e alt Crăciun

By | 2014-12-12

În fiecare an îmi dau seama că e alt Crăciun. Știu asta pentru că în fiecare an colindele încep din ce în ce mai devreme, luminițele se aprind din ce în ce mai devreme, Black Friday-ul din noiembrie este confundat cu ofertele de Crăciun, bradul se împodobește mult mai devreme, fi-mea cântă Do you hear what I hear? de prin octombrie…

și dacă acum câțiva ani mârâiam la ea că noi nu împodobim bradul pe 20 decembrie, că nu suntem supermarket, acum când vrea să îl împodobească pe 13 mă încearcă un profund miserupism, că ce mai contează? Peste tot e Crăciun…

Prin iulie cântam Do you want to build a snowman, pentru că muream de cald și mi se părea că mă mai răcorește melodia. Teamă mi-e că în următorul iulie o să cânt Leru-i ler. Sau Milioane de fulgi de zăpadă ăla al Nicolei – am observat că e în programa grădinițelor melodia, mai multe fetițe din zone diferite ale Bucureștiului o fredonează.

E-așa Crăciun în sufletul fetei încât a împodobit brad la școală, vrea să-l împodobescă și la mamaia mea (străbunica ei)  și pe urmă și acasă și bine că restul omenirii și-l împodobește singură, altfel tare spiriduș ar fi! E-așa Crăciun în sufletul ei încât când i-am spus că e a doua zi când văd stele verzi la muncă, m-a întrebat entuziasmată:

– Serios, mami? Ați împodobit și voi brad la muncă??

– Nu, draga mea. Am început să am iar migrene care încep cu flashuri luminoase. Îmi dai voie să văd stele verzi fără să ne gândim că e Crăciun?!?

Mulțumesc.

 

6 thoughts on “e alt Crăciun

 1. Gabriela

  of. unii spala cearceafuri zilnic (sonda, alea-alea). tu ai racul in casa. sau cum naiba ii spune. cancer. plua mea… ca suntem Doamne. ne straduim, nu?!

  Reply
  1. mixy Post author

   Ne.
   Mi-aș dori foarte mult să cânt acum, dar nu pot să cânt când el e așa în cealaltă cameră, mă simt prost.
   Drace, tre’ să caut un concert, ceva…

   Reply
 2. ba_laura

  dupa ce-am trecut de majorat am realizat, ce-i drept cam greu, ca orice sarbatoare, de-oricare fel ar fi ea, e mai intai si-ntai o stare de spirit si-abia apoi un ritual. si ca pe masura ce esti mai major iti iese tot mai greu exact aceasta componenta.
  cand eram eu mica imi iesea perfect, cand era aia mica mica ii iesea ei si ma-nfruptam si eu, acuma e tot mai greu sa trec dincolo de potoale si beculete. pana la urma tot mai am cate-o tresarire.
  da’ nu-mi fac griji timpul trece si se stie ca de la o varsta cam dai in mintea copiilor, deci o sa fie iar bine intr-o buna zi 😀

  Reply
  1. mixy Post author

   Ha! Optimistă, draga mea, bravo! Dar știi că datul în mintea copiilor are și alte stări de spirit, ori la ce baftă am…
   Oooof, iar devin Grich.
   Gata, tac.

   Reply
 3. mihaela

  Stai sa vezi ce distractiv e de Revelion cand iti ramane urarea de LA mulți ani in gat

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.