btw retete

By | 2015-02-09

Mă întâlnesc cu niște amici cu care nu m-am văzut de multă vreme. Zic să ne vedem și noi într-un cadru neutru și ieftin, fără haleală sau băutură, doar un ceai acolo…Aș, ți-ai găsit! Tipul, disperat țipă de lângă în telefon de-mi mută ceara din urechi de pe stânga pe dreapta:

– Băăăi, terminați cu prostiile și cu ceaiurile voastre că mie mi-e foame! Ne vedem undeva unde se mănâncă!

La așa disperare am rămas fără replică, ceea ce nu mi se întâmplă des. La care tipul simte nevoia să se explice:

– Ne-a picat curentul, și nu ne putem uita după rețe te pe internet! Deci fără internet murim de foame, înțelegi?

 

Pe mine mă deranjează teribil sit-urile stufoase, pline de poze și rețete pretențioase, voi de pe ce sit-uri vă insipirați să gătiți ?

 

24 thoughts on “btw retete

    1. mixy Post author

      eu mă uit la multe, dar ajung tot la ceva simplu si rapid :))

      Reply
  1. B

    Pozele pretioase cu produsul finit… hate. Pozele cu evolutia preparatului, d-alea vreau, mai ales cand prepar o chestie pentru prima data. N-am preferinte, sa zici ca-s abonata la retele cuiva, caut pe goagal si compar MO, liste de ingrediente si-n final… uneori fac fix cum ma taie capul.

    Reply
    1. mixy Post author

      Păi asta mi se pare și mie important. Plus că pozele nu-s făcute la scară reală și s-ar putea să iasă compoziția din tavă

      Reply
  2. Roxana

    De obicei prefer să mă uit in reţetele de la mama. Imi plac blogurile şi site-urile de profil în care reţetele au şi poze pentru că … nu-i aşa, o poză face cât 1000 de cuvinte :), dar asta doar când încerc ceva nou (ceea ce se întampla rar)

    Reply
    1. mixy Post author

      Of, o poză face cât o mie de pofte, ascultă încoa’ la mine! Te saturi privind.

      Reply
  3. Maria

    Aaaa, din carti de bucate? Pana la urma in cate feluri poti gati o carne, un ou, un cartof? Doar ca, in vremurile astea (oau, ce batrana sunt de am ajuns sa ma exprim asa) sunt aranjate intr-un mare fel si arata foarte bine dar reteta e aceeasi ca acum 20 ani, garantez. Daca te uiti in cartile mamei de bucate (am o multime de buna calitate) vei gasi exact aceleasi retete ca cele de pe net doar ca se numesc altfel si neavand poze poate nu atrage asa mult. Intr-o vreme (eheee, cand eram tanara si nestiutoare) cautam si eu retete pe net, printam, ma agitam dupa retete care sa mi se potriveasca din multe puncte de vedere si ajungeam acasa cu teancul de hartii ca sa descopar ca deja retelele le aveam in cartile vechi, cu coperti rupte…. Si incet incet am renuntat sa mai caut pe net ci in carti. Ma simt mai aproape de mama, nu uit cum se foloseste o carte, nu ma enervez ca nu iese ca in poza si imi place sa caut pe Okazii carti vechi de bucate.Cautam o carte veche, o gasisem mult prea scumpa si am asteptat 2 ani si am intrat zilnic pe Okazii pana altcineva a decis s-o vanda mai ieftin. Satisfactie enorma… Scuze daca am povestit prea mult dar e un subiect care ma pasioneaza

    Reply
    1. mixy Post author

      Hmm, interesant. Va să zică esența e aceeași, lupu schilbă părul, dar năravul ba….
      Și condimentele. Cred că nebunia condimentelor face diferența.

      Reply
  4. adelinailiescu

    Pe cuvant de pionier ca nu m-am uitat niciodata pe un site culinar! Ba mint, am cautat odata o reteta de kurtos-colac, ca voia omu’ sa facem acasa, pe gratar, isi cumparase si rola de-aia de lemn si nu stiam ce sa punem pe ea. Am facut oarece compozitie, dar n-as putea sa spun ca a iesit ce zicea acolo ca trebuie sa iasa. 🙂 Eu sunt de moda veche, tot cu Sanda Marin si cu Jurcovan o scot la capat daca vreau sa fac ceva mai sofisticat!

    Reply
    1. mixy Post author

      Mă, eu m-am uitat, recunosc. Nu prea îmi dă ghes inima la nici un site , de-aia vă întrebam, poate n-am văzut eu ce trebuie. Plus că unele sunt aranjate prost rău, ies din primele 3-4 clickuri

      Reply
    1. mixy Post author

      Sanda Marin e pentru bucătărie ce e Petre Ispirescu pentru copilărie.

      Reply
  5. Narcisa - Maria

    Eu m-am abonat la site-ul lui Adrian Hadean cu mult inainte sa devina faimos pentru altii la emisiunea “Rezistenta de resou” si are niste sfaturi foarte pertinente si retete care mi se par de bun-gust.

    Mai conteaza si cum le prepari acasa, singur. Dar asta e alta poveste.

    Reply
    1. mixy Post author

      E o mare poveste. Ce face Adi acolo e … poezie, lasă că am mai salivat pe blogul lui… :))

      Reply
  6. Elena

    Eu ma inspir de pe bucataras.ro, ( la multe retete, postate de cititori, au si poze din timpul pregatirii), iar pe fb au muulte poze cu prajituri :)) sau daca am 2-3 ingrediente de baza caut cu google cam ce retete gasesc …

    Reply
    1. mixy Post author

      Cred că-i cea mai bună idee: search google cu cu câteva ingrediente

      Reply
  7. Carla

    Bucatar maniac (publica si retete ale cititorilor si pe deasupra, este aradean de-al meu), Laura Adamache (are retete tare faine si un mod placut si prietenos de adresare), Maya’s blog (pur si simplu ador blogul, are niste poze minunate) si…Laura Sava (face niste dulciuri extraordinare).
    Gatitul nu este pasiunea mea, clar, dar daca pun in balanta ce ma irita mai rau, sa gatesc sau sa nu am mancare gatita, categoric, ultima.Si nici nu gatesc rau (ceva de genul…mancati la mine, muriti acasa).Glumesc.

    Reply
    1. mixy Post author

      Moaaaa! De ce vii așa târziu? Are niște chestii gagica!…

      Reply
      1. Mihai

        Maya, she’s into food porn :-/
        ma uit la ea cand sunt singur si sunt sigur ca nu se vede lumina monitorului… sa atraga

        Reply
  8. Mirona

    aaaaaa…. stai ca nu am raspuns. de obicei improvizez in functie de ce mai vad pe la altii prin farfurii. 😀

    Reply
    1. mixy Post author

      păi cam așa și eu. Numai că sper să mă emancipez 😛

      Reply

Leave a Reply to blo Cancel reply

Your email address will not be published.