frumuseţe masculină

By | 2014-03-26

Mi-aş dori ca pe lumea asta să existe femei fără pic de păr pe trupul lor – natural, nu în chinuri – şi bărbaţi care să nu fie nevoiţi să se bărbierească pe burtă ca să pară mai masculi decât sunt. Din păcate, Dumnezeu sau „Cineva-care-vă-place-vouă” a rânduit lucrurile în aşa fel încât de obicei fetele seamănă cu tăticii – păroase şi coioase, iar băieţii cu mămicile – bâz-bâz şi fără păr pe ei. Vai de specie!

Glumesc.

Şi când urlu în baie ca un indian jupuit de viu, de fapt glumesc. Am un depilator care ştie să scoată urlete în locul meu şi când mă apucă un epilat sadic, urlă depilatorul. El muşcă din mine, eu din el…

Glumesc. Nu mi-aş sparge dinţii într-un depilator.

 

Bărbaţii nu erau frumoşi odinioară. De câte ori auzeam femei văitându-se la mamaie că fetele lor le-au adus gineri urâţi în familie, mamaie le spunea:

– Hai, lasă, că bărbatu’ trebuie să fie un pic mai frumos ca dracul.

sau:

– De ce să fie frumos, ţăţică, îl bagi la murat?

Glumeaţă mamaie!

Acum nici nu mă pot uita în ochii omului care-mi vorbeşte. Nu înţeleg ce mă deranjează, dar în orice caz, e ceva care mă irită foarte tare. Ne luăm rămas bun şi când mă îndepărtez pricep:

– Drace, şi ăsta se pensează!

 

17 thoughts on “frumuseţe masculină

 1. blo

  🙂 eu mai am o problema si cu astia care-si fac unghiile cu lac incolor. Imi plac barbatii cu maini ingrijite, dar masculine. nimic in lacul lucios si pielitele atent taiate nu urla a masculinitate, ba dimpotriva, imi vine sa le zic : hai fata, zi-mi si mie unde-ti faci unghiile!

  Reply
  1. dush

   ba, chielitele ca chielitele, dar mai ho cu mersul la salon ca vreau si eu programare ;)))

   Reply
   1. mixy Post author

    @blo: asta pentru că mulţi fac muncă e birou, deci îşi permit. Unul care munceşte cu scule nu cred că-şi dă cu lac
    @dush: aud din ce în ce mai des că nu mai au femeile loc de bărbaţi la salon. Eu nu merg 😀

    Reply
 2. dush

  asta e cel mai jenant. ok. ca mai smulgi un floc din nas si unul de pe sub curea, nu stii decat tu, dar cand o faci atata de evident…plm. ma simt mai putin femeie cand vad cate unu’ mai bine pensat ca mine.

  Reply
 3. B

  Nu pot sa spun ca nu ma simt (mai) bine cand vad o zuza de colega cu mustatile cat ale tuturor haiducilor lui Saptecai. Frumosi 😀 Ea vorbeste si floacele de sub nas se misca… au viata proprie :)))
  Dar nici nu ma pot concentra in vreo sedinta cand ii vad unui sef smocul de par itindu-si varful din urechea stanga… p-al din cea dreapta cre’ ca si-l da pe spate, ca nu se vede… El vorbeste, eu i-l parlesc (in mintea mea, ofc) cu lampa de benzina… Un alt sefulet i-atat de blanos, incat pleata de pe piept ii salta camasa, omu’ e fluffy. Par pe cap nu prea are, dar stufaris pe corp… Ohohooo! Iti dai seama: cum ar fi in loc de gel de dus sa nimereasca balsamul nevestei? Furball moale si pufos :))

  Reply
  1. Mihai

   eu am avut pana acum doi colegi care trebuiau sa traga cu markerul limita intre barba si parul de pe piept, sa stie si gillette pe unde sa taie, rada, alea, alea, da-s cazuri extreme, nu cosmetizari de zâne 😉

   Reply
   1. mixy Post author

    Sunt chestii care ţin de igienă şi de bun simţ. De aici şi până la a deveni muiere…
    Şi zi aşa, B, îi tresărea mustaţa când vorbea, ha?

    Reply
    1. B

     Nu tresarea: dansa de-a dreptul! Ma simt atat de bine acum… Eram oarecum complexata de streasina mea care cica tre’ sa se regenereze pana ajung la cosmetica, mi se parea ca aduc nitel cu Albulescu, da’ de cand colega atrage toate privirile… Ma simt ca o floricica :))

     Reply
     1. mixy Post author

      Vezi, cum suntem? Ne bucurăm când e una mai păroasă şi ne simţim ca naiba când e unul mai pensat ! (vezi Dush mai sus)

 4. Andreea D.

  Am văzut şi bărbaţi mai pesnaţi decât mine, la liniuţă, dar şi femei mai păroase decât un mascul neîmprietenit cu aparatul de ras :))

  Reply
  1. mixy Post author

   E bine să păstrăm un echilibru. Adică nici cal, nici măgar. Un soi de catâr :)))

   Reply
 5. miruna

  imi plac barbatii ingrijiti, poate si pensati, poate epilati( pe unde e necesar) …sa aiba maini fine, unghii curate, nu date cu lac….asta tine de igiena!

  Reply
  1. mixy Post author

   Igiena e igienă. Să-ţi tai stuful care iese din urechi e una, dar să-ţi arcuieşti sprâncenele deja e… e ….

   Reply
 6. Javra

  Da, sunt metrosexuali pe care nu-i înţeleg, sunt prea exageraţi.
  La fel, nu înţeleg nici lipsa de feminitate a unor femei.

  Reply
 7. Roxana

  Eu am citit despre metrosexuali, i-am văzut prin reviste, dar nu cred că am văzut vreunul. Îmi plac oamenii care se îngrijesc, dar nu cred că aş suporta s-o facă mai abitir decât mine. Ideea de frumos se schimbă odată cu timpurile. Eu cred că am îmbătrânit, dar mie îmi plac oamenii obişnuiţi, fireşti şi simpli indiferent că sunt femei sau bărbaţi. Oricum mă preocupă mai mult ce se ascunde în interiorul lor decât aspectul fizic, dar mai ştii ce ginere voi avea?

  Reply
 8. kekee

  Pai daca fetele e paroase ca seamana cu taticu, si baietii e fara par ca mamicu – la urmatoarea generatie cand fetele vor fi mamici vor face baieti care vor semana pe ele ( adica parosi ) iar baietii vor face fete fara par ca ei.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.