O marit pe mamaie

By | 2015-02-16

După câte o schimbare bruscă în viaţă și după convalescența aferentă, vrând nevrând trebuie să trecem peste, să ne obișnuim cu schimbarea și să încercăm să mergem mai departe. Ca să mergem mai departe  trebuie să ne reevaluăm poziția. Trebuie să știm cum stăm, cum ne descurcăm.

Pe principiul ăsta, de 3 zile calculez veniturile și cheltuielile și ies numai pe minus. Cheltuielile sunt reduse de dinainte să știm ce-i aia criză, deci n-am ce să mai reduc decât dacă facem foamea. Ar fi și asta o idee…

Mama plânge sau vorbește și-apoi plânge sau vorbește. Gura nu-i mai tace.

Eu calculez.

Mamaie se văicărește, nici ăsteia nu-i place iarba.

Eu calculez.

Fi-mea crește.

După atâtea și atâtea calcule de m-am trezit azi-noapte cu pulsul 200 pentru că m-am visat jefuind buticuri căcăcioase de cartier și după ce că-mi țâțâia curul de frică, ai dracu parcă vânduseră numai acadele, așa monetar sărac aveau! astăzi am găsit soluția să ieșim din impas: cel puțin una din noi 4 trebuie să se mărite!

Ce vreți, nu toată lumea se descurcă cu banii. Cred că o sacrific pe mamaie și o mărit curând…

 

0 thoughts on “O marit pe mamaie

 1. arakelian

  uof, la voi criza este mai criza ca la altii.
  Cand m-a lovit criza m-am bucurat ca nu dau banii pe medicamente. In rest, la mine in casa banii se pierdeau ep facturi, le-am redus/taiat/tuns si am ajuns la un echilibru sanatos. Nu e grozav dar sunt in echilibru.

  Reply
  1. mixy Post author

   Am trait tot timpul in echilibru, de-aia zic: n-am ce taia

   Reply
 2. Roxana

  O idee excelentă să o măriţi pe mamaie! Că ea este o persoană care înţelege sacrificiul de sine, nu ca de-alde astea moderne şi tinere :)) Cred că toată lumea ar veni la nuntă! Uite, Mirona deja s-a înscris! Suntem şi noi pe listă …

  Reply
 3. B

  ‘ai, mai, Mix, da’ ea stie ce idei ai tu? tare-s curioasa ce-ar spune 😉 ptiu, pacatele mele, maica…

  Reply
  1. mixy Post author

   Se tot impunge cu prietena ei, la fel de octogenara:
   – A venit Icsulică pe la mine?
   – Ce mai tura-vura? Mărită-te cu el, vine cam des la tine, măcar stați la un loc, nu mai bate drumul!
   – Mărită-te tu, că parcă ți-ar place!
   Și tot așa…

   Reply
 4. cora

  eu stiam ca o nunta duce la cheltuieli astronomice nu la venituri in plus 😛

  Reply
  1. mixy Post author

   Facem nuntă cu găini de curte , că femeile astea știu să treacă o găină prin aperitiv, felul 1 , 2 și desert, ascultăm muzică la etno, taraf sau cum le-o mai zice, și adunăm biștari.

   Reply
 5. Daniela

  Sa stii ca nu e o idee rea. Bunicul meu a murit in accident de masina, asa ca bunica a ramas vaduva de tanara. La batranete ( pe la 60 si ceva de ani) s-a casatorit cu un mos din sat, a murit saracul si acela si buni a ramas cu casa si gradina lui. Desteapta buni asta a mea, care acum are vreo 80-86 ani.Asa ca grabeste-te sa o mariti pe mamaie.

  Reply
  1. mixy Post author

   Nădejdea aia, cred că trebuie să o mărit pe mama, dar asta după ce termină pomenile lui tata…. Brrr… o ipoteză posibil realizabilă, dar la care nu mă pot gândi momentan…. O las pe ea… în timp…

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.