excursii made in ro

By | 2014-09-25

Îmi doresc foarte mult și de mult timp să fac excursii cu autocarul, dar în țară. Când mergi cu mașina ratezi ba un obiectiv turistic, ba altul. Ăla vrea într-o parte, celălalt n-are chef, am rat drumul, etc. Așa, mi-ar plăcea să merg în excursii cu ghid turistic și să vizitez cât mai multe chestii într-o zi. Sau două. Sau trei. Sau o săptămână.Să am program zilnic încărcat de experiențe noi, oameni noi, locuri noi. Să nu mă plictisesc.

De două săptămâni am contactat 4 agenții găsite pe internet. La două din ele mi s-a întors mail că nu există adresa aia, la alte două încă n-am primit răspuns.

Nașpa treabă.

🙁

 

18 thoughts on “excursii made in ro

 1. Cuvânta

  Eu cand am spus ca ma intereseaza o excursie de genul acesta, mi s-a spus ca sunt obositoare. Mai bine aleg o excursie de 3-400 euroi in afara :))

  Reply
 2. B

  Nu zic ca nu se poate intampla treaba asta, dar cred ca ar fi si foarte costisitor. Ce-am vazut pana acum in materie de ghizi… scoti materiale pentru blog pentru urmatorii doi ani si te umpli de bazdaci. Mai degraba pleci tu cu masina personala, te cazezi pe undeva si iei zona la rascolit, dar faci munca de cercetare inainte… Altfel, e foarte obositor sa vezi cat mai multe obelective intr-o zi.

  Reply
  1. mixy Post author

   Dacă aș fi singură, aș cerceta. Din doi încolo, deja e altă treabă.

   Reply
 3. arakelian

  eu sunt genul organizat si zgarcit, asa ca nu o data am preluat programul de pe site-ula gentiei de turism, mi l-amf acut eu, cautat bilete de tren/autocar … si am iesit mai ieftin. A, da, si am respectat programul!

  Reply
 4. blo

  Asa am facut si eu, cand am vrut sa vizitez ceva, m-am uitat pe internet, mi-am facut un traseu, si am plecat cu masina. Ghizii sunt praf si pulbere de obicei, gasesti mult mai multe informatii pe net.
  Daca vrei sa vizitezi manastirile din Moldova, e mult mai simplu sa o faci de capul tau decat cu ghid. Sunt atat de frumoase, si niste locuri atat de speciale, incat ti-ar trebui cel putin cateva ore la fiecare. Ghizii ii mana pe turisti ca pe oi, de la o manastire la alta, de-i ia pe bietii oameni ameteala, si li se amesteca informatiile in cap.

  Reply
  1. mixy Post author

   Lasă, să ajung eu acolo, și cu amestecatul… văd eu cum dezamestec….

   Reply
 5. dush

  ba, daca ajungeti la bv, va plimb pe aici si va spun care ce-s da tre sa va uitati pe net daca va intereseaza istoria mai adanc, pentru ca am absolvit doar 4 clase ca trenul, pe restul 13 le-am pierdut pe parcurs.

  Reply
  1. blo

   :)))) dushule, daca ajung vreodata pe acolo, tu chiar crezi ca am sa fac altceva in afara sa ma indop si sa ma joc cu lighioana?

   Reply
   1. mixy Post author

    Subscriu. Mă joc cu orice lighioană decât să învăț ceva 😛

    Reply
 6. adelinailiescu

  Asta e si genul meu preferat de concediu: sa fiu toata ziua pe drum, sa vad locuri noi, sa umblu pana mi se umfla picioarele, sa cad seara franta la asternut si a doua zi s-o iau de la capat! Dar ma indoiesc ca vei gasi vreun traseu intern cu astfel de program. Iar cand plec pe cont propriu imi fac documentarea dinainte, stiu exact ce obiective am pe traseu, unde trebuie sa ma duc, toate datele istorice… Anul asta, in Bucovina, m-a ajutat si nasu’, ca mi-a pus in brate doua volume de obiective turistice numai din Suceava si Neamt, el e mai “documentarist” ca mine. 🙂 Cel mai bine e sa ai un ghid cu tine si sa se ocupe el de toate, tu numai sa asculti si sa faci poze.

  Reply
  1. mixy Post author

   Numai dacă iau în calcul ce “școli” de ghizi am văzut, mi se ia. Ținând cont însă că vreau să mă relaxez, nu să fac cercetare, aș prefera ghizi…

   Reply
 7. Silavaracald

  Bun, poate că e o experiență destul de personală, dar așa am ajuns să mă lecuiesc de doruri de-astea.
  Eram la Nisa, cu un ghid (rudă cu patroana agenției de turism), când ne-a luat la rost că-i punem prea multe întrebări „fără sens” și că trebuia să ne pregătim și noi pentru excursia asta, că există destule informații pe internet. Așa că prefer varianta „fără”.

  Reply
   1. Mihai

    iti trebuie un gugăl de vreo 183 cm, cu multe referinţe, cu buton de on/off?

    în altă ordine de idei, când ne mergeam la raliuri prin ţară şi ne ramânea ceva timp, sau puteam alege trasee alternative de dus/întors acasă, ne găseam câţiva amatori de turism de calitate, şi de fiecare dată se gasea o idee bună de aplicat(inclusiv “am adus 2 litri de palincă şi începem dimineaţa pe terasă”), că avem în gaşcă un arhitect, un minifan mânăstiri, un ungur, etc.
    un fel de miniturism de delegaţie…
    să nu dai tare, că şi eu sufăr(nu mai rămâne mult timp 🙁 )

    Reply
  1. arakelian

   silvia, la faza aia ii ziceam vreo 3 de nu le putea duce, ii luam eu locul, ca de obicei sunt pregatita cu chestii cititie, si la final ceream bani firmei ca am facut pe ghidul ca primul s-a imbatat :)))))))))))

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.