am terminat prima rundă

By | 2016-06-08

Când au venit la noi în casă, șeful zugravilor și-a încărcat cartela telefonică. În ziua în care am dat mâna meșterește de rămas bun, îi expirase luna de convorbiri. Adică o lună a zis că durează, o lună a durat.

Șocant.

Ținând cont de experiențele anterioare cu meșterii din curtea lui mamaie (prietenii și cititorii vechi știu despre ce vorbesc), ăștia chiar au făcut treabă. Adică organizat, azi facem aia, mâine aialaltă, printre picături nu știu ce altceva, n-au stat. N-au cerut mâncare, și-au băut singuri berea pe care și-o aduceau dimineața, nu s-au lălăit până târziu în noapte ci au stat program de 8-9 ore pe zi, funcție de cum se uscau pereții, gresia, etc. Aș fi avut ca reproș faptul că au stat prost la matematică, mi-au calculat aiurea metrajul unor desene de faianță, dar na!

M-a cam deranjat faptul că au luat materiale cu picătura, ca să nu dau eu în greu cu banii grămadă și ca să nu care ei saci întregi până la etajul 4 (fără lift!) și la un moment dat chiar mi-a sărit muștarul că iar le trebuie saci de material?!

Dacă n-ar fi stat mama acasă pe lângă ei să-i vadă, aș fi jurat că ăștia mănâncă glet și ciment la câți saci au folosit în casă.

Urmează runda doi, așezat lucruri, văruit cămări, vopsit tocăraie prin casă și să renunțe mama la chestii pe care le strânge de vreo 40 de ani.  Bref, asta o să dureze!!

Au început invitațiile de casă proaspăt renovată: deci, când mă inviți la tine?

Drept care, zugravii m-au rugat să nu folosesc șampanie la inaugurarea noilor pereți că ei n-au inclus spoitul șampaniei în preț, prietenii mi-au spus că nu-i bai, bem bere că aia nu sare așa repede pe pereți, iar dacă sare, ce? N-ai dat și tu cu vopsea de-aia de reclamă, care șterge urmele de băutură cu pisica?

Pe mama am rugat-o să nu plângă măcar în următorii 5 ani ca să nu umfle parchetul, pe fi-mea mai am puțin și o pun în lesă ca să nu pună abțibilduri pe lavabila nouă, iar eu deja prevăd cum or să colcăie generații de țânțari  pe pereți în următorii 2 ani, pentru că nu vreau să storcesc nici o lighioană până când nu termin creditele la bancă.

Eu pe repede înainte. Voi sunteți bine?

 

0 thoughts on “am terminat prima rundă

 1. shori

  Iti trece dupa maxim 7-8 luni, crede-ma pe cuvant… o sa uiti ca nu trebuie lipite abtibilduri sau omorati tantarii

  Reply
 2. Aura

  Nu stiu ce se ureaza in astfel de cazuri, insa ce iti pot spune eu este ca ce a fost mai greu a trecut. Eu am stat 1 an de zile sa imi puna cineva 3 placi de gresie. Am cautat mai multe persoane, le-am oferit triplu la bani, toti ziceau ca vin in 2-3 zile, apoi, bineinteles, nu mai aparea nimeni. Nici macar la telefon nu mai raspundeau. Pana s-a indurat socrul meu, dupa o runda de infiltratii la genunchi si o sedinta de masaj pentru hernie sa vina sa mi le puna cum s-o nimeni. A iesit ok. Acum, vreau sa imi cumpar frigider. Insa am o problema: usile de la apartamentul meu din 62 sunt mai mici si nu incape. Trebuie sa daram tocul. Si am tapet pe pereti. Si o sa arate intr-un mare fel. Si nu am pe nimeni care sa imi refaca. Fie-ti mila si da un nr de telefon de la mesterii tai voicini sau un mod in care sa poata fi contactati. Ca altfel, raman fara frigider si mananc numai salate….

  Reply
   1. Aura

    Da! Si cat este el de mare, nu am gasit un meserias serios. De echipa nici nu mai vorbesc…

    Reply
 3. Roxana

  Trebuie să fii ușurată, totuși, după ce a fost cu dosul în sus casa atâta vreme. Eu îmi doresc să facem așa ceva și la noi acasă. Probabil că va dura mai mult până ne apucăm. Dar anul ăsta sau cel târziu anul viitor trebuie să reușim asta. Și înțeleg ce vrei să zici cu obsesia pentru păstrarea intactă a locului. Am avut-o și eu rândul trecut când am modificat și văruit prin casă. La primul Revelion s-au stropit pereții albi și luminoși cu vin roșu. Și da, n-am avut pisică să ștergem peretele 🙂 și probabil că nu exista încă nici frumusețea de vopsea meseriașă de acum. Așa că pe urmă tânțarii n-au mai contat 🙂

  Reply
 4. shiki

  pentru tantari sita la geamuri si strans de gat si alte parti ale anatomiei administratorul sa fie subsolul curat si uscat(da , ca in reclama de la tampax pentru cine mai tine minte). pentru muste este ceva scula ca o racheta de tenis micuta care le electrocuteaza , habar n-am daca merge si la tantari ca la mine functioneaza prima varianta. nu mai fac asa ceva in casa ca n-am atata concediu. o sa ma mut intr-un apartament gata pus la punct si arunc mobila :D.daca resusesti cu convins mama zi si mie cum , a mea colectioneaza de mai demult

  Reply
  1. mixy Post author

   Una din plasele de țânțari a scăpat-o fi-mea de la etaj și se aștepta să fie intactă 😀
   Încă n-am convins-o ca lumea pe mama, adică teoria merge, să vedem însă cum o aplicăm

   Reply
 5. arakelian

  pentru tantari incearca un aspirator mic, de mana, si sus pe un scaun. Ii aspira bine :))) (trust me, I am engineer si am testat 😀 )

  In rest, felicitari pentru munca terminata. Deci Nea Costel ce a lucrat la mine are un frate, si ala a lucrat la tine. Mai sunt si romani din familia LucruluiBineFacut si la timp 🙂

  Reply
 6. cami

  daca-mi spui va ti-au lasat si ordine, dupa ce au plecat, ma dai pe spate. Ma mut la bucuresti numai pentru echipa asta :))

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.