necesar relaxare

By | 2017-08-21

Făcând suma “escapadelor” şi plecărilor cu diverse ocazii în care eu am spus că mă descurc cu un rucsăcel la plecare, că aş putea să mă descurc într-o excursie de 2 zile chiar şi cu conţinutul gentuţei mele zilnice care are cca 20×20 cm, dar alţii au zis că nu, nu am cum, am tras următoarele concluzii:

– e bine să ai câteva pături la drum, nu ştii niciodată când vrei să te tăvăleşti la un picnic sau pur şi simplu să tragi un pui de somn ca să te dezmorţeşti. Partea frumoasă e că nu găseşti locul perfect, acolo e dâmb, dincolo bolovani, nu se poate sta pe mirişte, aici sunt mega-furnici care pot devora liniştit un grizzly în 30 de minute, dincolo e prea soare sau prea multă umbră şi se face ora de plecat de la locul ideal de linişte.

– e bine dacă mergi la gârlă/ piscină/ mare să ai saltele gonflabile, colace, colăcuţe, colăcuşoare, perne, pernuţe sau chiar perniţe pe care să le umfli câteva ore bune, să stai să te odihneşti 30 de minute după care să începi să le dezumfli alte câteva ore.

– e bine să ai un aragaz de voiaj cu tine pentru că nu ştii niciodată când îţi poate exploda în portbagaj, dar poate vrea totuşi cineva să gătească ceva.

– e bine să ai jocuri cu tine, remi, table, cărţi, jocuri de copii, pe care n-ai să le foloseşti niciodată pentru că există mima, adevăr şi provocare sau o leapşă pe fugă.

– e bine să ai la tine masă, scaune pliabile şi alte tâmpenii care consumă timp şi energie pentru că tu ai tot timpul din lume să aşezi la ele. Eventual grătarul cu toate sculele şi castronaşele şi farfurioarele la care să te relaxezi spălând cu un minim de apă, castronând şi afumându-te la grătar.

– e bine să ai pompe noi şi performante de bicicletă, pompe cu care nu se pot umfla bicicletele, pentru că sunt pompe de biciclete din viitor.

– e bine să ai câteva canistre de apă numai ca să ai ce căra.

– e bine să ai câteva mingii sau rachetele de tenis la tine, nu ştii nicicând cum le poţi folosi pălind ursul în pădure.

-e bine să ai multă mâncare la tine, cât mai perisabilă, să ai ce arunca atunci când te întorci acasă.

Etc.

Sunteţi liberi să continuaţi necesarul de relaxare… Cerul e limita.

 

2 thoughts on “necesar relaxare

 1. arakelian

  tocmai am venit din vacanta cu cortul 🙂 asa ca sunt deja next level:
  -masa si scaunele pliante sunt minunate. Anul trecut ne-au lipsit. Cand ne era foame, trageam masina pe dreapta, scoteam branza si rosii proaspat luate de la vreun magazin satesc si cu paine tzaraneasca…haoleo 🙂
  -salteaua de apa a umflat-o sotul. Si desumflat-o. 😀
  -apa gasiram peste tot: robineti sau fantani s-au inventat. Olandezii isi aduc apa de acasa.
  -mancare estimam la noi numai pt 1 zi. Ca apoi voiam altceva.

  Reply
  1. mixy Post author

   Măcar voi aţi fost cu cortul, se justifică prezenţa scaunelor.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.