nu caşti ochii

By | 2014-07-08

Caşti punga. Mama e femeie serioasă, la vârsta la care îi dai locul în tramvai dacă nu eşti concentrat în telefon sau dacă te uiţi perpendicular pe geamul lângă care stai.

Îmi spune ea de multă vreme că ar trece pe abonament la telefonie mobilă, că ce bine e să ai factură, să ştii că o plăteşti la data “de”.

Bă, tipic fostă comunistă, ce să zic?

Eu tot i-am zis că n-are nevoie de abonament de telefonie, las’ că-i încarc eu telefonul, să nu-şi bată capul, şi azi aşa, mâine aşa, nu zici că o întreabă unele de sănătate, îi explică ce bine e să ai abonament, mama ascultă şi se face cu abonament de 5 euro??

Încântată tare, îmi explică cum că nu mai are nevoie de serviciile mele de încărcare cartelă, acum are abonament de 5 euro şi se descurcă singură.

Ce să zic? Ok, mamă.

Şi-i vine factura. De 7 euro.”Cum??? De ce??? Au greşit!!! Uită-te şi tu!!”

O pun să-mi arate contractul semnat, îmi arată unul pe care scria 7 euro, îi spun că e bună de plată, ea ţipă: “păi da, dar aia a zis că e 5 euro, nu 7!!” îi spun că ce-i semnat, e bun semnat şi-i bună de plată dacă semnează cu ochii închişi, ea îi dă dracu’ de hoţi care au prostit-o, eu o las să-şi plătească prostia. O las, că merită!

Morala? După ce scapă de abonamentul ăsta, face ea o prostie şi mai mare !

Pe mine nu mă ascultă, pentru că îi spun franc plusuri şi minusuri. La alţii se încântă nevoie mare!

Morala 2: trebuie să fac nişte cursuri de vânzări, să mă asculte dracului şi pe mine maică-mea!

Pana mea, dacă nici pe mama n-o conving!…

 

0 thoughts on “nu caşti ochii

 1. Michisor

  Daca te consoleaza cumva, sa stii ca ai in mine o sora in ale suferintelor de lipsa de abilitati de vanzari in fata mamei. Daca faci niste cursuri de vanzari cu care sa contracarezi influentele exterioare sa-mi spui si mie ca iti platesc comision. Eu cu taica-miu am trecut pe muchie de cutit pe langa niste situatii in care puteau ramane fara casa (zicem noi, ca daca o intrebi pe ea nu-i adevarat, suntem niste conspirationisti care n-o lasa sa-si vada visul implinit). Damblaua e sa-si vanda apartamentul si cu banii luati sa-si cumpere casa, orice casa, oriunde situata (cica “pe langa Bucuresti”). Doamne sfinte si pazeste!

  Reply
  1. mixy Post author

   Da, ma, tot ce spunem noi, trebuie gandit, razgandit pe toate partile, discutat si crucis si curmezis. Ce-i spune altuil, ia de buna din prima! Dupa ce-si ia tepele, se lamenteaza: “Am zis si eu ca e om cumsecade”, “Am crezut ca vorba-i vorba”.
   Ma rupe.

   Reply
 2. Mihai

  anul trecut a vrut socru-meu sa-si puna un digi satelit, de ala cu antena; a gasit parabolica potrivita, i-a facut stand de prindere in coltul casei, eu i-am luat receptor(sau cum s-o chema) si am listat instructuni de montare(cu cate grade est si ce inclinatie sa folsim pentru prinderea ideala a satelitilor), etc. aveam de partea mea si cumnatul sas venit in vacanta din germania; socrul nostru ne-a ascultat, ne-a aprobat, totul mergea foarte pozitiv, sa zic asa.
  in dupamasa in care urma ca dupa ce veneam eu de la servici sa facem montajul, am gasit totul instalat si functional, facut de doi tipi de la digi, chemati printr-un coleg de-al lui de la atelier, oameni care au luat 50 sau 80 de lei pentru montajul profi(si sunt sigur ca aia mi-au baut si Ciucul lasat la temperatura pivnitei).
  na’, eu am o aura de atehnic in fata socrului si sasul era in concediu, vroia sa fie sigur ca vede in weekend formula 1, ca de aia vroia digi atunci, de aia i-a chemat pe ‘mesteri’. si cred ca ala care i-a recomandat e unu cu care face schimb de casete >18
  dupa 2 luni formula 1 s-a mutat pe dolce si inca nu ma crede ca poate face un switch pe alt abonament tv+telefon din care iese si cu 20 de lei mai ieftin 😐
  sufera in tacere pe rtl, in germana necunoscuta

  Reply
 3. MihaelaH

  Si la mine acelasi lucru, cu mama soacra. O suna pe telefon pt. tot felul de prostii, doctorita de familie ii recomanda tot felul de medicamente minune… eu ii tot explic…ea nu ma crede…le comite si apoi imi spune ai avut dreptate si mie imi creste tensiunea si ii spun ca as fi preferat sa ma asculte ca nu ma ajuta cu nimic ca am dreptate dupa :). Sincer am zis ca nu ii mai spun dar tot nu ma invat minte :)), asa ca eu explic – ea comite – eu ma enervez :)). Sau cealalta situatie: ii explic un lucru, se uita la mine zice da apoi se duce la doctorita de familie ii spune si aia acelasi lucru si vine la mine si spune uite ce mi-a spus (acelasi lucru care l-am spus si eu), dar pe aia o crede si pe mine nu:).

  Reply
  1. mixy Post author

   :)) pe principiul ăsta, mă gândeam la un moment dat cu soră-mea să rugăm lumea să-i spună mamei ce vrem noi să audă şi să ne şi creadă:)))

   Reply
   1. B

    M-as fi oferit cu draga inima, da’ nu am credibilitate in randul mamelor din lumea-ntreaga… Cel putin nu din prima, pentru ca nu prea ma ajuta fata. Da’ sa stii ca mie-mi mergea cu toate mamaile, matusile si mamele din neam, pen’ ca atunci cand incercam sa le conving ca ceva, nu le lasam impresia ca vreau sa le conving de ceva, credeau c-a fost ideea lor, iar eu ma faceam ca mor de ciuda ca nu m-am gandit eu prima 😀

    Reply
 4. cami

  Asa-s mamele :)) Niciodata nu o sa crestem pentru ele. Pe mine ma dispera si mai mult cand imi cere “sfatul” ca sa aiba cu cine se certa :))

  Reply
  1. mixy Post author

   O-ho! Mi se cere sfatul ca sa ma convinga EA pe mine ca EA are dreptate. Culmea e ca si cand sunt de acord cu ea, se chinuie sa ma convinga! :))

   Reply
 5. arakelian

  si eu vin in club. Fata de voi, nici nu ma mai obosesc sa zic.
  Oare asa o sa fiu cu fiica mea?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.