dieta de 2 kile

By | 2015-03-31

Astea două  kile sunt aproape căcăcioase, sau alea rezultate în urma căcării… Deci de ce nu v-aș spune și eu? Mi-e greu când văd ce-am pus pe mine, dar și mai greu mi-e când văd spamuri d-astea: “am slăbit 15 kilograme în doar două luni fără diete sau exerciții fizice istovitoare” – i-aș omorî cu pietre pe autorii sau pe răspândacii lor, chit că e postul Paștelui! Până la urmă Iisus a întrebat dacă suntem neprihăniți în fața unei curve, nu a asaltului unor spameri! – pardon, Doamne iartă-mă!

Înțeleg că oamenii sunt fraieri și îți bați joc sau profiți de prostia lor, îi încânți sau îi fraierești, dar chiar așa?! Care e prostul care crede că slăbește 15 kilograme pe lună băgând șaorme în el și stând în cur pe scaun, doar sorbind prafuri/ pastile/ ceaiuri miraculoase?? Sper că unul care are peste 200 de kile, altfel E ABSURD să crezi că se poate sau că e OK așa ceva. N-are cum!!!!

Din punctul meu de vedere, slăbitul are partea lui de sevraj, de răbdare, de abținere pentru restul vieții : tocmai pentru că știi cum a fost să ai kile în plus. Știi cum e când ai fost altfel.

E CA ORICE VICIU. E ca atunci când te lași de droguri, de țigări, de alcool, de cafele: sevrajul abținerii de la viciul mîncării inconștient, abținere să poți să parcurgi următoarele zile, răbdare să rămâi pe metereze, stoicism să rămâi la greutatea asta pentru tot restul vieții…

Am 2 ani de când m-am lăsat de fumat, și 10 kilograme adunate, din care am dat doar două jos. Dar nu cu ceaiuri. Nu cu foame. Nu cu nimic miraculos. Am renunțat la mezeluri (sucuri, fast-food-uri nu erau oricum în dieta mea) și am redus porțiile de mâncare (dar nu mult!!) De bere… să se lase întâi prietenele mele, da??!

Și țin cu dinții de astea 2 kile date jos, pentru că artificial cu ceaiuri, prafuri, stări de vomă, aș putea să spun că am dat și 5-6 kg jos….pe care le-am adunat rapid în următoarele 2-3 zile. Drept care, nu mai zic.

Așadar de o lună de zile stau cu ochii pe ce mănânc și n-am dat decât 2 kg jos.

Mai departe, după cum vine vorba: and counting…

La următorul kilogram stabil dat jos, scriu versuri.

Jur.

Voi ce faceți când mai slăbiți?

Și cum dracu’ reușiți?!

 

60 thoughts on “dieta de 2 kile

  1. Alexandra Albu

    Eu nu “slabesc”. Nu mi-am propus niciodata asta dar nici nu am luat 10 kile in 2 ani, e drept. Cel mai eficient mod este sa faci intermittent fastig adica sa mananci doar cateva ore din zi. Cauta pe net sa vezi ce presupune, daca o sa mananci de exemplu doar intre 12 si 6 seara (orice vrei) o sa vezi ca slabesti. Sau la alte ore care iti sunt tie mai convenabile, fiecare dupa gust.

    Reply
    1. mixy Post author

      Cam din copilarie practic intermittent fasting ăsta, dar n-am știut că are și un nume 😀
      Spre oroarea tuturor, mănânc seara, și foarte puțin spre deloc în timpul zilei. În week-end mă mai prostesc.

      Reply
      1. RMDudu

        Mama, ce descoperire! Chiar ma intrebam cum se numeste dieta mea!
        “Intermittent Fasting” FTW 😀
        Da’ de ingrasat nu aveti ceva fara fast-food si fara sucuri carbonatate? Ca de lasat tigarile le-am lasat pentru o pufaitoare electronica, da’ greutatea nu vrea sa creasca odata cu rezistenta la efort…

        Reply
        1. mixy Post author

          Șaorme, prăjituri (cu tava)… și lasă naibii pufăitoarea aia, că cică-i mai toxică decât fumatul!

          Reply
          1. RMDudu

            Am incercat anul trecut cu saorme… da’ tot dadeam “skip” la maioneza si bagam tare sos de chili si habaneros… poate de-asta n-a mers. Prajituri… cine mama naibii imi face mie atatea prajituri? De cumparat nu se pune problema, fie depasesc bugetul cu un ordin de marime, fie mai dau jos cateva kile si devin transparent pe motiv de voma convulsiva.
            Conita, de cand s-au minunat adolescentii ce vana am la alergat o statie dupa autobuz, am zis ca merita pufaitoarea…
            In ce priveste “cica”, e doar “cica”. Analizele si testele facute cu adevarat stiintific spun altceva. Ah, si sa nu uitam ca si la tigari sunt tot felul de “tigari”… Eu stiu foarte bine ce baga astia in lichidul pe care-l cumpar.
            Formaldehide poti gasi si in carnea de pe gratar. Clar, sunt toxice amandoua, si pufaitoarea si carnea la gratar 😀

          2. mixy Post author

            Bine, coane, cum le zici tu… mai rar cineva ! 🙂 te iert cu pufăitoarea, dar nu cred că ai lăsat lume în urmă la autobuz. Pe bune?!
            Zi ce adresă ai, să-ți trimit o tavă de eclere. Dacă vă văd mai grași pe tine și nevastă-ta, o să fiu un om fericit 😀

          3. RMDudu

            Hmmm… suna bine oferta, numai sa fiu si eu acasa cand ajunge tava, ca altfel nevestica si fiul cel mare sunt in stare sa-mi pastreze doar un ecler… Si sunt rapizi la devorat dulciuri astia doi 🙂
            Cu autobuzu’ a fost o chestie amuzanta… am alergat sa prind un autobuz si am trecut pe langa niste adolescenti care ar fi vrut sa-l prinda si ei… am ajuns la autobuz cu aproape jumatate de minut mai repede, apoi m-am delectat cu “barfa” soptita la modul “uite-l si pe stafiditu’ asta ca nici nu gafaie” 😛

  2. michelle

    Mi-e si rusine….pot sa mai scriu?
    Am incercat lunile astea, alergat, fittnes…dar cand nu exista o consecventa nu poti sa dai jos. Nu fac azi ca trebuie sa merg cu copilul la gimnastica (dar acolo mai bag doua-trei foi din romanul preferat), nu fac azi ca e de facut mancare, nu fac azi ca nu e timp, nu fac maine ca trebuie sa merg la medic……puii mei ca dintr-o saptamana am ajuns sa fac o singura data. Dar…..
    Ma trimite o cunostinta la o retea de magazine cu neste pilule de slabit care se zice ca nici nu te mai ingrasi…10 kile intr-o luna….cool. Ma chinui sa ajung la unul dintre magazinele lor. Dau de o tanti mica si usacata care imi intinde o mana reptiliana (uscata si rece). Din vorba in vorba constat ca tre’ sa cumpar un geamantan de cutii de pastilute care se iau cate un pumn la fiecare masa(ma intrebam daca femeia aia nu cumva consuma pastille pe post de mancare ca prea arata anorexica)….boon! Si uite mai ai si o sticla verde cu bulinute cu care trebuie sa bei apa ca sa-ti masori cantitatea de lichid, si uite poti sa-ti alegi niste ierburi de pus la salata sau pe gratarul de pui, o si o brosurica cu retete…va cantarim , va masuram….nu cred ca reusea sa-mi faca si altceva……Vai da ce oja frumoasa aveti la unghii, vai sunteti romanca si prietena mea cea mai buna e din Romania (perieri de femeie nebuna).
    Oricum ii spun: Femeie cat costa valiza asta de buline?….si aici mi-a cazut tot: fata, poseta, umeri, parul din nas $500. Beeeeei ma lasi! Da’ la banii astia ma duceam 2 ani jumatate la clubul meu unde ma duc nelimitat la fitness, piscina, pingpong, tenis, sala de forta, alergat pe circuit …… De saptamana trecuta mananc nutretul ala facut de barbate-miu…..daca vreti va dau ingredientele. Il asezonez cu ulei de masline si lamaie sa lunece pe gat. Va spun ca nu va place nici cum arata, are gust de gazon….va spun saptamana viitoare daca imi dau 4 locasuri de stomac ca la vaci si mai ales daca slabesc.
    Va pup…..daca Mixy ma mai accepta sa scriu eu mai scriu! 🙂

    Reply
    1. Elena

      pai da, un update dupa dupa cateva saptamani e binevenit; Fain clubul tau, si daca calculez bine si foarte ieftin

      Reply
    2. mixy Post author

      Mixy acceptă să scrii, dar nu semestrial, mai des, pentru că, uite, ea s-a pus pe tânjală.
      Prefer nutreț decât alergare.
      Sunt puturoasă.
      N-aș fugi decât urmărită de cineva pe stradă…

      Reply
  3. Roxana

    Aşa de slăbit pentru o perioadă (între 9 luni, maxim 2 ani) am slăbit şi 20 de kg. Fără diete sofisticate, numai pe bază de renunţare la dulciuri, pâine, sucuri, prăjeli, grăsimi de orice fel. Mâncarea era toată fiartă, la grătar şi eventual crudă, dar doar frunze de salată, morcovi, ţelină, pătrunjel (rase). Fără prea multe fructe şi alea doar cele care nu erau dulci. Dar dura foarte mult să pregătesc mâncarea (trebuia să gătesc pentru mine separat), era greu de dus la servici, sau în excursii, în vizite. În plus n-am avut puterea să mă gândesc că o să trăiesc aşa tot restul vieţii mele. Poate că acum aş fi fost deja jumate din câtă sunt şi aş fi fost mai sănătoasă. O să vedem ce mai aduce viitorul. Pe moment mă bucur că stagnez 🙂

    Reply
    1. mixy Post author

      Renunț la multe, dar nu și la “grăsimea” din lactate. Smântâna nu e bună decât dacă are 12% grăsime, iaurtul 3%… 😀

      Reply
      1. cami

        bai, smantana buna e aia >20, ca si noi. :)) sau cea de la tarani din piata. cum de 12%?

        Reply
          1. cami

            nu sunt din Bucuresti. La noi mai cresc si tarani :)))

  4. Elena

    Femeia si dietele : incep eu acum 2 saptamani dieta -cu ciorba de varza condimentata, cu salate mai multe,cu portii mai micute, fara dulciuri( fara zahar deloc) fara sport- ma cantaresc la o saptamana 100 g in minus 🙂 . A doua saptamana fara dieta, nu ma mai cantaresc, dar maine incep iar- adevarul ca ma simteam mai bine, mai usoara.

    Reply
    1. mixy Post author

      Da, dar poți să te simți ușoară și dacă mănânci altceva în afară de ciorbă de varză ( :-& , de varză, mă?) , sunt atâtea zemuri și mâncăruri de verdețuri/legume, mai toate light!

      Reply
  5. Delia

    Vai… eu am o lista de produse la Sephora pe site pe care o sa le cumpar cand ajung la un numar anume de kilograme 🙂
    Tot scad incet incetisor de o vreme incoace, dar chiar incetisor (dar am citit ca asa e chiar OK, ca asa te si mentii. Dietele astea cu -10kg in doua saptamani nu tin; dupa ce te lasi, pui 15kg). Eu scad cu sporturi (alerg si topai la zumba… si altele); nu-i cel mai usor, dar nici nu am de gand sa traiesc cu frunze si apa de acum inainte (ca fast food si sucuri oricum nu servesc)

    Reply
    1. mixy Post author

      E bine că te miști. Nu prea înțeleg ce caută Sephora în ecuație? Numai la un anumit număr de kg te poți aranja, sau cum?

      Reply
  6. dushurece

    Sport de 2x pe saptamana macar 1h, renuntat la paine si bagat cu japca in dieta mai multa frunza si fructe. ah si nu mancat dupa 7. Ajunsesem la 52 kile si balotam orice imi era pofta fara sa pun nimic. A tinut v-un an dupa ce m-am lasat de sport, am reinceput sa mananc seara dupa o vacanta pe alt fus orar si de-acolo s-o dus dracu caruta de am ajuns la 57-58. Tre sa ma imbarbatez si sa ma reapuc de sala. Mi-e dor de niste muschi care nu dor cand urc doua sacose mai grele pe scari :))

    Reply
    1. mixy Post author

      52?!??? 58?!???? Sper că ai un metru douăzeci înălțime, da?

      Reply
        1. mixy Post author

          Și la atâția metri mănânci fructe și fugi de 2 ori pe săptămână? Mă faci să mă simt atât de prost :((((

          Reply
          1. cami

            sunt activa azi :))
            mixule la 1.67 cele 58 de kg sunt multe (pentru mine, se aduna aproape toate la burta). eu vreau sa ajung la 52 dar inca nu reusesc cu alergatul. :)) cel mult niste role in week-end

          2. mixy Post author

            Ia stai tu și bate pasul pe loc din spirit de solidaritate vreun an de zile, așa… pe urmă, mai vedem dacă e cazul să slăbești 😛

  7. arakelian

    Mai doamnelor, daca se inventa pastila care completeze gura prea mare, zau ca lua premiul Nobel!! Sunt aproape 1 miliard de oameni supra ponderali – care atata asteapta, sa manance la fel de mult si sa faca miscare la fel de putin dar sa arate la fel de bine ca ceilalti care mananca o frunza pe zi.

    Da, cine are 150kg poate slabi 10 kg intr-o sapt. doar cu o enteroviroza indusa – adica una din aia cu diaree si voma de mananca doar apa si atata. Garantat.
    In rest, obezitatea o problema a igienii vietii: ritm de somn, mese, miscare. Fiecare ritm si corp e diferit, doar sa iti gasesti ritmul tau.

    Si eu sunt slabatura de pe plantatie – fosta sub ponderala, actual normoponderala – adica seman cu Dush Rece, cantarul meu arata ca si cantarul ei. Un prag a fost pe la 33-35ani cand mi-am dat seama ca s-a schimbat metabolismul si am luat 8kg in cateva luni. Am redus portiile drastic (aproape la juma) si se vede evolutia – adica nu mai iau in greutate, am scazut putin dar sunt relativ stabila.

    Ce faci, faci bine. Mezeluri si sucuri si beri – le poti elimina. Ti-as recomanda produse de sezon, profita de loboda, ceapa evrde, salata/spanac si fa o ciorba din astea (eu aici nu am loboda si tare te invidiez); la fel urzicile sunt iar o splendoare, am profitat de vremea ok si am cules acum 1-2 sapt. – acu ploua cu vant si tare as mai iesi dupa urzici dar…. la 50km/h nu ma duc la naiba in praznic sa stau 1 ora cu fundul in sus si miinile in urzici nici piscata!!!

    Reply
    1. mixy Post author

      :))))))))) Da, îmi plac verdețurile. Normoponderală, huh? Aș putea să spun și eu că sunt normoponderală, dar bate în linia de sus a “normo”-ului

      Reply
  8. Aura

    I feel you sister! De un an de zile ma chinui sa slabesc cu o alimentatie echilibrata cat de cat si sport. De 3 ori/saptamana sport (asta cand nu sunt bolnava, nu am piciorul scrantit sau nu sunt plecata din oras – una dintre chestiile astea se intampla lunar). Am slabit 1 kg. Cand ma urc pe cantar, imi vine sa il mananc. Nu se schimba deloc cifrele alea. Acum am renuntat la pastilele anticonceptionale. Sa vedem daca slabesc. Sper sa nu se mareasca sau inmulteasca chisturile. In rest… numai de bine!

    Reply
    1. Aura

      Din pacate, in cazul meu are efect invers. Ma umflu ca un balon.

      Reply
    2. mixy Post author

      În afară de faptul că albesc și slăbesc pe moment, nu-i nici o sfârâială. După ședința de stres reiau cotidianul ăla …”relaxat”

      Reply
  9. Mihai

    m-am tot abtinut, ca-s numai fete pe aici…

    Idem Anca: I feel you, sis’!
    cred ca cea mai misto etapa e impacarea 😀

    daca de fumat m-am lasat, lasatul de mancare e un mic teaser la iad(in capul meu); fara tigari e ok, dupa muuulte lupte, da, te lasi, apoi incepe chiar sa iti placa, in ciuda tuturor chinurilor de pana atunci. da’ de mancare mah? e? pai nu te lasa neuronul ala, cum sa te lasi de mancare? ca da cu tine de pamant, si cu capul de ziduri te da. si cum sa fugi? asa, fara sa cari apa copiiilor, fara sa faci macar curent electric? nici macar in matrix nu se duce atata energie dezlantuita. deci, daca nu-i vad rostul miscarii, nu exista.
    si cu grasimea din lactate, mi-ai amintit de o faza: o amica de a noastra, proprietara de ferma pe aici, prin marginime, zicea de un inginer care a fost la ei in vizita ca e zgarcit. zic, de ce? pai l-am pus la masa si n-a vrut sa-si puna smantana in ciorba, ca e de aia ca untu, naturala, nu curge din borcan. ca el vrea de aia de 15%. auzi la el, zgarcitul, ce-si cumpara 😀

    Reply
    1. mixy Post author

      Aoleu, dacă mă și împac cu starea asta… e crunt!
      Și zi așa, aveți mărginime cu smântână naturală! Cum o fi?

      Reply
  10. blo

    acum am cu vreo 3-4 kg mai mult decat mi-ar placea sa am, insa nu pot manca mai putin decat mananc acum, ar insemna sa stau cu perfuzii in vene- la spital.
    slabesc mai mult cand sunt bolnava sau foarte stresata, altfel imi atarna suncile peste elasticul de la chiloti, ca la toata lumea.

    Reply
    1. mixy Post author

      touche! Doamne, acuș vine vara!… Bikini, alea… în ritmul ăsta ne îmbrăcăm în cearșafuri

      Reply
  11. kekee

    1 / Până la 6 seara mănâncă normal.
    După 6 când începe golul din stomac să șuiere bagă ….IAURT !
    2 / Pune în farfurie porția normală, și lasă în farfurie 2 linguri/ furculițe de mâncare ( gândește-te că o donezi copiilor din Africa ). Poți să îți iei farfurii mai mici ca să pară mai multă mâncarea ( la unii ajută ).
    Explicație :
    1/ Stomacul gol = SCANDAL ! Urlă și te chinuie, și nuai ce face. Ca să nu suferi poți să-l fentezi mâncând chestii cu valoare calorică spre 0.
    2 / Ai stomacul de …1,2,3 …litri. Ăla cere să fie umplut și până când nu arată FULL nu e mulțumit. Încearcă să ajuți la micșorarea lui, și asta o vei face micșorând porțiile. Încet, încet se va micșora și nu vei mai avea probleme, dar…… RENUNȚĂ LA BERE !!!!
    Dacă nu renunți la bere NU VEI SLĂBI NICIODATĂ !!!!
    Eu am renunțat la bere, am trecut pe vin ( are același efect și nu ocupă atât loc forțănd stomacul să se mărească )
    ps.
    Vinul e mult mai ok. decât berea ( e de mai multe feluri, arome, etc ).

    Reply
    1. mixy Post author

      Ai încercat tu faza cu donatul copiilor din Africa și-a mers? Că dacă ar merge și la mine, ar însemna că pot să practic autohipnoza…
      Nu pot să beau altceva, tăria e tărie și vinul produce palpitații. Lasă-mă că mi-a luat mult până m-am obinuit și să beau bere 😛

      Reply
      1. cami

        mixule, iaurtul are calorii la greu… posibil cam aceleasi cu berea. nu e mare sfaraiala. fetelor… e bun iaurtul pentru tranzitul intestinal, ca de atarnat atarna tot ca … berea. Alegerea e intre mațe si rinichi :)))

        Reply
        1. cami

          dupa documentare: 100 g iaurt de 3% grasime are 57 calorii, 100 g bere ciuc are 43 calorii. :)) bagati bere, zic :)))

          Reply
          1. cami

            vazusi draga ca e buna berea :))) rinichiul se gudura cand ajunge la el :))))

          2. mixy Post author

            Da, dar să-ți explic: berea are 330/500 ml, pe când juma’ de kil de iaurt nu cred să pot îngurgita deodată :))))

  12. Mirona

    Mai, fetelor, nu stiu ce faceti voi ca sa slabiti dar stiu ca eu nu as vrea sa fiu supra ponderala veci pururi. Si a trebuit sa ajung gravida ca sa ma asigur de asta: la cum mi s-au modificat anumite chestii in corp, cred ca o sa-mi amintesc veci pururi de ce nu trebuie sa ma ingras peste o anumita limita. Si nu, nu am devenit obeza pe perioada sarcinii, ba chiar sunt in gafic, doar ca ma incalt mai greu, mi s-au apropiat ce doi obrajori dorsali de ma dispera cand ma duc la baie, tot ce-mi pica din gura se opreste pe burta etc.

    Reply
    1. mixy Post author

      :))) Măcar tu mai ai puțin și scapi, pe când noi nici măcar nu suntem gravide.

      Reply
  13. cami

    da mixule, asa dau jos. cu rabdare, abtineri, calculat portia de mancare (redus castronul si impresionat neuronul ca wow ce de mancare). tocmai am intrat dupa aprox 3 ani din nou la restrictii. nu mari pentru ca sunt nesatula cand e vorba de dulciuri, dar fara abtineri nu merge. merg pe calcul de calorii: pentru mentinere am voie 1550, pentru slabit 1050. pentru ca nu vreau sa dau extrem de mult jos consum cam 1100-1200 (mai mereu 1200, dar sunt detalii astea).

    Reply
    1. mixy Post author

      clar, trebuie să stăm de vorbă pe privat. Că dacă tu poți, înseamnă că se poate

      Reply
    2. Aura

      Am incercat si eu numaratul caloriilor. Dupa o saptamana mi s-a acrit sa stau cu cantarul dupa mine. Mai ales ca eu gatesc si nu prea imi puteam da seama cam cate calorii au 150 g tocanita sau 100 g varza calita si tot asa.
      P.S.: stie careva o metoda de a avea un tranzit intestinal mai bun? Cu diuretice naturale (pastile) nu merge, cu cafea nu merge, cu iaurt nu merge. Alta solutie mai exista (in afara de pastile puternice de la farmacie)?

      Reply
      1. mixy Post author

        lapte + pepene/pere, porumb + bere
        Numai când mă gândesc, parcă-mi fierbe ghiozdanul…

        Reply
        1. cami

          Draga mea, exista site-uri care au calculate, sau poti calcula, caloriile pentru o mancare. Dupa o saptamana eu mi-am dezvoltat abilitatile de a aprecia atat cantitati cat si calorii. Nu sunt atat de perseverenta sa stau cu cantarul dupa mine. Am facut zilele trecute pan-cake, am intrat pe site, am facut un meniu in care am adaugat toate ingredientele folosite.. rezulta numarul de calorii si cantitatea… se imparte nr calorii la cantitate (rezulta caloriile pe gram) si se inmulteste cu gramele ingurgitate. Eu fiind o pofticioasa nu pot cu diete… sau alte chestii foarte restrictive. Ca..o viata mea… sunt dulciurile…deci…

          Reply
  14. Diana

    de cate ori imi propun sa slabesc ma apuca asa, o foame cumplita, pofte mai ceva ca atunci cand eram gravida, visez mancare, mi se pare ca sunt cea mai nenorocita femeie de pe fata pamantului si sfarsesc prin a ma ingrasa 2-3kg 😀 idem cand imi propun sa cheltui mai putin
    eu am slabit f mult dupa ce am nascut si reusesc sa ma mentin aproape fara efort acum (1.68m si in jur de 58-59kg de vreo 4 ani)cu cateva obiceiuri pe care le-am adoptat ca sa slabesc: f rar dulciuri/prajeli/fast-food, sunt atenta la portia de cartofi si la paine, atenta la cat de mare e farfuria in care imi pun mancarea si nu mananc dupa 7 seara
    mai nou, merg si la sala, dar efectul asupra siluetei e zero 😀

    Reply
    1. mixy Post author

      asta cu foamea “cumplita” e ca atunci cand incercam sa raresc tigarile si reuseam sa fumez doua pachete pe zi in loc de unul. Ce vremuri!

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.