eşti muritor

By | 2013-10-23

Pentru că ai mereu pretenţii la tine, vrei să fie toate bune, în ordine, eşti organizat şi ai senzaţia că chiar dacă toate obligaţiile din lume apasă pe umerii tăi tu te descurci excelent, forţele universului acţionează pozitiv în favoarea ta, fengşuiu stă încolocit armonios ca un bambus spre geamurile încolţite de mucegai, bla-bla , pana mea. Scuză-mi expresia.

Şi ajungi la momentele în care care dai cu curul de pământ.(Mai scuză-mă o dată) Constaţi că nu eşti nici chiar aşa de bun pe cât credeai că eşti, că de exemplu n-are sens să ţii în telefon numerele de telefon ale unor oameni cu care n-ai mai vorbit de ani de zile şi chiar s-a întâmplat să te mai întâlneşti întâmplător pe stradă cu unii şi să-i vezi uitându-se cu insistenţă în cealaltă parte, pe celălalt trotuar , de parcă ai fi un răufăcător alături de care n-ar trebui să fie văzuţi.

Ştergi numerele şi mergi mai departe şi vezi că faptul că nu cheltui banii de covrigi şi îi laşi pentru covrigii copiilor tăi  nu te face un părinte mai bun şi copiii n-or să te pună în capul mesei, ba chiar dimpotrivă, să zici mersi dacă nu te mută de la umbră la soare sau dacă îşi aduc aminte să te cheme să participi şi tu acolo, la o ciozvârtă de os.

O cafea vărsată insistent pe aragaz până la ultima fărâmă de explozie îţi dă senzaţia că eşti bătrân, dar eşti un bătrîân care ştie ce-i poate pielea.

Şi ce dacă? Cu asta te-ai găsit să impresionezi?!

Stai calm. Eşti muritor. Muritorii greşesc. Muritorii nu sunt perfecţi. Cum ar fi să fim toţi zâne din poveşti ?!? Zi, tu! Nu e mai bine că nu suntem zâne?!?

De obicei te dai mare, ai versiunea proprie, eşti bătrân şi automat ai ultima versiune – monopol.

Cum ar fi să nu o ai?!

În fine.

Uneori obosesc să lupt.

Tu ai înţeles ceva?

13 thoughts on “eşti muritor

 1. RMDudu

  Eu am inteles. Ca tine sunt si eu: imperfect, dar detinator al adevarului ultim si absolut in ceea ce ma priveste – pana la proba contrarie. Si tot ca tine, dau din cand in cand cu curul de pamant (scuzati ca n-am maturat inainte) 😉
  In ce priveste performanta ca parinte… aici nu ma bag. Fiecare parinte demn de numele asta isi face sute de reprosuri secrete pe saptamana in legatura cu propriai-i prestatie. Vom vedea ce parinti am fost cand ne vor alege resedinta finala 😀
  Zambeste! Maine va fi mai rau!

  Reply
 2. Javra

  Înţeleg că eşti foarte tristă, într-o fază proastă. Dar aminteşte-ţi că eşti Mixy!
  Aşa că lasă angoasele în urmă şi priveşte înainte!

  Reply
 3. Silavaracald

  Eu zic că ai și tu dreptul ca orice muritor să fii câteodată obosită și deprimată.
  Ne place când ești veselă, dar te iubim și când ești mai înnourată.
  Vorba lui Lenin: Capu’ sus, burta-nainte!

  Reply
 4. kekee

  Cum zice rusul :
  Take a break !

  Anunță lumea că te-a secat cu problemele ei și ia o pauză.
  Pune scris mare : NU MĂ FUTEȚI LA CAP, DESCURCAȚI-VĂ !
  Bea ceva bun ( nu te gândi la ficat sau la sobrietate ), mai papă ceva ISCUSIT gătit ( nu te gândi la stratul adipos ce ți-l va dărui, ci doar la papilele gustative ), mai freacă menta ( adică nu face nimic ), etc – într-un cuvânt fă-ți damblalele ( indiferent de consecințe ).
  Ai vreme mâine, poimâine, ailaltămâine să îți reiei rolul de salvatoare a lumii.
  ps.
  Gheorghe pune coasa jos și șăzi că ai obosât !

  Reply
 5. kekee

  Bea ceva BUN, aprinde-ți chiar și o țâgară, și ȘEZI ȘI SAVUREAZĂ-LE.
  Mâine ai timp să te înhami din nou la căruță, ( o vei afla tot acolo, că nu ți-o ia nimeni ).

  Reply
  1. laura M

   te rog nu o ispiti!!!!orice dar fara tigari!ai auzit mixy?FARA TIGARI!!!!!!

   Reply
 6. laura M

  relaxeaza-te,trage aer in piept,spune-ti ca viata e frumoasa si trebuie la fel traita.
  curaj,toate trec!!!!uite cata lume se gandeste la tine si te incurajeaza 🙂

  Reply
 7. Michisor

  Am inteles ca viata e, (numai) uneori (cel putin asa sper) cam perfida si te pune la grea incercare. Mi-ar place sa fie in lume mai multa empatie si sensibilitate pentru ca astfel de stari sa fie extrem de rare. Mi-ar place sa nu mai vorbim la pereti, mai ales atunci cand vorbim de propriile suferinte sau de dorinte.

  Iti doresc sa vina soarele in casa ta!

  Reply
 8. Toma Dumitru

  Viaţa unui om pe pământ este total neînsemnată în infinitul univers! Dacă ai ajuns să simţi toate chestiile de mai sus înseamnă că ai uitat că singurul om care îţi este alături de-a lungul întregii vieţi eşti DOAR tu! Nu copiii, nu cei care trec pe trotuarul celălalt, nimeni altcineva!
  Altcineva n-o să ştie mai bine ca tine că ai munca organizată, n-o să ştie mai bine ca tine de banii de covrigi pe care nu i-ai cheltuit ca să îi păstrezi pentru copii, n-o să ştie nimic. Pentru că lumea este rece şi nepăsătoare.

  Reply
 9. cami

  eu nu am inteles nimic mixy. nici nu cred ca voi intelege vreodata. doar sper… iar speranta moare ultima…

  Reply
 10. adelinailiescu

  Comparatie dintre zane si muritori e exact ca cea dintre sirene si balene. Sirenele sunt diafane dar nu exista decat in inchipuiri sau, chiar daca exista stau singure pe fundul apei si asteapta un print pe cand balenele sunt durdulii dar au o gramada de prieteni, toti lupta pentru salvarea lor, toti le iubesc. Eu vreu sa fiu balena, nu sirena. Si nici zana nu-mi sade bine, ca m-as apuca sa bat covoarele cu bagheta fermecata.

  Reply
 11. Hapi

  Eu inteleg tot. Mai ales in acest moment cand imi face bine sa-mi reamintesc
  Ca tot ce ma inconjoara va trece

  Reply
 12. blo

  draga mea, copiii n-or sa te puna in capul mesei, dar banii de covrigi pentru ei, te fac o mama mai buna. te-ai simti ok daca n-ai face asta?
  sigur ca uneori obosesti, este absolut normal. sigur ca nu toata lumea te iubeste, ca nu toata lumea ti-e recunoscatoar pentru eforturile tale, insa TU stii ca ai facut ce ai putut mai bine, asa cum si cat ai putut. si asta eu cred ca conteaza pe termen lung, pentru tine, nu pentru ceilalti.
  cred ca daca am fi mai aproape, am fi prietene bune. eu cu siguranta simt ca mi-ar placea, ca as fi onorata sa am o prietena ca tine, nu stiu ce-ai simti tu sa ai pe-aproape o smucita ca mine (te rog sa observi cu cata delicatete pescuiesc dupa complimente :D)
  iar fiica-ta cand o sa dea cu fundul de pamant, probabil ca primul lucru pe care o sa il faca, o sa fie sa caute materiale de constructie, sa-ti ridice o statuie! <3
  Iubirea, pacea si abundenta fie cu tine, draga mea!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.