si daca-i dam jos, ce?

By | 2015-11-04

I-am mai dat jos, au venit alții la fel sau mai rău. Oameni care am crezut că sunt oameni de bine, că o să fie mai bine cu ei. Poate că ei chiar erau oameni buni când au ocupat funcțiile, dracu știe, și pe urmă funcția i-a schimbat…E clar că funcțiile lor nu sunt bune și că ar trebui să fii și predispus să le accepți.

Îmi aduc aminte de momente în care membrilor familiei mele ni s-au oferit diverse posturi „de șefie” și după ce am sucit problema pe toate părțile, am decis că nu-i de noi. Trebuie să ai grijă de oameni, DE TOȚI. Indiferent că îți plac sau nu (și e greu să vezi “frumosul” din fiecare) . Ai responsabilități și griji cărora trebuie să le faci față zilnic, nu te joci.

Da-n fine, noi suntem mai moi, ne-am văzut lungul nasului și ne-am oprit.

Alții au senzația că pot. Au stofă să se suie să conducă, se agită, își trag spuza pe turtă și fac greșeli.

Noi cerem demisii.

La momentul ăsta mi-e lehamite și de demisii, e atâta mizerie care explodează ciclic, încât mi-e silă.

Le-aș da salarii mari, dar dacă ar greși i-aș pune să facă muncă voluntară în folosul societății. Le-aș tăia salariile, să-i usture în cur, să vadă cât le mai rămâne și cât la sută din salariul lor se duce pe taxe la stat. Le-aș trimite controale să le țâțâie curul zilnic, să respecte legea, ca la carte. Aș sta geană cu ochii pe ei. I-aș amenda, i-aș sancționa ierarhic. Să trăiască zilnic cu teama că trebuie să facă ce trebuie dacă tot au ajuns acolo.

M-am săturat de demisii și de schimbări de culoare politică. N-aș ieși în stradă pentru demisii- chiar dacă îi urăsc pe toți, ci pentru legi bune. Și bune de respectat.

Pentru că nu știu pe nimeni din cunoscuții mei care să vrea să fie lider.

 

 

0 thoughts on “si daca-i dam jos, ce?

  1. arakelian

    ba este!! sigur vorm gasi unu care nu a furat nici diploma, nu are dosare penale; ca de nu i bagam si pe astia in tomberoane (ca la bulgari).

    E trist, stiu, de ani de zile stam printre mizerii umane incat ajungem sa ne obisnuim cu asta. Si nu. Nu e corect. Avem dreptul sa schimbam, si daca asta e si mai rau il schimbam.( ma uit la Iohannis care o sa deschida gura abia sapt viitoare si ma gandesc cum de l-am votat…apoi ma uit la POnta si imi dau seama cum 😀 ).
    O sa reducem numarul de parlamentari, asa cum am votat.
    Pana cand voi fi de 80 ani voi schimba si schimba, sa ramana copiiilor si nepotilor mai simplu. Voi fi baba aia in baston ce va alerga pe vreo 2.

    Reply
  2. adelinailiescu

    Eu vreau sa fiu lider! Nu unul mare, puternic, ci unul mic dar care sa spuna adevarul si sa scoata ignoranta din mintile apropiatilor. Ieri, la munca, in fata televizorului, a trebuit sa tin o adevarata lectie, sa explic ce inseamna o demisie de premier si ce ar putea urma, de ce nu-s bune anticipatele acum,de ce lumea din strada e sincera dar vin din umbra unii care ii vor manipula, am prevazut ca vor incepe sa circule liste de “propuneri ale poporului”. M-a dezamagit lipsa de informare dar si de interes. Si toti asteapta minuni de la “alesii neamului”, nu se gandesc ce ar putea sa faca ei ca sa le fie mai bine.Imi vine sa-mi dau si eu o demisie dar nu stiu din ce, poate din empatia pe care mult n-o merita…

    Reply
  3. Roxana

    Nu sunt pentru schimbare sub presiunea străzii, dar sunt de multă vreme de părere că la noi altfel nu se face nici o schimbare. Nenorocirea întâmplată la club nu ar fi produs probabil, în sine, nici o schimbare majoră, decât a celor evident vinovaţi. Dar asta a fost picătura care a umplut paharul nemulţumirilor şi a marcat pregnant faptul că omul de rând este sătul de clasa politică pentru că nu mai ştie să facă diferenţa, nu vede nimic mai bun. Că vor fi şi aceşti oameni de bună credinţă manipulaţi, aproape sunt sigură că vor fi. Îmi pare rău că nu s-a votat bugetul, că dacă se fac anticipate asta se va amâna cine ştie până când anul viitor… şi multe altele. Dar poate de acum încolo se vor evita asemenea dezastre. Eu cred că legi avem, nu le urmăm, nu se verifică dacă le-am respectat. Dar poate de acum încolo, pentru că speranţa moare ultima.

    Reply
  4. Oana

    E o intrebare destul de buna. Pana si cei care au ajuns din randul tinerilor intr-o functie s-au schimbat, s-au adaptat regulilor de acolo, intamplarilor. Cand pui mana pe ceva, vrei mai mult. Mentalitatea se schimba mult, mai ales cand exista beneficii si interes.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.