Sfaturi utile in alegerea medicului stomatolog (P)

By | 2016-10-06

Afectiunile dentare nu trebuie trecute cu vederea, deoarece in timp ele se pot agrava. E mai simplu si mai ieftin sa mergi la dentist pentru o plomba, decat sa ai nevoie de un implant dentar .

Eu va spun drept ca inainte de a alege medicul tin cont de afectiunea pentru care merg. Zilele trecute am avut nevoie de o simpla plomba care mi-a cazut. Tot ce a contat pentru mine a fost sa gasesc un cabinet stomatologic aproape de casa. Am mers la cel mai apropiat si totul a fost bine. In 10 minute aveam o plomba noua si bineinteles mai putini bani in portofel. Nu am intrebat de la inceput pretul, deoarece era clar ca nu e unul exagerat din moment ce era o simpla plomba.

Chiar daca in aparenta a fost o interventie banala, tot m-am interesat in privinta cabinetului. Am cautat informatii pe Internet si am intrebat pe la cunoscuti. Daca as fi aflat pareri negative, probabil nu as mai fi mers.

Ma gandeam insa ca daca ar fi vorba de ceva mai grav, as cauta mult mai atenta cabinetul. In primul rand as tine cont de profesionalismul medicilor. M-as interesa ca acestia sa stie cu adevarat sa-si faca meseria. Mi-as dori sa fie ca medicii de la Cris Smile, insa, nu sunt din Bucuresti si nu pot merge la ei de fiecare data cand am o problema.

Apoi, as tine cont de conditiile din cabinet. Igiena trebuie sa fie respectata cu strictete, deoarece o multime de boli pot fi luate din cauza unei igiene care lasa de dorit.

As tine cont in mod categoric si de pret. Una e sa am nevoie de o simpla plomba si alta e sa am nevoie de 2-3 implanturi. Preturile pot varia de la un cabinet la altul, de la oras la oras, insa, nu foarte mult, deoarece preturile mari sunt date de materialele scumpe.

Bineinteles ca as tine cont si de cat de aproape este cabinetul. Nu spun ca l-as alege pe cel din coltul blocului, dar nici nu as alege un cabinet aflat la sute de kilometri distanta. Daca as fi dintr-un oras foarte mic si nu ar fi cabinete foarte bune, probabil as merge maxim 100-150 de kilometri pentru o interventie facuta ca la carte. Depinde foarte mult de problema pe care o am.

Spuneam mai devreme ca mi-as dori sa merg la Cris Smile. De ce? Pentru ca medicii de aici sunt competenti, stiu exact ce au de facut, respecta cu strictete conditiile de igiena, sunt amabili si au preturi corecte. Daca esti din Bucuresti, poate e bine sa treci pe la ei pentru un control de rutina.

Si apropo de controale de rutina. Nu trebuie sa stai pana in ultima clipa, nu trebuie sa astepti pana te dor toate maselele, pana iti cad toti dintii. Este recomandat sa mergem periodic la medicul stomatolog pentru a vedea cum anume stam cu dantura. Procedand astfel ne asiguram de faptul ca vom descoperi la timp cariile dar si alte probleme care pot aparea.

0 thoughts on “Sfaturi utile in alegerea medicului stomatolog (P)

Leave a Reply

Your email address will not be published.