la mare, la soare – that’s all folks

By | 2013-08-07

Stăteam pe mal dreaptă ca maşina pe anvelope, doar că mai bipedă un pic şi cugetam că pe aproximativ principiul lui Creangă: “ştiu că sunt prost, dar când mă uit în jur prind curaj”, mi-a fost greu să mă dezbrac în primele 5 minute pe plajă, pentru că pe urmă am văzut o grămadă de şunci etalate pe litoral şi am prins curaj la dezbrăcat. N-arăt rău. Chiar îmi e drag de mine. Nu mi se pare ok să vă pun poze aici pentru că aţi văzut căcălău de trupuri de femei în costume de baie, de ce să mai pun şi eu? Va trebui să mă credeţi că nu sunt deloc nasoală. (Dacă mai insist o să prind drag de mine şi-o să mă iau la mine acasă : D)

După ce am prins curaj, m-am dezbrăcat şi… fireşte, m-a luat frigul din cauza brizei şi am pus minimum 3 prosoape de baie pe mine.

Fiind ultima zi la mare anul ăsta, fata m-a luat de jde ori în apă să se spargă valurile în noi. Între timp, ne îndemnam una pe alta:

– Gata, ăsta e ultimul val şi plecăm!

Mai trecea un  minut:

– Gata, ăsta chiar că e ultimul val!…

Degeaba…E greu de precizat care e ultimul val.

Ne mai intra apa şi în gură şi ne burzuluiam şi scuipam săratura mării… Fi-mea nu se mai uita pe unde scuipă ieşind din valuri cu ochii închişi, putea să mă scuipe şi-n gură că n-avea ea treabă!

Mi-a spus că o  să-i fie dor de gustul mării şi i-am propus să ia o sticlă acasă, când i se face dor să ia o gură ca să îi treacă. N-a vrut, pe motiv că avem prea mulţi membri pofticioşi în familie, deci sticla s-ar termina repede.

Am zis ultimul val până când ne-am smuls pur şi simplu din mare şi am plecat spre casă, convinse fiind că vom plânge de dorul mării.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Am plecat şi am uitat să intrăm în Eforie Nord să mai băgăm motorină, astfel că am intrat direct pe autostradă. Pe la kilometrul 200 al autostrăzii Mixu ne spune că dacă nu dăm de o benzinărie în următorii 20 km o să fie grav. Am crezut că glumeşte dar când am văzut concentrarea de pe chipul lui m-a luat groaza.

Îmi făceam curaj că sunt în şlapi, rochiţă flu-flu pe mine, deci doar un cerc îmi lipsea să dau din buric şi o pancardă mare deasupra capului pe care s-o vadă tot chiorul de la distanţă şi în viteză, şi pe care să scrie: “Vreau motorină!!”

În timp ce eu îmi făceam planuri cum aş putea vrăji participanţii la traficul autostrăzii să mă împrumute de un kil de motorină, Mixu a intrat într-un viitor spaţiu de servicii, acum neamenajat şi văzând un muncitor printre utilaje, a exclamat încântat:

– Uite-l pe nea Nicuuuu!…

M-am uitat  şi eu şi am scormonit memoria după nen’su Nicu, dar n-am reuşit să-mi aduc aminte de unde-s neamuri.

Ne-am oprit lângă nenea şi Mixu l-a întrebat cam pe la ce kilometru e prima benzinărie.

Nea Nicu dă din umeri, se codeşte, se suceşte, se uită la maşina noastră şi zice deviind de la subiect:

– Umbli cu anvelope de iarnă pe căldura asta?

Mixu răspunde iritat:

– Da… nu le-am mai dat jos. (Văzându-l pe nea Nicu amuzat, îi spune încruntat:  ) Da, le cumpără nevastă-mea de pe pagina facebook! (nea Nicu nu pare să priceaapă, aşa că Mixu aproape mârâie la el:  ) Adică le ia de undeva ieftin, deci îmi permit!

Nea Nicu se mai învârte niţel în loc, mai zice că poate în oraş, în Cernavodă să găsim benzinărie, Mixu îl ţintuieşte nervos în priviri, iar nea Nicu zice ca de departe:

– Am io o sticlă, dacă-mi dai douăjde lei…

Mixu bombăne ceva cu “prostia se plăteşte”, încheie cu o  înjurătură şi îi spune ăluia să aducă sticla.

Ăla în 10 secunde scoate de după un morman de pământ o sticlă de 2,5 litri de motorină. Mixu bagă în rezervor printr-o pâlnie încropită din gura unui pet şi în timpul ăsta îmi şopteşte:

– Dăi 20 de lei lu’ ăsta.

Eu, ca un om care tocmai a terminat vacanţa – deci e lefter – mă burzuluiesc tot în şoaptă:

– N-ai zis că e neam cu tine?

– Ăsta? Neam cu mine ? Nu eşti în firea ta ?!

Mă scotocesc în geantă supărată:

– Mă miram eu să ne vândă neamurile tale motorină la suprapreţ în sticlă de cola !…

 

Ce să vă mai spun? Abia pe la kilometrul 140 am găsit prima benzinărie, pentru că Autostrada Soarelui are doar vreo 3 benzinării, iar între kilometrul 140 şi 220 nu găseşti nimic.

Şi am ajuns acasă şi am făcut duş şi după vreo  2 ore a început să mi se înfunde  nasul de veşnica sinuzită a  capitalei. Fornăiam pe nări, doar-doar o intra ceva aer, timp în care fi-mea clătina capul a pagubă:

– Măi mami, ţi-am zis că nu-ţi bagi rochia de plajă la spălat! Măcar aia era plină de sare şi te vindeca de sinuzită până-n iarnă, acum ce-o să faci ?!?

 

 

21 thoughts on “la mare, la soare – that’s all folks

 1. blo

  ia-ti spray de dat in nas, cu apa de mare 🙂
  si eu aveam nasul infundat non-stop in Bucuresti, doar cand mergeam la mare mi se desfunda.

  Reply
  1. mixy Post author

   Sta pe toate birourile (si acasa si la munca ). Degeaba insa. Nu stiu ce aere are capitala asta!…

   Reply
 2. Scorpio

  yep, noi am pus benzina exact inainte de a intra pe autostrada. stiam ce putem pati. Era omor la benzinaria aia, pana in autostrada :))))

  Reply
  1. mixy Post author

   La ăia era omor şi înainte de finishul autostrăzii. Şi-o fi aranjat toaleta aia? Că şi acolo era omor, deci jeg… îîî

   Reply
   1. Scorpio

    Nu Stiu, ca m-am tinut bine. la prima parcare pe autostrada, la intors…m-am dus la buda. fata…curat luna luna…am facut ochii mari.

    Reply
    1. mixy Post author

     Da… şi eu am făcut ochii mari, dar mai încolo, nu în prima parcare. Era un nene colorat în budă, freca de mama focului oglinzile. Dacă a văzut că mă inhib şi nu-mi vine să intru, zice:
     – Poftiţi, poftiţi, eu ies afară, să mătur…
     Curat, curat, ce pot să zic ?

     Reply
 3. Javra

  Bine ai venit!
  Dar pentru sinuzită, trebuie să te mai duci o dată la mare vara asta.

  Reply
  1. mixy Post author

   faceţi chetă pentru mine şi mă duc ! 😀
   acum ştiu că trebuie să alimentez la întoarcere…

   Reply
 4. Pingback: Joitica, mon amour | O zeama de cuvinte

 5. Roxana

  Mi-e dor de ultimul val. A fost demult, a fost după o pauză de 20 de ani, iar acum mi-e pur şi simplu dor de mare. Nici anul ăsta n-o s-o văd, dar îmi iau revanşa la anu’ 🙂

  Reply
  1. mixy Post author

   aşa am zis eu anul trecut, dar n-a fost destul… 🙁 mai vreaaaaau :(((((

   Reply
 6. silavaracald

  Lasă c-o să-ţi treacă dorul de valul ăla când o să citeşti pe toate ecranele tv: “Ultimul val de scumpiri…” Deocamdată, la gaz. Nu mult. Cică doar vreo 8%. >:)

  Reply
 7. laura M

  nu am fost niciodata cu masina pe A2 dar am fost pe A1 si a fost destul.nu tu un wc public,o parcare ,un loc de odihna si doar cateva benzinarii.dupa ce ca avem doar 2 autostrazi nici alea nu sunt cum ar trebui.ai scapat ieftin cu 20 de lei.noi am platit in ungaria pentru 5l diesel intr-un peco 100 de euro.n-ai vrea sa stii ce a fost la gura lu`barbatu-meu pana in romania :)) si la intoarcere :))

  Reply
  1. mixy Post author

   ăsta s-a potolit după vreo 30 km. În orice cay, pe A1 s-au mai schimbat lucrurile. Şi e un popos pe la nu ştiu ce km… cred că pe la 40… mi-a plăcut mult acolo. Verdeaţă, aer curat… frumos

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.