vendeta

By | 2014-02-23

Pentru că  Hapi a cerut-o? Nu. Oricât mi-ar fi de dragă hapi, nu ăsta e motivul, ci pentru că am simţit că la un moment dat, poate curând, voi avea nevoie de V de la vendetta. O să trec chestia asta în blogroll  nu pentru că vrea Hapi, ci pentru că la un moment dat voi avea nevoie de păreri pro-mixy şi nu păreri pro-mixu. Şi-s convinsă că la momentul ăla voi avea nevoie de justiţie, o frecție de justiție parțială, și știu că înainte de justiţie va trebui să trec prin legea junglei.

Prin legea junglei nu pot trece victorioasă, pentru că biologic vorbind nu sunt un om care să treacă un astfel de examen, dar într-o luptă de acest gen…

Aş rămâne repetentă. Ştiu précis. Pentru că nu știu să dau cu pumnul, știu să dau doar cu gura. Iar voi veți da două share-uri unei fețe mutilate și atât. N-aveți nicio vină. Asta e legea junglei.

Cu toate astea ştiu şi că aş muri vorbind, blestemând și rânjind dinţii rămași în gură, ca un proscris victorios.

De-a lungul anilor am mai luat-o în gură cu grație (metaforic vorbind) deci vendetta asta e binevenită. Sper că schimbă ceva.

Poate la un moment dat o să fiu în stare să intru în amănunte. Sau voi muri sperând în dreptate. Dracu știe!

😀

 

0 thoughts on “vendeta

 1. Silavaracald

  Am vizitat blogul indicat și am decis să nu-l trec în blogroll dintr-un motiv… etic. În „Despre” nu ni se dă niciun fel de date despre autorul/autorii lui, în schimb li se cere eventualilor colaboratori care ar dori să-și expună acolo păsurile să se identifice. Citez de acolo, ca să fiu mai explicită: „Articolele opinie ale celor care se considera neindreptatiti vor fi semnate de autor. Autorul isi asuma toate raspunderea pentru cele declarate in articol, pentru faptele si hartiile -dovezile prezentate. […] Toate articolele nesemnate apartin Vedetei.” („Vedeta” nu mi se pare chiar un nume trecut în buletinul cuiva… )
  Nu mi se pare fair lipsa de reciprocitate nici măcar când e pentru o cauză nobilă ca aceasta. Păcat că o idee bună e afectată încă de la început de un viciu moral.
  ———————————
  Despre justiția română, numai de rău. Am văzut pe pielea fiicei mele cum funcționează. Și atunci era vorba doar de un banal proces de divorț. Îmi închipui că în situațiile care implică sume într-adevăr mari de bani sau alte interese, lucrurile stau cu mult mai rău.

  Reply
  1. mixy Post author

   Tocmai pentru că știu cum funcționează justiția, mi se pare normal un nume de Vedeta. Poate în locul lor aș face la fel. Poate chiar am să o fac. Atunci când justiția te ajută cu nimic, vorbești cum poți, vorbești de sub preș, vorbești de pe manifeste. Țipi și fugi (asta zic din experiență)
   Cel puțin așa mi se pare acum.
   Când o să consider altfel, o să-i scot de acolo.

   Reply
   1. Silavaracald

    Am înțeles de ce ea/ei au ales calea anonimatului. Ce nu pot pricepe este de ce alții să publice sub numele real. Sunt sigură că pricepi la ce mă refer.

    Reply
    1. Hapi

     Pentru ca acel blog este doar un trasmitator.Vedeta NU are de spus, de plans, de cerut ceva anume.Scrie ce vrea – reglementari,observatii legislative,etc.Dar le ofera OCAZIA celor care vor sa spuna cum au fost tratati in justitie sa o faca.Dar oamenii sunt fricosi, nu-si cunosc drepturile.

     Asa cum scrie acolo sa traiasca in tara pe care o merita.Si nu, nu stii pana nu treci prin ce a trecut cineva care a scris acolo.Eu imi imaginez dar nu stiu, nu simt.Imi simt doar problemele mele, de parca ar fi mai grave decat ale tuturor.

     Pe un forum ti se da ocazia sa spui orice, cu ce nick vrei.
     Doamne fereste sa ai o problema si sa apelezi la 20 de ziare.Sa le dai documente , poze, nume si sa nu ti le ia nimeni.Ai posta probabil grafitti pe pereti.Eu vad altfel pentru ca am fost mult mai aproape. Dar nu am facut ce trebuia cand mi s-a sugerat.Ca na, ma plezneste si pe mine cateodata un soi de mandrie prosteasca….(cum) sa stric bunatate de trafic cu o poveste asa lunga?

     Ce am facut? Doar am ajutat-o sa mistocareasca putin intr-unul dintre articolele de acolo inainte sa il dea spre publicare.

     Mixy…nu am cuvinte.Stiu si simt.Nu te-ai lasat condusa de nicio prejudecata.Ba chiar ai scris un articol.Un sincer multumesc.

     Si sa stii ca-mi amintesc prin ce ai trecut tu -prin spitale cu fiica ta.Daca nu erai o luptatoare, daca nu iti stiai drepturile poate ca ramaneai cu mai multa umilinta si mai putina victorie.
     Dar uite ca si tu ai putut sa treci singura peste cateva hopuri care poate pe altii i-ar fi daramat.Si ai reusit sa-ti pastrezi comoara sanatoasa pentru ca ai facut TOT ce a trebuit. Te-ar fi oprit cineva cand era vorba de sanatatea fiicei tale?Nu prea cred.Sunt sigura ca unii au fost foarte buni-medici ori asistente.Si altii foarte rai, nepriceputi, sictiriti.

     Reply
 2. Cuvânta

  Idee buna, aplicare ne-buna.
  In afara ce ce a spus SLVC, care inca odata demonstreaza ca e o fiinta cu picioarele pe Terra, eu am remarcat punctuatia deficitara. Nu are spatii libere dupa punct.
  Spune-mi cum vrei, dar o persoana care nu stapaneste perfect gramatica si ortografia limbii romane nu-mi inspira incredere, nu atata cat sa-i ofer parte din sufletul meu.
  Pe scurt, dubiosel. Dar sunt convinsa ca va prinde la oameni, pana la primul proces cel putin :))

  Reply
  1. mixy Post author

   Fată, faci ca aia care nu a acceptat cererea în căsătorie pentru că nu a scris ăla corect VREI SA FII SOTIA MEA? :)))
   Cât despre site…ce sa zic? M-a interesat strict esenţa.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.