   Dacă vii în Bucureşti, io te duc. Şi mie mi-e frică, dar merg şi stau cuminte 🙂 Iar când e vorba să-i duc pe alţii, stau şi mai cuminte !

   Reply
 1. Javra

  Ţie, care ai lucrat într-un cabinet dentar, ţi-e frică de dentist,
  nu ţi-e limpede că şi cdelorlalţi le e frică? Când te susţine cineva
  moral, parcă-i mai uşor, chiar dacă durerea e aceeaşi.

  Reply
 2. Roxx

  horror :)). Pentru binele relatiei lor sper ca au ales altceva inafara de placa

  Reply
  1. mixy Post author

   A plecat, a rămas că se mai gândeşte. Dentista era sigură că n-o să-i mai vadă.

   Reply
 3. Hapi

  Pe mine (m-ar fi ) scarmanat vreo 16 dar au apucat s-o faca de fapt doo ca tot bateam tasta cu chestia intimitatii in cuplu.
  Nu domle, eu nu ma cracesc langa el sa vada cum ii fac eventuali bebei si-mi elimin placentele iubirii. N-are ce cauta in baie , de aceea avem doua iar cand suntem in concediu ma asigur ca am intimitate si el la fel. Da, ies la plimbare 15 min daca trebuie.
  Nu ma epilez in fata lui si nu-mi storc cosulete exotice

  Altii se spala unul pe altul la fund o viata intreaga, eu prefer sa n-o fac

  Si e tare bine asa

  Cu dentistul n-am avut probleme la coltisori dar cand am avut interventii majore si m-am inflamat ca o balenuta la chip, am cam stat la mama ca si asa nu ma ajuta cu nimic daca statea langa mine si ofta.

  Reply
  1. mixy Post author

   Da, nici mie nu-mi place să omorâm şi ultimul vers de poezie etalându-ne toate relele. Până la bătrâneţe, mai e vreme pentru descoperiri 😀

   Reply
 4. laura M

  si mie imi este frica de dentist.dar ma duc pentru ca nu am ce face.

  Reply
   1. laura M

    :)) doar curajul.il leg de mine strans inainte sa nu scape. 😉

    Reply
 5. Pingback: Articole recomandate | Gmx

 6. sany

  Daca ar fi vorba de o plomba as mai zice… sau chiar si placa, dar dupa o varsta! Pe de alta parte, trecand si eu prin stadiul de “dinţi piliţi ca ai cumătrului lu’ capra cu 3 iezi”, se speriase dentista ca nu a tras perdeaua de la geam inainte sa deschid gura, asa ca am linistit-o: “lasati, sa vada si altii si sa ia aminte sa se spele pe dinti…” Dar sotului parca nu i-as face chiar eu o educatie atat de drastica :))

  Reply
  1. mixy Post author

   Ie+te, că şi cu un periaj corect pe dinţi nu poţi ajunge la chelie-n gură, ce să zic !

   Reply
 7. silavaracald

  Asta cu consultaţiile cu uşa deschisă n-am priceput-o niciodată. Eu nu accept să fie nici asistenta în cabinet când dezbrac pacientul. E o dovadă de respect faţă de el. Şi-aşa e neplăcut să-i arăţi cuiva beteşugurile tale, dar să mai fie cineva neimplicat direct, de faţă… 🙁

  Reply
 8. adelinailiescu

  Sotul merge singur la dentist. Dar un prieten de familie m-a rugat odata sa-l insotesc, defapt m-a insotit el pe mine auzind ca am programare, ca asa o sa-si faca si el curaj. Se baza pe mine sa-l adun de pe jos cand lesina, stia cat e de prapastios. Eu mi-am facut o extractie fara anestezie(ca aveam un granulom la baza maselutei) si el a cerut anestezie pentru un simplu periaj.Si doctorul, amabil, a spus ca-l serveste imediat…ca a facut box in tinerete si inca da bine un croseu de dreapta.:) N-am vazut om mai inclestat pe manerele unui scaun si nici laudandu-se mai apoi cu faptul de vitejie ca n-a lesinat!:))
  Daca la dentist e penibil sa mergi cu perechea iti dai seama cum e la ginecolog? Si sunt barbati care vor sa fie de fata chiar si la nastere!E…moartea libidoului!:)

  Reply
  1. mixy Post author

   Poate dimpotrivă, unora le creşte libidoul când văd masacrul de la naştere :))

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.