moartea lu’ tac-tu’

By | 2014-08-01

Acum câţiva ani de zile i-am spus pentru prima dată că îl spânzur pe tac-su’. Bine, fie vorba între noi, mie îmi venea s-o fac de multă vreme, dar există nişte legi, nişte diferenţe de sex și kilograme, în plus, diferenţele de opinie se pot rezolva fără spânzurătoare în mileniul ăsta. Pentru că există pistoale.

Hei, GLUMEAAAAM!!!!

(Hihi! Mi-am adus aminte când o învăţa tata pe fi-mea să joace spânzurătoarea ).

 

Revenind la poveste. Îi explicam ceva de cunoștințe generale și încercam să fiu cât mai succintă ca să nu-i pierd atenția, numai că era cam multă informație în povestea mea, iar ea era într-o ceartă copilărească aproape de divorț cu una dintre prietenele ei, pe facebook.

Inițial, cu o ureche la mine și cu restul pe laptop. Apoi, total în laptop.

Și în timp ce-i explicam eu acolo:

– Și când se aliniază luna cu soarele, intervine… intervine fenomenul conform căruia  îl leg pe tac-tu de lustra din sufragerie și îmi deznod șireturile de la adidași și după ce-l înfășor bine de grumaji îl spânzur de lustră. Sper să-l țină cablurile de la instalația electrică din tavan .

Ea a început să mă asculte cu toată atenția, astfel că la finalul explicației mele era cu ochii cât sarmaua de uimire. Firește, la final a început să râdă:

– De unde ți-a venit ideea să-l spânzuri pe tati?

– Ca să-ți captez atenția, aveam de ales între a spune că mă parașutez de la etajul 4, sau că îl spânzur pe tac-tu de lustră. Pare mai real să-i înfășor gâtul în șireturi decât să mă arunc de la etajul 4 cu o umbrelă chinezească de 10-15 lei…. astea se rup numai dacă le deschizi, ce naiba!

De atunci, îl spânzur pe tac-su ori de câte ori se gândește în altă parte și se întâmplă rar, deci: ori am har la povestit, ori îi e frică să nu atârn 150 de kile carne în viu de tavan!!

Nici n-apuc să zic și o aud în timp ce butonează febril pe tastatura laptopului:

-… te aud, te aud, zi mai departe, lasă-l pe tati, nu-l spânzura!…

Deci tati trăieşte.

Încă!!!

😀

 

0 thoughts on “moartea lu’ tac-tu’

 1. Silavaracald

  Stratagema asta o folosesc și eu cu Ziurelul când mi se pare că nu bagă în seamă ce-i zic. Bun, nu cu spânzuratul, ci cu alte manevre de-astea „sportive”. Culmea e că reacționează doar la o frază: ”Dacă nu ești atent, îți confisc tableta.” :))

  Reply
  1. dush

   clar! Ziurelul stie unde-l doare :))
   Mixy :)) nu era mai bine ca tata? “daca nu va culcati va scot siguranta?” :)))

   Reply
  2. mixy Post author

   asta cu coniscatul e fumata. ar trebui sa ne batem parte-n parte pe tableta

   Reply
 2. blo

  :)) chiar ma intrebam ce s-a mai intamplat cu mixu’, ca n-a mai aparut pe aici de ceva vreme, in postarile tale. acum inteleg: atarna de lustra ca un clopotel d-ala clinganitor, leganandu-se in bataia brizei :)))
  la mine nu mai functioneaza nimic. ma rog de pumpkina de 3 zile sa adune jucariile de prin casa, ca altfel: nu mai mergem maine la festivalul barzilor; nu mai are voie sa vada desene; nu-i mai dau desert; nu-i mai spun poveste; nu are voie sa poarte blugii noi; nu mai mergem la parc.. nimic n-a functionat.
  acum se joaca plina de voie-buna, iar eu alerg prin casa ca nebuna, ca nu mai termin odata de facut treba pe aici..

  Reply
  1. arakelian

   Schimba tactica, blo. Nu cu amenintarea merge.
   Vino cu sacii de gunoi, strangi, si dosesti cand nu e pe faza.

   Reply
   1. mixy Post author

    briza aia e tropicala blo, deci nici clopotelul nu suna :)))
    o sa mai stea atarnat o perioada.

    Reply
 3. adelinailiescu

  Cand vezi ca nu mai ai succes mai schimba naibii si tu placa: nu-l mai spanzura pe bietul om ci taie-l cu drujba sau electrocuteaza-l. Adica nu, nu-i bine, faci prea multa mizerie sau risti sa arzi elecrocasnicele cu un scurt circuit… Mai bine pune-l sa stearga un geam si da-i vant de la etaj! Sa vada copilu’ ca ai imaginatie, nu te-ai rutinat! 🙂

  Reply
  1. mixy Post author

   sa stii ca la imaginatie lucrez in momentele astea, e clar ca n-o mai conving cu metode clasice…

   Reply
 4. CCristinaC

  Io zic sa nu te intreci cu gluma, ca te tine minte domnisoara. Exista o statistica conform careia fetele isi iubesc mai mult tatii decat mamele. Cred ca tot de la cercetatorii englezi citire :)))
  Cand am vreun nepot in grija si trebuie sa ii comunic ceva ii spun: “Vorbesc doar cinci minute si te las in pace. Conditia e sa ma asculti.” Ei, ori sunt eu autoritara ori sunt nepotii prea destepti, ca isi sacrifica cinci minute si scapa de mine. Cred ca a doua varianta :)))

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.