cu banii de dacie

By | 2014-06-11

Cred că mai are mama şi acum pe undeva CEC-urile noastre păstrate, cele pe care trebuia să ai nişte economii cu care puteai câştiga o dacie prin tombola ceauşistă. Trei cunoştinţe de-ale ei îşi câştigaseră maşinile aşa, iar ea spera să i se întâmple minunea.

A sperat până când a venit revoluţia, a vrut să lichideze cec-urile şi a văzut că pe banii ăia ne-ar fi cumpărat câte o noptieră de căciulă. L-a mai lăsat câţiva ani şi a vrut iar să le lichideze, dar când a văzut că pe banii ăia nu ne cumpără nici un cornet de seminţe, nu le-a mai lichidat.

Revenind mai în zilele noastre, căutam să scap de ruptura de dacie cu care mă pricopsisem pe nişte bani cât un salariu (un salariu de-al meu, nu de-al celor cu bani).

Şi tot căutând să scap de ea, că aveam şi eu o grijă să nu o văd şi pe-asta zăcând în curte la mamaie după cum şi-ar fi dorit mama), reuşesc să dau de un nene care să vrea s-o ia ca să-şi care cartofii cu ea la piaţă. Zis şi făcut: negociem la sânge, ca doi afacerişti nepricopsiţi ce eram, batem palma, iau banul şi zic: „hai să iau ceva din ei, măcar să simt că m-am ales cu ceva”.

Şi-i cumpăr role fetei mele, de firmă, siliconate, alea-alea.

Ajung acasă şi vede mama rolele. Mustăceşte acră:

– Ai plecat pe patru roţi si te-ai întors pe două?!

I-aş fi zis eu că fiecare rolă avea câte 4 roţi, dar la ce figură avea!…

 

0 thoughts on “cu banii de dacie

 1. adelinailiescu

  Hai ca puteai sa faci afacere si mai proasta: sa te duci cu 4 roti si sa te intorci numai cu una! De cascaval! 🙂

  Reply
 2. RMDudu

  Hmm… Nu mai vreau sa ma gandesc la carnetul meu CEC… si nici la “obligatiunile de stat”…
  Tu macar ai apucat sa-ti iei o Dacie 🙂
  Am fost un copil destul de strangator (prima mea bicicleta serioasa a fost “finantata” 75% din economiile facute de subsemnatu’ mergand la piata si taind gaini babelor in spatele blocului)…
  Eu stiam de ce nu vreau sa votez cu aia de-au iesit in ’90 (si de prea multe ori dupa aia), dar “vox populi, vox derbedei” si acum sunt multumit ca am un patron care nu ma alearga de ma rupe pentru un salar decent (dar din ce in ce mai insuficient).

  Reply
  1. mixy Post author

   Va sa zica tu erai ala care macelareai gainile pe la blocuri ! :))))
   Da, s-a terminat criza, dar salariile par sa ramana la nivelul de taiere.

   Reply
 3. Roxana

  Noi n-am avut depozit la CEC, dar socrul meu (despre care nu ştia nimeni ca are banii respectivi) a avut pusi deoparte bani de tractor. Cand s-a trezit sa ne întrebe ce să facă cu cecurile respective, cred că nici bani de role nu mai avea. Aşa că tu ai iesit in câştig 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.