nu se primesc atenţii

By | 2013-11-29

Pe toţi pereţii clinicii atârnă câte un afiş A4: „ÎN ACEASTĂ UNITATE NU SE PRIMESC ATENŢII” semnat şi ştampilat de conducere. Mă bucur până la lacrimi că măcar în mediu privat nu stă nimeni cu ochii pe buzunarele cadrelor medicale să-şi facă loc să le strecoare o şpagă şi pacienţilor nu li se pare suspect când li se vorbeşte frumos, cu atenţie.

Îmi place mult mai mult în mediu privat. Plăteşti pentru servicii, mergi la ora programată, treburile merg aproape unse – spun „aproape” pentru că au început să apară aglomeraţiile cu cozi de persoane la anumite specialităţi.

Mă bucuram şi ieri, stând pe un scaun în sala de aşteptare şi urmărind o porcărie de emisiune de pe un canal TV. Doamna care aştepta pe scaunul de lângă mine s-a aplecat spre urechea mea şi mi-a şoptit ca în biserică:

– Dumneavoastră cât îi daţi doamnei doctor?

– Ştiu eu? Cred că are vreo 45 de ani…

– Nu, mă refeream la şpagă…

Şi fericirea mea s-a crăpat în două.

 

0 thoughts on “nu se primesc atenţii

  1. mixy Post author

   Ar trebui băgată şpaga pe lista de droguri, produce clar euforie.

   Reply
 1. B

  Da… si daca scria pe afis “atentie la prag”, sigur o vedeai p-aia imprastiata pe jos. Greu…

  Reply
  1. mixy Post author

   Nu ştiu, că n-am încercat, dar presupun că se poate şi mai rău.

   Reply
 2. mihaeladr1

  Io, nu prea dau de felul meu nici la stat!! La particular nici atat!

  Reply
 3. dojo

  In general, chiar daca mai vine vreun pacient din asta cu minte creata, doctorul refuza (in caz ca nu-i clinica lui). Ca isi poate pierde job-ul. Cumnata-mea e pediatru si a lucrat si la o clinica privata. Imi spunea ca mai are parinti de copii care vin cu ai mici la consult si vor sa-i dea o ‘atentie’. Si ca, daca te pune dracu’ sa iei, ai mari sanse sa nu mai vii la munca de maine.

  Reply
 4. laura M

  pai cum mai frate sa ne revenim daca oamenii dau spaga si atunci cand nu trebuie???nu mai inteleg nimic.toti se vaita ca peste tot trebuie spaga si cand colo ei dau oricum.sunt in ceata!!!!!!!!!!

  Reply
 5. Javra

  Ce simplu ar fi! Intri la doctor şi-i spui că-i dai 45 de ani,
  nu un plic, fiindcă ar putea lua încă 5, după gratii.

  Reply
 6. Rolling Ideas

  Eu cred ca doamna de langa tine nu mai fusese niciodata la o clinica privata si nu stia ca acolo nu se da spaga. Eu stiu de un medic care a fost dat afara de la o clinica privata pt ca a primit., deci la privati nu se da/ia spaga.

  Reply
 7. Mâzgălica

  Și cam cât îi dai doamnei care te-a întrebat? Am eu o bănuială că are peste 50 de ani…

  Reply
 8. Danyzus

  Uneori se poate si altfel: pe ai mei i-a certat o doctorita ca nu vroia sa primeasca spaga, dar nu asa cu una cu doua, urla de ziceam ca-i nebuna, se auzea din cabinet pana pe hol. Asta se intampla la un spital de stat, insa pe o anumita sectie.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.