măraru’

By | 2016-04-20

N-am înțeles niciodată comerțul ăsta de leuștean la marginea străzii. Ia-l de colo ca să-l vinzi dincolo. Pare complicat. Adică vânzările simple, gen lalele pe care le recunosc- știu că le-am văzut în parcul de lângă vânzător, dacă socul îl recunosc pentru că iese din grilajul grădinii de bloc în fața căruia vinde vânzătorul snopul de soc, pe-astea le înțeleg, dar cu verdețurile e altceva. Pe-astea trebuie să le culegi din pădure, din grădina proprie sau din grădina proprie a altuia după caz. Deci clar, muncești mai mult decât să te apleci și să vinzi dincolo de gard.

Și apreciez în general vânzătorii de verdețuri care știu că au muncit mai mult să facă rost de ele, dar azi am trecut pe lângă niște vânzători pleoștiți sub streșini ude de ploaie, și am uitat să-i apreciez pentru că se-auzea în urmă:

– Măraru’! Măraru’!…

M-am uitat îngrozită spre proprii nădragi să văd dacă m-am epilat bine ultima oară și poate mi s-a ridicat cracul prea sus și se vede ceva, dar aveam nădragii corespunzător acoperitori de  picioare. Și lângă mine, la trecerea de pietoni, încă niște fraiere se analizau pe șenile și observau ușurate că sunt în regulă.

Și-n spatele nostru vânzătorul de sub streașină țipa de zor după noi:

– Măraru’, măraru’! Ia măraru’!…

 

0 thoughts on “măraru’

 1. RMDudu

  Abia astept o viitoare postare despre vanzatorii de branza. Poate bagi inainte si una cu vanzatorii de maturi, pentru diversitate.
  😀

  Reply
 2. Hapi

  La un moment dat unele-și creșteau… țâțele cu el, vezi, nimic nu știi 😛

  Reply
  1. RMDudu

   Ajuta doar la stimularea lactatiei. Umflarea sanilor e doar un efect secundar…
   La naiba, iar ajung la “lactate” 😀

   Reply
   1. mixy Post author

    Da, ai ceva cu lactatele azi.
    Cât despre stimularea lactaţiei, aia merge cu bere, bre, se vede că eşti mascul!

    Reply
    1. Hapi

     Porcușoarele mele de Guineea au făcu pui după ce-au mâncat mărar 🙄

     Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.