Ceas frumos, cinste cui te-a facut si lauda cui te poarta!

By | 2017-10-02

O, ceas frumos, tu ne aduci barbatii acasa ca noi sa nu le luam cina singure, iar pentru asta s-au investit in tine cele mai bune materiale, stiinta, arta si priceperea ceasornicarului! Ce ne-am face sa tremuram in dormitor in noptile geroase de decembrie? Ni s-ar parea si mai lungi decat sunt in realitate, dar cu ei, noaptea pare scurta, scurta de toot!
“Angel radios! De cand te-am vazut intaiasi data pentru prima oara, printre ceasuri barbati pe Ceasmania, mi-am pierdut uzul ratiunii”si-am spus cu hotarare:
-Tu trebuie sa stai la mana sotului meu, chiar daca tii la pret!
Erai cel mai stralucitor ceas de mana dintre miile de exemplare. Aveai curea din piele fina de vitel si carcasa din otel inoxidabil, erai rezistent la apa si nu ramaneai in urma. Prin geamul tau de cristal-safir antireflex, limbile se miscau ritmic. Erai prea frumos si mult prea viu ca sa nu stai la mana partenerului meu.
Cu toata finetea ta, cand situatia o impune, sunt sigur ca ai sa-i scuturi mana barbateste si ai sa-i spui:
-Hai, ma, acasa ca pentru asta m-a cumparat nevasta-ta!
Perla neagra a ceasurilor barbatesti  te-am cumparat fara sa stau pe ganduri stiind ca omul cu care imi impart casa, viata si gandurile te va purta cu cinste!
Au trecut deja doi ani de cand iti faci datoria si ai ramas la fel de frumos si de functional, iar el te poarta cu cinste. De pilda, chiar daca si-a scos verigheta spunand ca i s-au ingrasat degetele si il strange, cu tine se duce oriunde in lume si te recomanda cu mandrie:
-Mi l-a facut cadou nevasta! Ea l-a ales pentru mine.
Parca o si vad pe domnita care pana atunci te privea cu simpatie cum se ridica brusc, spunandu-ti intepator:
-Nu stiam ca acum ceasul inlocuieste verigheta!

Leave a Reply

Your email address will not be published.