martor de salariu

By | 2013-09-24

E muncitor straşnic Fane, nu mai găseşti meşter ca el. Au încercat unii să înveţe de la el, să fure meserie… degeaba! Nimic nu s-a prins de ei. Are patima băuturii, în rest e bun de pus la rană. Nevastă-sa în schimb, e o scorpie cu gura cât o gheonoaie. Colegii îl compătimesc:

– Mă, Fane, păi d-aia bei mă tu! La ce gură are nevastă-ta…

– Dă-o-n moaş-sa pe gheaţă! zice supărat.

Întotdeauna a doua zi după ziua salariului, nevasta sună conducerea cooperativei de la mic la mare şi înapoi, să îi blesteme că-şi bat joc de omul ei, că el munceşte bine şi e harnic şi ei profită de el. E el prost că vine în continuare să le muncească, ea dacă ar fi fost, nici cu fundul nu s-ar fi uitat la ei.

Pentru că nimeni nu adăuga nimic la salariul bărbatului iar ea nu-şi mai putea ţine nervii în frâu, femeia mergea uneori pe teren, la şeful de echipă, să ţipe şi să urle că toată lumea îşi bate joc de omul ei bun.

Azi aşa, mâine aşa… până într-o zi, când sătul peste cap de nevasta lui Fane, şeful a întrebat:

– Mă, Fane ce zice? I s-a greşit vreodată salatiul?

– Nu, şefule, tace chitic… Păstrează bani de cârciumă, d-aia ţipă nebuna.

– A, da? Păi de ce nu spuneţi, mă, aşa? Abia bine că nu mai vine nici mahmur la muncă. Gata, de azi încolo nu-i mai dăm bani lui Fane! Îi dăm direct lu’ nevastă-sa!

– Ceee ?!? Şefule, stai aşa că nu e bine… nu-i legal…

– Da? Atunci să vină nevastă-sa în ziua de salariu şi să semneze… ca martor!!

 

0 thoughts on “martor de salariu

 1. Silavaracald

  Asta ar trebuie să fie inclusă în contractul de muncă, fiindcă niciodată n-am știut exct cât salariu are peștișorul meu.
  Să li se ceară, la locul de muncă, să vină cu „fluturașul de salariu” contrasemnat de nevastă, ca la elevi, carnetul de note. 😀

  Reply
   1. RMDudu

    Hmmm… Dar voi ati avea ceva impotrova ideii de a prezenta fluturasul de salar contrasemnat de sot? Sau egalitatea nu-i pentru catei?

    Reply
 2. Javra

  Perfect de acord! Această metodă trebuie patentată şi larg răspândită în România, indiferent dacă locul de muncă e la stat sau la particular. Acolo unde nu-i posibil să vină nevasta, respectiv soţul, pentru a semna ca martor, poate fi trecut fratele, fiul, sora, cumnatul sau administratorul blocului în care locuieşte salariatul.

  Reply
 3. Michelle

  Eu daca eram sefa lui Fane o chemam pe nevasta-sa in ziua de salariu si o intrebam: de cat ai nevoie? Ca restul il oprim sa aiba Fane bani de avocat sa ramana burlac ……..altfel cooperativa il va da in judecata pentru deranjarea ordinii publice de catre membrii familiei. Mai venea ea pe acolo….nu!

  Reply
   1. Michelle

    De ce mai?…eu asa ii luam apararea lui Fane….daca eram Fane si eu ma faceam manga in fiecare zi cu asa nevasta!
    Ii dadeam lui aia bani de lumanari si lui bani de portofel!

    Reply
 4. Roxana

  Poate că e un cerc vicios: Fane bea că nevastă-sa ţipă la el, iar ea ţipă la el pentru că bea banii şi nu le ajunge … Dar cel mai bine e tot cu cardul. Că pe urmă se cearta ei între ei, cu banca, cu vecinii – cu oricine – dar nu se mai ceartă cu şefii de la servici.

  Reply
 5. belgianca

  Pe vremea cand eu si Mr. G lucram intr-o armata militara cu resturi mai vechi de personal, toti masculii trecuti de 40 de ani il compatimeau pe husband ca nu poate ascunde si el un ban de mine. Nu le venea sa creada cand le spuneam ca habar nu am cat ia el salariu. :)))

  Reply
 6. laura M

  eu sunt un caz mai fericit.barbatul meu nu stie ce salariu are el (ma rog cat ii intra in luna respectiva cu ore suplimentare)pentru ca eu tin cardul lui si nu din cauza ca as fi vreo scorpie,dar eu dramuiesc fiecare cent.asa ca…..puteti face ca mine

  Reply
  1. mixy Post author

   :)))) adică el munceşte şi tu-i contabilizezi! Super-tare! Mai are vreun card, că ne-ar aranja şi pe noi ?… :)))

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.