pe loc repaus

By | 2014-11-21

În zilele ce au trecut am stat cu sufletul la gură, pentru că: nu știam cine iese președinte, nu știam dacă să chemăm popa să-l împărtășească pe tata sau pur și simplu să chemăm salvarea în speranța că mai salvăm ceva, nu știam dacă a luat fiică-mea o notă rezonabilă la testul de fizică din liceul ăsta fruntaș care mănâncă ficați de adolescent.

Dacă ultimele două dileme erau la voia Domnului sau a profului de fizică, a-l avea președinte pe Ponta era pur și simplu o certitudine înainte și în ziua scrutinului. Când majoritatea celor din jur ar fi fost în stare să-și parieze cu tristețe ouăle din dotare convinși că va câștiga viceversa, apăi nu-ți rămâne decât să votezi trist și să votezi contra curentului, ca de obicei. De data asta a fost altfel de curent.

Și mă tot întreb dacă e voia Domnului sau a profului de fizică.

 

Suflul de duminică seară l-am simțit ca pe o renaștere și chiar mi-am pus nădejdi serioase în vremurile ce or să vină. Vă rog să mă credeți că n-am mai ascultat muzică de duminică – și uite, azi e joi seară , am stat sobră, cu ochiul pe știri, pe corupție, pe păreri și sondaje.

Picioarele încep să mi se reînfigă în realitate. Am o senzație urâtă că lumea a rămas pe loc repaus și n-ar trebui să fie așa. Ar trebui să fie heirup, să fie tsunami. Să se încălzească dracului economia, că e atâta treabă de făcut!…

 

0 thoughts on “pe loc repaus

 1. arakelian

  si la vot, si la profesorul de fizica, rezultatul final este bine influentat si de cel care…se pregateste si cere.

  Prea usor te-ai resemnat si abandonat razboiul inainte de a incepe prima lupta!

  Reply
  1. mixy Post author

   Nu m-am resemnat, doar mi se pare că ne-am opintit, ne-am bucurat, și-am rămas așa. Și-atât.

   Reply
   1. arakelian

    eu vad 2 reusite la alegerile astea:
    – anularea legii de amnistie
    -anchetarea la DNA a infractiunilor produse la votarea in strainatate.

    Si acum 5 ani a fost destul de rau la alegeri in strainatate. Au fost reclamatii si i-au durut in pix. Acum au facut si mai rau, intentionat: in Belgia au inchis sectiile din Liege si Anvers, in Franta pe cele din Strasburg, Marseille etc si deschis noi sectii in Bulgaria. Nu am mai suportat.

    Ma bucur ca am prieteni care s-au dus observatori la alegeri. Oamenii au initiative, vor sa se implice, au curaj, fac lucruri. Da, unul a fost amenintat cu bataia.

    Reply
   2. Hapi

    Asa e “dupa”. Tigara de dupa Mixy 🙂
    Dar nu ne plafonam. Sper sa inceapa sa curga lucrurile inspre o normalitate decenta. Pentru ca in ultimele 6 luni, m-a obosit tara asta cat pentru 6 ani. O fi “ea” de vina, oi fi eu? Nu stiu.

    Reply
 2. Roxana

  Si eu credeam că voi vota cu “underdog” pentru că mi se părea, aşa cum ţi se părea şi ţie, că lumea ar vota altfel, mai apropiat de culoarea roşie. M-am dus cu inima strânsă, cumva tristă şi neaşteptându-mă să câştige. Se pare că erau mai mulţi ca noi decât ca ei 🙂 Mie nu mi se pare că lucrurile stagnează, să nu uităm că ei încă se chinuie să-l declare incompatibil. Oricum, aşa cum zicea Arachelian – mi-a plăcut că s-a anulat legea amnistiei. O să vedem ce va concluziona DNA privitor la secţiile de votare din străinătate, dar cred că până nu se modifică legea şi nu se va vota electronic, nu se va rezolva mare lucru. Sper să nu ne dezamăgească, dar pe moment sunt bucuroasă de întorsătura situaţiei 🙂 şi aştept încă,să văd cum va fi, chiar dacă tu zici că stăm pe loc repaus.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.