maniere de angajat

By | 2014-10-24

Când te angajezi undeva, e frumos să te gândești că o să mergi în blugii ăia mulați pe cur sau cu turul pe genunchi, cu creasta aia sculată pe centrul capului sau cu brațele tatuate scoase la vedere pe sub tricourile fără mâneci.

E frumos.

În realitate, oamenii se uită cum te vinzi ca să te angajeze. Am întâlnit oameni care se uitau urât dacă vedeau sandale, pentru că potrivit codului bunelor maniere (ăla vechi!!) oamenii nu trebuie să-și golească degetele de la picioare.

Am întâlnit locuri de muncă unde dădeau afară angajați îmbrăcați în maieuri, pentru că nu e normal să-ți golești brațele la locul de muncă.

Eh, recent am trăit să văd și o cremă depilatoare într-un birou de vreo 8 bărbați. Explicația lor:

– O ține șefu’ pentru ăia care vin în pantaloni scurți sau 3 sferturi. A promis solemn că îi depilează dacă vin dezbrăcați, măcar să nu le mai vadă părul de pe picioare.

 

0 thoughts on “maniere de angajat

 1. arakelian

  am avut ghinionul sa lucrez de cateva ori cu unii care erau certati cu dusul. O data am dat mail la toti din birou: exista dus in cladire; nu ezitati sa il folositi.
  Pt ca m-au vazut toleranta, am fost pusa cu biroul langa… un mirositor. BLEAH. Intr-o discutie, mi-a spus ca nu isi simte propriul miros (apoi am inteles de ce, lua o medicamentatie f. dura, cortizon zilnic, etc).
  Acum, sunt ‘fericita’ posesoare a unei tastaturi pe langa: indieni, marocani, nord+sud europeni. Cu grecii e cel mai greu, se cearta intre ei intr-o limba ce nu o inteleg deloc!!

  Reply
  1. RMDudu

   Trebuia sa le pui si cate un recipient cu gel de dus pe birou celor mai violenti olfactiv 😉

   Reply
  2. mixy Post author

   E crunt să mergi la muncă și să stai lângă unul care pute. Pe de altă parte și să stai lângă unul care șterge cu șervețel înainte să-și așeze coatele pe mânerele scaunului….

   Reply
 2. Mirona

  Barbatii de la mine de la birou se considera discriminatii ca vara nu pot veni in sandale si bermude. Pe cand noi, muierile, daca ne tragem sandale si pantalon scurt si o camasa suntem smart-casual. :)))

  Reply
  1. RMDudu

   Au dreptate bietii oameni… Incearca sa transpiri doar doua ore, de la 12 la 14 in jeans-i sau in sacou… undeva prin Iulie-August… Eu sunt fericitul beneficiar al unui aer conditionat destul de puternic si orientat spre biroul meu, dar cand trebuie sa ies din birou injur cu toata fiinta mea “dressing-code”-ul care ma discrimineaza pe mine ca purtator de gonade la exterior fata de purtatoarele de gonade la interior care-si pot etala anatomia aproape nestingherite de-a lungul si de-a latul institutiei.

   Reply
   1. mixy Post author

    Hai, taci, că nu cred că și-o etalează pe toată! (anatomia)

    Reply
 3. Bianca Nymph

  Adevarul e ca nu mi s-ar parea normal sa ma duc in pantaloni scurti de trening daca eu lucrez la birou :)) Mai ales daca as fi barbat.

  Reply
  1. RMDudu

   Sunt si pantaloni scurti foarte eleganti sau chiar “smart-casual”… De asemenea se gasesc sandale care acopera “infamele” degete ale picioarelor (care la “sexul frumos” pot fi admirate in intreaga lor splendoare, uneori chiar olfactiva). Nu mai intru in detalii legate de partea superioara a corpului, unde se pot gasi camasi si tricouri foarte decente… fara streangul ala de cravata 🙂
   Cei care trebuie sa poarte “echipament de business” incomod dar impresionant ar trebui sa castige suficient cat sa merite disconfortul si efortul – de-aia nu-i plang, ci doar le urez “Sa va simtiti bine” cand ii vad asudand ca la sauna in metrou sau in autobuz 😀

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.