pa furnici

By | 2014-08-08

De la o vreme vedeam câte o furnicuță hărnicuță cărând în spate grăunți mici de bunătate. Aș vrea eu să fie bunătate la figurativ, și furnicile să fie niște insecte grozave, aproape umane, dar nu. Astea chiar cară câte o fărâmă aproape invizibilă din gunoiul nostru zilnic. Unde? N-aș putea să zic. N-am găsit casa lor.

În disperare de cauză, în ultimele 2  săptămâni am introdus un regulament drastic, conform căruia nu mai mănâncă nimeni în camere (că și-așa suntem grase!), nu trebuie să mai existe gunoi în bucătărie, curățenia pe jos trebuie să fie ca în vasele spălate.

Eram noi și înainte cam disperați după curățenie, dar acum pe bune că poți să operezi  oameni pe gresia noastră din bucătărie!

Cu toate astea, e imposibil să nu văd măcar zilnic o furnică rătăcită prin casă. Geaba șprayuri, geaba sare, geaba zeamă de lămâie. N-au nici un stres să se oprească un pic debusolate în zona calamitată, după care să-și continue nestingherite drumul.

Numai în camera lui tata nu văd niciodată furnici. Deja e enervant și zic în timp ce dau din aripi să gonesc o muscă afară pe geamul camerei lui:

– Mă, tată, dar la tine de ce nu văd niciodată furnicuțe?

Și tata mă urmărește cum dau eu musca afară din camera lui. Probabil arăt ca și cum aș face dansul ploii la indieni, așa de rău mă zbucium.

– S-au mai rătăcit și pe aici, câte una-două… dar le-am luat la șuturi și de frică, n-au mai îndrăznit să vină… cred că și-au anunțat tot neamul că nu e rost de stat aici…

– Hai mă, tată, îți bați joc de mine? Cum dracu le-ai luat la șuturi?

– Așa bine, cum mă vezi și cum te văd. Nu știu ce nu-ți vine să crezi. Le-am urmărit cu răbdare de vânător, le-am așteptat la cotitură și când le-am prins, pfuai de curul lor câte șuturi în târtițe le-am dat! Neam de neamul lor nu mai calcă pe la mine! (reușesc să dau musca afară și să închid plasa de la balcon, în timp ce tata îmi urmărește curios fiecare mișcare) dar dacă ție îți trebuie 5 minute de transpirație ca să dai un muscoi afară, nici nu-i de mirare că pe furnici  le doare-n cur de tine și se plimbă nestingherite prin camera ta. Pune picioru-n prag, ce dracu!

I-am ascultat sfatul și de azi dimineață stau cu piciorul în prag. Cred că vânătoarea e cea mai bună metodă.  Încă n-am văzut nici una și sunt la a doua cafea pe prag…

Până termin concediul termin și furnicile. Alte idei?

0 thoughts on “pa furnici

 1. B

  Pai daca te pui la panda, cand naiba mai ai timp sa citesti cartile alea? Nu de alta, da’ daca-ti iei o carte cat stai pe prag, iti distrage atentia de la furnici… daca stai dupa furnici, nu mai ai timp sa citesti, n-ai cum sa le faci pe amandoua… Nu ne arati si noua cotoarele alea odata? Ce crezi, c-am uitat?!

  Reply
 2. Hapi

  Esti norocoasa cu furnicile.
  Zilele trecute am vanat o “conopistiritza”, un miriapod amarat care m-a bagat in sperieti, i-am cautat verisorii, nu i-am gasit, sper ca era singura in sertarul meu.
  De fluturii maro nu mai zic nimic. M-am cam obisnuit.
  Dar la un moment dat o sa pun plase. Dupa ce-mi repar termopanele. Prioritizez.

  Reply
  1. mixy Post author

   Eu AM plase. Din cauza căldurii, cam renunț la ele, și se vede. Sunt INVADATĂ.

   Reply
 3. Iuliana

  Lasa furnicile in pace, ba pune-le si ceva de mancare prin colturi. Cica furnicile inseamna bani. Multi! :)))

  Reply
  1. mixy Post author

   măăăăăă! eu cred că mă păcălești. Dacă ar însemna bani, aș pune eu furnici cu mâna mea la colțuri, dar așa….

   Reply
 4. Alexandra

  Eu nu omor furnici, mi-e mila de ele ca-s harnicute :))) Am noroc ca aici unde locuiesc n-am vazut mai mult de 2 😀

  Reply
  1. mixy Post author

   cam 2 pe zi văd și eu, deci cum e?
   2 pe zi? pe săptămână? pe oră?!??

   Reply
   1. Alexandra

    2 (doua) pe 2 (doi) ani de cand stau aici 😀
    Nu stiu sincer de ce doar 2 (doua), poate le mai papa catelul din cand in cand :))

    Reply
 5. Vienela

  Incearca sa iti iei pisica. A mea, de cum a vazut in bucatarie coloana de furnici care se pregatea sa coboare de pe pervaz, a pornit inversunata la vanatoare, in timp ce eu imi beam linistita cafeaua citindu-te. 😛

  Reply
  1. mixy Post author

   Avem… pauză de peturi, ne revenim greu după pierderea lui Blackie.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.